Llojet e bimëve kamomil


Në fakt, unë e di shumë daisies dhe në mesin e tyre duhet të bëjnë dallimin në mes të llojeve të bimëve kamomil dhe specieve të lidhura ngushtë. Sigurisht, lloje të ndotura të bimëve kanë pronat e shërimit kamomil natyrshme farmaci. Prandaj, në qoftë se ju nuk jeni në gjendje të bëjnë dallimin e këtyre specieve kamomil ose farmaci kamomil afër shtëpisë tuaj nuk është në rritje, është më mirë të mos të rrezikojnë atë, dhe për qëllime medicinale në blej farmaci kamomil. Ajo është duke shkuar për të specialistëve apo rritur posaçërisht në disa ferma. 1. kamomil (Gjermanisht) (Chamomilla recutita (L.) Rauscert). 2. Kamomil romake, ajo është kamomil fisnik (Chamaemelum Nobile, Anthemis nobilis), e përdorur praktikisht të njëjtën gjë qarkut.

farmaci, por brenda kamomil romake CIS është gjetur vetëm në Krime. Në Evropë, ata shkojnë perehreschuyetsya. 3. Kamomil aromatik (Matrisaria Matrisarioides). 4. nepahucha kamomil (Matricaria inodora L.). Njerëzit e përdorur edhe praktikisht të njëjtën zonë. Pharmacy që për fat të keq gabuar. Një i përbashkët - kudo. Ajo ka një thes të plotë shporta dhe më e madhe se sa kamomil farmaci - 12 mm. 5. kamomil (kamomil) Fusha (Anthemis arvensis L.) ka thes plivchaste. 6. kamomil (kamomil) qen (Anthemis cotula L.) ka një plivchaste kontejnerin vetëm sipër. Tre bimët e fundit ndryshojnë nga kamomil mungon erën karakteristike të kamomil drogës (ose, anasjelltas, prania e një erë shumë të pakëndshme) dhe fakti se ata enë të sheshtë dhe të dendura (nepolye).


Era e kamomil njëjtë, sipas grekëve të lashtë, të kujton erën e mollëve, dhe e quajti atë "mollë terren". Kështu Plini Plaku dhe e thirri: "chamaemellon" - (Chama - tokë, Mellon - mollë). Emri rus "Daisy" vjen nga Romana Latine. Kjo është mënyra ajo doli. Emri vjen nga kamomil romake, kamomil dhe përdorimin e gjermanisht. Bimë ishte shumë popullor në Greqinë e lashtë, ajo polzovaly Hipokrati, Dioscorides, Galenit. Bimore ishte popullor në mjekësinë arabe dhe mjekësi e Azisë Qendrore. Avicena, megjithatë, besonte se daisies janë të bardhë, të verdhë dhe të kuqe. Tani disa fjalë për iluzionin e Avicenës.

Me sa duket, ajo llogaritet si daisies daisies tjera, dhe ka disa bimë të familjes Asteraceae. Për shembull, shumë popovnyk dhe pyrethrum (rozë, daisy tsinnearelistyy dalmat = e kuqe). Well, popovnyk (Leucanthemum vulgare) dhe dalmate kamomil (Pyrethrum cinearariifolium) i kamomil mund të ngatërrohet. Këtu, gjëja kryesore për të parë në gjethe, ato janë të ngjashme me gjethet tona kamomil e kopër. Por, rozë dhe të kuqe ... Pra pyrethrum trajtim daisies në recetë Avicena ne nuk do të. Nga rruga, në shumë vende nga të gjithë "zyrtar" Herbs Kamomil është konsideruar bez'yazychkovaya, popullorçe quajtur edhe amerikan, jeshile, aromatik, i shprishur, prishelnitsa.

Lartësia e rrjedh në 20 cm, petals janë të vogla (pak e dukshme) në kokë, gjithashtu, është i pavlefshëm. Ndryshe në kamomil kokë kamomil bez'yazychkovaya humbur hamazulen. Lule kamomil në një bimë medicinale përdorur në Perandorinë Romake dhe është tani pothuajse 30 vende të përfshira në farmakopesë kombëtar. E saj në periudha të ndryshme historike konsiderohet të jetë gjini të ndryshme, për shkak të kësaj në literaturën tre emrat latine të bimëve - chamomilla Matricaria, Matricaria recutita, Chamomilla recutita. Si parfum i kamomil farmaci drogës kujton mollë, ajo u quajt mollë toka «hamomilla».

Emri gjenerik «Matricaria» vjen nga «Mater» Latine - kanë që kamomil është përdorur gjerësisht për të trajtuar Sëmundjet e grave. Emri shkencor i kamomil farmaci - «Matricaria recutita».