Llojet e depozitave mbi lentet e kontaktit


Shfaqja në oftalmologji lentet e kontaktit për të korrigjuar anomalitë e shumë të përmirësuar cilësinë e jetës për pacientët. Në lentet shumë përparësi mbi pikat klasike. Ky zgjerim i inspektimit vizual, rezistenca ndaj motit kushte, përdorshmërisë. Megjithatë, ka një problem e keqe që mund të shkaktojnë pacientit për të braktisur përdorimin e mjeteve të tilla të korrigjim vizion. Kjo Shfaqja e depozitave të ndryshme në sipërfaqen e lenteve, që të sjellë disa parehati dhe mund të shkaktojnë sëmundje të syrit. Në këtë rast, kërkon zgjidhjen e problemit të ashtuquajturës biocompatibility, si lente në syrin e pacientit është një trup i huaj. Si për të maksimizuar pajtueshmërinë e indeve dhe kontakti lente biologjike?

Nëse gjeni lente në sy kur keq njeriun ajo larë lëngun lotsjellës, pjesërisht lan grimcat që vendosen në lente. Megjithatë, në kushte moderne të prodhimit shpesh është një shkelje e lot (ajër të thatë, të punuar me kompjuterin tuaj, duke marrë drogë të caktuara). Përveç kësaj, shekulli lëvizje është stresi mekanik në lente. Kështu, akumulimin e grimcave të caktuara kryhet në sipërfaqen e okular. Por depozitat janë të ndryshme. Në çfarë lloje të depozitave në lentet e kontaktit janë, dhe do të diskutohet më tej. Cilat janë depozitat? Depozitat sipërfaqësore në formën e filmit: • Proteina - paraqesin një kompleks të proteinave të lëshuar nga organi (lizozimë, imunoglobulinat, albumin).


Proteina proces absorbimi fillon menjëherë me paraqitjen e lente në sy. Veçanërisht proteinat janë tërhequr për lente ngarkuar negativisht jon. Këto depozita janë të zhytur, shpërnguljes lagështi. Përveç kësaj, këto kursime mund të përgjigjen e sistemit imunitar konjuktivën e qepallave. Si rezultat, seleksionimi i antitrupave reagim inflamator ndodh shekull papilla - konjuktivit papilare. • Fat - aty kur ju prekni lente me gishtat tuaj. Ata gjithashtu i pranishëm me pak sindrom i keq i "syrit të thatë" kur shtrembëruar gjëndrra sekretuese sy. Disa medikamente (kontraceptive oral, diuretike) të kontribuojnë në akumulimin e substancave yndyrore në lente.

Gjithashtu, yndyrna janë të tërhequr në lente nonionic silikoni dhe komponentëve të tyre. • bakteriale - zakonisht ekzistojnë në kombinim me ndotjen e mësipërm që është një terren ushqyes për mikroorganizmave. Kjo është yndyrë më e rrezikshme, pasi që ata mund të shkaktojnë infeksion në sy. Bakteret gjithashtu mund të jetë në gropa dhe gërvishtjet. Aktualisht, janë materiale të veçanta për lentet që parandalojnë agjentët bakteriale ngjitjes në sipërfaqen e lenteve, që është një hap i rëndësishëm përpara. • fungale, akumulimi viral dhe protozoa mund të shkaktojë procese patologjike në sy, dhe shkatërrimin e lente.

Depozitat në formën e pikave përbëhet nga: • shtresë Basic - kompleks i kalciumit dhe yndyrore acide; • Lindje - kolesterolit, esteret e tij dhe mukusit; • Shtresa e proteinave. Shkaqet e akumulimeve të tilla të ndryshme (sindromi i "syve të thatë" karakteristikat individuale dhe përbërja e sekretimit të lotëve, mungesa e pastrimit lente). Spot mëdha (200-800 mikron) duken si flluska pelte, ata janë shumë rezistente ndaj trajtimit dhe hiqet jashtëzakonisht i vështirë. Depozitat në formën e spoteve diskrete mbi lentet e kontaktit shkaktojnë reaksione inflamatore të konjuktiva, mund të jetë dobësuar vizion. Pllakatë formimin pllaka dhe depozitat në formën e modelit gjeografike: • Organike - multi përbëhet nga yndyrave dhe proteinave; • inorganike - është një grup i kripëra pazgjidhshëm kalciumit, fosfateve dhe karbonate.


Njohur shpesh me sy të lirë. Grimcat - Njollat ​​portokalli-kafe. Pamja e tyre është për shkak të goditur lente e grimcave të hekurit që janë të lirë të largohen, por "ndryshkur" njollë mbetet. Nën ndikimin e faktorëve të ndryshëm mund të ndryshojë ngjyra e lente (përmes zgjidhjeve dezinfektuese, droga nikotinë vasoconstrictor). Gjithashtu, ka shpesh një kombinim i depozitave të mësipërme. Mënyrat për të eliminuar Kur një person i cili përdor lente, siklet, sy të thatë, duke reduktuar kohën veshur, sy të kuq ndoshta është prania e depozitave. Zbatimi i këtyre masave do të zvogëlojë mundësinë e trajtimit origjinën e tyre: • Përdorimi i surfactants - të detyrueshme për të gjitha lentet e kontaktit, përveç për një ditë; • pastrim Mekanike gishtat - ndihmon të shpëtoj të proteinave të baktereve mukusit slaboprikreplennyh; • lente individuale; • ndryshimet e shpeshta të lentet e kontaktit.

Këto masa nuk e bëjnë plotësisht të shpëtimit e yndyrë padëshiruar, por mund të reduktojnë ndjeshëm gjasat e shfaqjes së tyre. Ndërsa nuk eliminohen shkaqet, depozitat e parandalimit si spote diskrete mbi lentet e kontaktit nuk do të ndalet. Helen,


Lini ju lutem komentin tuaj poshtë! Është e rëndësishme të dini opinionin tuaj!