Identifikimi i sëmundjeve në irisit të syrit të njeriut


Iridology - një term i veçantë për shkencën që merret me diagnostikimin e sëmundjeve në irisit të syrit. Ajo e angazhuar specialistë irydodiahnosty përdorur këtë pajisje speciale dhe programet kompjuterike. Kur diagnoza e ndryshimit në strukturore shtetërore, formë, ngastrave ngjyra syve, iris dhe lëvizshmërinë. Shkenca shumë filloi të zhvillohet pas zbulimit se gjendja e organeve të brendshme dhe sistemeve në një farë mënyre pasqyrohet në sektorë sytë. Iridology përdor harta të vizatuara posaçërisht, duke analizuar kryerjen iris model përputhen dhe organet e brendshme me marrëdhëniet e refleksiv me ato sytë sektorët ku ka pasur ndryshime.

Sy iris njeriut është një rrjet kompleks i anijeve në sy me shumë pigmente. Është në dorën e tyre dhe varet nga ngjyra e irisit te njerëzit, të cilat mund të ndryshojnë nga dritë blu në hije të pasur të zezë. Very iris është e vendosur në mes të lente dhe kornea. Ajo është shumë i butë, formë sferike. Në qendër të irisit është nxënës. Ai është i vetmi vrimë Akademia Kombëtare që është në gjendje për të zgjeruar dhe të ngushta, duke rregulluar dritën që bie nga ana e jashtme e syrit. Rreth qendër të irisit është rim zrachkovaya. Ajo është e ngjashme me flokë ngjyrë kafe të errët.


Gjithashtu në irisit të syrit është unazë e nxehtë, ajo është konvencionale ndan atë në dy zona: më afër qendrës - pupillary, dhe më afër periferi - ciliare. Loop është gjymtyrë. Ai është lidhës i irisit të kornea. Identifikimi i sëmundjeve në irisit të syrit Picture klikueshme. Eksplorimi e nxënësit mund të zbulojë reagime të caktuara sistemit nervor, ndjeshmëri të lehta, emocion dhe tension. Shtrëngim i përhershëm i nxënësit është e zakonshme në të moshuarit. Ndonjëherë ajo mund të ndodhë në të rinjtë, duke sinjalizuar disa sëmundjeve, të cilat mund të përfshijnë tumore të trurit dhe palcës kurrizore, dhe vendosjen në nasopharynx, skleroza e shumëfishtë, aneurysm aortic, syringomyelia.

Nëse një nxënës përherë Dilated më shumë se 6 mm, kjo është një shenjë e dhimbje, frikë, zemërim apo dehje. Këto mund të jenë simptomat e disa sëmundjeve të trurit, feohromatsitoma, miopi, mosfunksionim të gjëndrës tiroide, dhe rënies së theksuar të parë. Nëse nxënësit janë të Dilated unevenly - kjo mund të tregojë një tumor nga një pjesë të caktuar të trurit, tuberkulozi, osteokondroza, pleurit, dhe sëmundjet e aortës. Zrachkovaya rim karakterizon sistemin imunitar të njeriut. Nëse është e gjerë, kjo tregon se sistemi imunitar është i zhvilluar mirë. Too rim i hollë mund të parandalojë një probabilitet të lartë të kancerit.

Nëse në disa pjesë të tij nuk ka pigment - kjo do të thotë ndryshime të caktuara patologjike në trup që është në lidhje me këtë sektor lidhjeve refleks sy. Vetë-ring mund të sillen ndryshe, atëherë zbritur, ajo zgjeron. Ajo është një dinamike, e përshkuar arsim enët. Në iris të dukshme dhe unazë adaptive. Për atë është e mundur për të diagnostikuar dhe organet dhe sistemet e trupit individual. Nëse ju mund të trajtojë vetëm një e dy unazave - kjo tregon një sistem të zhvilluar mirë imunitar. Nëse ky numër rritet në katër - mund të përfundohet sistemit të përgjithshëm të mbrojtjes forcat dobësimin.

Kur numri i unazave rritet në gjashtë, sistemi imunitar i njeriut është praktikisht e padobishme dhe vitalitet reduktuar në mënyrë dramatike. Kur ballafaqohen ata në disa zona të irisit, sëmundja është pikërisht në trup, e cila është përgjegjëse për sektorin. Kur unaza adaptive të ndryshojnë formën e tyre, janë ovale ose e zgjatur - kjo tregon praninë e një çrregullim të fortë nevrotike ose aftësi të kufizuara mendore. Gjithashtu kjo është e mundur në sëmundjet trashëgimore. Nëse unazë thyer - kjo mund të sinjalizojë një tendencë të njeriut për llojet e ndryshme të spazma. Ata gjithashtu paralajmërojnë për zhvillimin e astmës, migrenë, sëmundje koronare të zemrës, bronkit dhe dystonia neyrotsyrkulyarnymy.

Kur buzë e jashtme e irisit mund të shikoni qartë predha të bardhë