Futja e ushqimeve plotësuese për fëmijët nën një vit


Futja e ushqimeve plotësuese për fëmijët nën një vit është i domosdoshëm, sepse trupi i foshnjës, përveç qumështit të gjirit, duhet më shumë ushqim. Pediatër rekomandojnë që fëmijët të prezantoj ushqime të ngurta pas 6 muajsh, që nga kjo moshë fëmija fillon të mungesës së qumështit të gjirit, dhe kjo kërkon një dietë të larmishme. Megjithatë, në këtë periudhë të futjes së ushqimeve plotësuese është mjaft pedagogjik në natyrë. Mos filloni duke i dhënë fëmijës tuaj një ushqim të ri nëse kjo është diçka e sëmurë, ai me temperaturë ose diarre. Ushqim i ri duhet t'i jepet fëmijës tuaj para se të vënë atë në gji, duke filluar me një sasi të vogël, dhe vëllimi i saj duhet të rritet gradualisht dhe krejtësisht të zëvendësojë qumështit të gjirit.

Nëse fëmija është mësuar me një ushqim të mund të hyjë në vijim i parë paktë dhe pastaj më i dendur, kështu që ai mësoi të bëj më vete. Si ushqime të para për fëmijët, më mirë për të dhënë pure perimesh. Sidomos rekomanduar atë për fëmijët me peshë të ulët të lindjes, kanë lindur para kohe dhe vuajnë nga rakit, anemia dhe diatez exudative. Feeding është më e mirë për të filluar me pure perimesh, që nga fëmija juaj prej saj nuk do të heqë dorë. Nëse ju filloni me drithëra ose pure frutash në të ardhmen nuk do të jetë në gjendje për të marrë pure perimesh. Për të përgatitur salcë e parë të përdorur perime që nuk përmbajnë fibra të trashë: patate, karrota, turnips.


Në mënyrë për të mbajtur ato të gjitha mineralet, gatuaj ato për një çift duke përdorur një sasi të vogël të ujit ose zierje. Pas gatimit duhet të fshihen perime nëpërmjet një sitë, rrihej, shtoni pak kripë, qumësht të nxehtë gjirit ose ujë të zier dhe gjysmë vezë e verdhë veze. Si fëmijë ushqime mund të jap perime të konservuara ose pure frutash të destinuara për ushqim për fëmijë. Jepu atyre një avantazh në pranverë dhe dimër, sepse ato përmbajnë më shumë vitamina sesa pure, gatuar në shtëpi. Feeding duhet të fillojë me dy teaspoons e pure patatesh. Mos harroni të ndiqni karrige e fëmijës.

Nëse nuk ka dispepsi, mund të rrisë numrin e ushqimeve. Që nga 7-8 muaj perime pure fillojnë të vënë 3-5 gram gjalpë. Në shtatë muajt e nevojshme për të hyrë në të ushqyerit e ardhshëm. Është më mirë për të përdorur qull qumësht. Kur reaksione alergjike e fëmijës duhet të kaloni në bollgur gatuar në ujë. Ajo është e mirë për të zgjedhur ushqime të tërshërë dhe hikërror. Ju gjithashtu mund të jepni fëmijën përzierjet tuaja drithëra të drithërave të ndryshme dhe dietë të miellit të bollgur. Ashtu si pure patatesh, qull duhet të jepet në menynë e fëmijëve, duke filluar me një ose dy lugë. Së bashku me të le të salcë tuaj fëmijës, djathë dhe lëng holluar.

Në muajin e shtatë të fëmijës mund të jepet supë (rreth 20-30 ml) dhe fishekzjarr bardhë. Kjo përzierje ushqim me vezë e verdhë veze, pure perimesh dhe mollë pure. Gjithashtu, në këtë moshë mund të shtohet në pure perimesh 1-2 lugë grirë mish me varieteteve të ulët-yndyrë të mishit. Mesatarisht, shuma e përgjithshme e ushqimit duhet të jetë 200 gram në të ushqyerit. Kur një fëmijë kthen 8 muaj, qumështi kos tjetër nënës pleqsh mund të zëvendësohet. Në këtë moshë duhet të jepni gji vetëm në mëngjes dhe në mbrëmje. Foshnja ushqyerit duhet gradualisht duke u bërë më të ndryshme. Në dhjetë muaj, ju mund të filloni duke futur qofte mish, peshk i grirë.

Është e dobishme për të përfshirë në thërrimet dietë trurin, pulave dhe mëlçisë. Mos harroni, nëse fëmija është shishe-ushqyer, ushqime duhet të futet në një datë më të hershme. Elvira,