Kultivimi dhe kujdesi i malit hirit


Frytet e pemëve të hirit mal mbi një shkop të gjatë, ata nuk janë ngricat e rrezikshme vjeshtës. Me to ju mund të gatuaj lëng, reçel, pelte, karamele, jam, reçel apo fshij me sheqer. Përveç hirit dekorative gjatë lulëzuar dhe fruiting. Dhe përveç gjithë hiri të mund të përdoret për përgatitjen e një numri të drogës për kit shtëpi. Ky grup i karakteristikave më shpejt ose më vonë çon në pyes veten se si të rritet vadhë kuqe çdo kopshtar. Hirit mal, në rritje dhe kujdes. Rritje hirit malore nuk kërkon ndonjë tokë të veçantë, por ende mbi tokë të lehta ajo rritet më keq dhe i jep një të jepnin më të vogël.

Nga shumë lloje të Rowan kuqe për mbarështimit në kopsht do të jetë e llojeve interesante sladkoplodnye - Moravian, nevezhinskaya, ruse apo pijeve, granata dore, hirit ëmbëlsirë dhe mantel. Përhapja farë vadhë, shartim, layering, suckers rrënjë dhe prerje jeshile. Mënyra më e shpejtë për të marrë të fidanëve praktike dhe të dëshirueshme varieteteve - është që të fut në gjeth dhe buds e tyre në fidanëve të çdo specie e passerines. Për të rritet manaferrat Rowan në vjeshtë fara mbjella Fllad. Frutat e saj janë të zgjedhur në fazën e hershme të Browning dhe përjashtohen nga tul. Fara e fituara të mbetet me lagështi për mbjellje vjeshtë, e cila është kryer para se ngrirjen e tokës.


Farërat mbjellë në brazdat e cekët dhe e varrosën humus në një thellësi prej 1 -. 1.5 cm zonë duhet të ndriçuara mirë, dhe toka pjellore. Po afat mbledhjen fara dhe mbjellje promovon shtresimit natyrore, miqësore dhe mbjellje të hershme. Varësisht nga qëllimet dhe objektivat e fidanëve të hirit malore në një vend të rritet deri në 4 lei. Është e nevojshme për të prerë taproot ndaj sistemit të zhvilluar mirë fijor rrënjë. Fidane janë transplantuar në një vend të përhershëm, duke formuar lartësinë shtamb e 70-80 cm dhe fut në pjesën e sipërme 1 - 2. trajtuar, me të cilat më vonë formojnë kurorën. Ash Teknologji vaksinimit është e njëjtë si në mollë.

Kujdesi ryabotynnyam shartuar është për të hequr sistematikisht fidane podvoynyh, tëharrje barërat e këqija, mbarësuese, lotim dhe loosening e tokës. Lidhje e fortë futem në rastin ku bimët mëmë nizkoshtambovoy formuar në një formë që e bën të mundur për të peshës poshtë degët në tokë. Propaganduar nga bimët suckers rrënjë kornesobstvennye. Plant për pusi përhershëm tucked në vrimë mbjelljen organike dhe plehrave minerale si mollë. Skemat Mbjellja e zgjedhur në varësi të fuqisë së pemës, por mbjellë zakonisht në një distancë prej disa 2 - 3 m dhe slaboroslyh - 1 -. 1.5 m bimët shartuar fillojnë të japin fryte në 2 - 4 vit.

Për ndër-pllenim e varieteteve të tjera duhet të mbillen ose të vaksinuar të paktën dy varieteteve. Rritje ash krasnoplodnoy nënkupton se hyrja e saj në përmbushje, terren në një rreth të trajtohet gjithmonë mbathje, bëri pleh dhe mulch zvolozhuvaly. Në kohën e hyrjes në terren duke mbajtur në një rreth mbathje Zaluzhany. Kultivimi dhe kujdesi i malit hirit gjithashtu nënkuptonte formimin e kurorës për ndriçim më të mirë të të gjithë pemës. Në formimin kurorën duhet të jenë të vetëdijshëm se ajo është një piramidë dhe degë larg nga trungu në një kënd i ngushtë, që nuk është e favorshme për fuqinë e tyre.

Prandaj, duke formuar degët kryesore skeletore, që ata të tërhiqen në kënd të drejtë apo i mpirë. Tëharrje, si pjesë e kujdesit Rowan në kultivimin e saj, të kryera në fillim të pranverës, para se të buds ënjtje. Në një moshë të re të tipit kryesor i krasitjes - shkurtimin shoots dobëta në veshka jashtëm dhe Trunk të pastër dhe më të pastër, që nisen në një kënd i ngushtë në moshë pjellore - në varësi nga natyra e specieve fruiting ose shumëllojshmëri. Shoots rritet me shpejtësi dhe të pjekur para se të dimrit mirë. Alexander