Distonise vegjetativ në trajtimin e fëmijëve


Sëmundjet të tilla si Dystonia (vvd), të zakonshme në fëmijë dhe është më shumë një problem social shumë se një natyre mjekësore. Në ditët e sotme sëmundje trajtohet me sukses, dhe kjo duhet të ofrojë ndihmën e saj jo vetëm mjekëve pediatër dhe neurologë pediatrik, por edhe prindërit, mësuesit e shkollave dhe punonjësit social. Të gjithë anëtarët e "ekipit mjekësor" duhet të jetë në kontakt të ngushtë me njëri-tjetrin. Para se të fillojë zgjedhjen e ilaçeve duhet të kuptojnë shkakun e kësaj gjendje dhe se si të rregullohet.
Kjo është një distonise vegjetativ në fëmijët, metodat e trajtimit të kësaj sëmundje konsiderojmë në këtë artikull.

Fëmijët trajtim IRR kryer duke përdorur disa metoda, zgjedhja e të cilave varet nga sëmundja dhe faktorët socialë. Parimi bazë kur zgjedh mënyrën e terapisë është mjekim minimal dhe të ushtrojë asnjë mjekim. Është e rëndësishme për të përmirësuar mjedisin në të cilin fëmija jeton, respektivisht eliminimin e familjes dhe problemet e brendshme, ndryshimet e jetesës të familjes, e cila solli deri fëmijën, pas një dietë të shëndetshme, gjumit dhe pjesa tjetër, ulur aktivitet fizik, maksimal eliminuar ndikimin negativ në psikikën e fëmijës. Në disa raste, këto masa të mjaftueshme për një shërim të plotë të pacientit.


Ato duhet të përdoren edhe në parandalimin e sëmundjes. Mësuesit dhe prindërit duhet të ndjekin në mënyrë rigoroze për të siguruar që fëmijët janë mjaft të lëvizin. Nga sportet për të zgjedhur më të mirë në këmbë, hipur në një biçikletë, not, ski, patinazh. Mbingarkesë psiko-emocional dhe stresi kundërindikuar kategorikisht në fëmijëve të diagnostikuar me dystonia. Me rëndësi të madhe në trajtimin e IRR është dietë, e cila duhet të jetë në përputhje me moshën e pacientit. Në dietën e fëmijës duhet të përfshijë një sasi të mjaftueshme të proteinave, yndyrë dhe karbohidratet. Agjërimi, si edhe overeating mund të shkaktojnë sëmundje akute. Hani shpesh e nevojshme në pjesë të vogla.

Kafe dhe çaj shumë i fortë duhet të përjashtohen nga e fëmijës menu sëmurë. Kripë, sheqer dhe lëng duhet të përdoret në moderim. Prindërit duhet të mbani mend se klima psikologjike në familje është shumë e rëndësishme. Nuk ka nevojë për t'u kujdesur për fëmijën që nuk e kishte formuar një kompleks inferioriteti që ndikojnë negativisht trajtimin. A nuk e bëjnë fëmijën mbyllur në gjendjen e tyre. E para, më përpiqen për të shkëputur atë nga sëmundja e tij. Kjo do të ndihmojë terapist, i cili do të krijojë një marrëdhënie mirëbesimi me pacientin. Mjeku duhet të shpjegojë mekanizmin e veprimit të sëmundjes së fëmijëve dhe të frymëzojë suksesi i trajtimit varet nga pacienti dhe dëshirën e tij për shërim.

Është e rëndësishme që një fëmijë është diagnostikuar me dystonia ishte një hobi, jo i lidhur me kompjuterin. Ju duhet të bëni të sigurtë që ai shikuar TV si rrallë të jetë e mundur. Punëtor social mund të ndihmojë fëmijën nëse një familje e formuar një klimë të pafavorshme psikologjike, nëse prindërit vuajnë nga alkoolizmi, janë të divorcuar, dhe kështu me radhë. Përdorimi i akupunkturë, trajtim spa dhe fizioterapi gjithashtu të japë rezultate të mira në trajtimin e IRR. Prej barnave të përshkruara nga droga fëmijëve nootropic, normalizuar microcirculation (pirotsetam, Pantogam, cavinton). Metabolizmin e qelizave të trurit përmirëson drogës përsosur Cerebrolysin.

Është e rëndësishme për të normalizuar funksionimin e sistemit qendror nervor në këto fëmijë. Por kjo duhet të bëhet vetëm nën mbikëqyrje mjekësore. Ajo duhet të përshkruajnë vetëm drogë. Nëse një fëmijë ka marrë pjesë shqiptuar Reagimet psikosomatike neuropsikiatër emëron qetësues, ilaqet kundër depresionit, antipsikotikët, të tilla si Reksetyn, amitriptyline, belotaminal. Në prani të dhimbjes kuptim të marrë antispasmodics. Normalizimi i sistemit nervor kontribuojnë në aminoacidet, minerale, vitamina B që përdoren shpesh në trajtimin e Dystonia terapi bimor, mjetet juridike popullore, gjegjësisht përdorimin e decoctions dhe infuzione Eleutherococcus, rrënjë artë, djalli, e ëmbël, jamball hardhi.

Mos harroni se kjo është një sëmundje serioze si dystonia vegjetative, trajtimin e fëmijëve të manifestimet e tij duhet të jenë së bashku dhe të jenë mjaft të gjatë. Kjo në asnjë rast të jetë duke bërë theksin në të pilulës sepse prej tyre mund të formojnë një marrëdhënie. Terapia e barnave kryhet normat, dhe në thelb nuk duhet të zbatohet për ilaçe. Mjeku duhet të dini në lidhje me faktorët e mjedisit që mund të përkeqësojnë sëmundjen. Në vjeshtë dhe pranverë, kur zakonisht rikthim, terapi duhet të forcojë sëmundje. Për trajtimin e dystonia enëve të gjakut të nevojshme jo vetëm kujdesin, por edhe durim dhe qëndrim pozitiv.

Elvira,