Mbjelljen jargavan dhe kujdes, Lilacs edukate


Lilac ndër shoferë të kamionëve rusë është e popullarizuar. Care është i thjeshtë, toleron thatësirës dhe acar të fortë, dhe në sajë të pronave të shkëlqyer dekorative është në gjendje të përshtaten në çdo dizajn dhe dekoroj edhe zonën më të zbukuruar exquisitely. Një shumëllojshmëri e notave (por vetëm për llojet e egra ka deri në 30) mund të krijojnë tëra këngë - njëngjyrësh ose shumëngjyrësh. Metoda më e zakonshme - duke krijuar shtigje, në një anë e së cilës janë mbjellë shkurre e jargavan të bardhë, dhe anasjelltas - me buds trëndafili. Por e gjithë kjo është e mundur me trajtimin e impiantit të duhur.

Dhe nëse është kështu, atëherë le të flasim për këtë në artikullin "Lilac - mbjelljes dhe kujdesit, Lilacs mbarështimit." Zgjidhni një vend Zgjedhja e një vend për lilacs mbjelljen, fokusi duhet të paguhet në zonën e ndriçim dhe kushtet e tokës. Varieteteve kopsht janë shumë të dua e dritës, e gjejnë veten në hijet të rritet shumë më keq dhe pothuajse të pushojë në lulëzim. Megjithatë, shkurre mbjellë në një hapësirë ​​krejtësisht të hapur nuk është e rekomanduar, si në këtë rast, probleme serioze do të japë erë. Kështu, ajo duhet të jetë i mbrojtur nga rrezet e diellit hapësirës së erës në dispozicion edhe nga mëngjesi deri në mesditë. Zgjidhje optimale - vendosjen jargavan në shpatet, kryesisht në jug-perëndim.


Define terren Tokës dashuria jargavan nuk i dendur, mirë depërtueshëm në ujë. Mbi aciditetit ajo duhet të jetë neutral, më së shumti, pak alkaline. Get poshtë për ulje Mbjellja jargavan fillon në fund të gushtit ose në fillim të shtator. Në tokat normale ulje të thellë gropë dhe të përgatisë një diametër prej 50 cm. Kur mbjelljen në tokë të varfër madhësi është dyfishuar, ndërsa të plotësojë të gjithë hapësirën e importuar tokës pjellore. Dhe të jetë i sigurt për të pasuruar tokën e plehrave organike, duke përdorur përzierje plehrash ose pleh organik me vakt shtuar kockave dhe hirit druri.

? Kur? Kryerja ulje mundësisht në një ditë me re, të paktën, të fillojnë vonë ngjarje pasdite. Ky efekt pozitiv mbi shkurre dhe rrit normën e tyre të mbijetesës. Kujdesi Plant Komponent kujdes detyrueshëm i lilacs - Trungjet e rregullt e pastrimit varion nga barërat e këqija. Ky është një kusht i rëndësishëm i domosdoshëm për zhvillimin normal të shkurret, veçanërisht në ditët e para pas mbjelljes derisa sistemi rrënjë nuk është i pjekur sa duhet. Weed kontrollit janë tëharrje dhe loosening. Filloni të këtyre procedurave sa më shpejt të jetë e mundur, para se të loosening shembull, shpenzojnë pothuajse vetëm tokën e lirë nga bora.

Waterlogging ka rrënjët jargavan humbje të rënda, kështu që lotim të bollshme duhet të fillojë jo më herët se në gjysmën e parë të verës, këtë Veting kufizuar të tokës. Bën pleh Vetëm mos abuzojnë ushqyerit, sidomos nëse mbjelljen gropa ishin të mirë unavozheny. Në këtë rast, 2-3 vitet e para në shkurret nuk e bën plehrave. Përdorimi i azotit më tej dhe çështje organike. Theksi Pranvera në bërjen e plehrave - ata sjellin në formë të thatë nga gërmimi. Ushqyerit totale duhet të jetë 3 - Intervalet midis 25-30 ditë. Konsumi i përgjithshëm për sezonin është 50-60 g ure ose 65-80 g e nitrat amonit për bimë.

Organike sjellë përpara dimrit - të hedhin dëborë në mbathje e jo thellim, pleh organik, përzierje plehrash ose humus. 3 vjet e para lilacs zhvillim të moderuar, por pastaj rritet aktivizohet dukshëm, nuk është një shumë e fidaneve të forta. Që atëherë, shkurre duhet shkurtim të rregullt. Mbaj atë në fillim të pranverës. Tëharrje Lilacs rritje do të ketë në rrugën e duhur në qoftë se ju duhet të organizoni mbulimin e degët e saj. Në të krasitjes së parë të zgjedhur nga 6 në 10 më të forta, fidaneve të mirë-zhvilluara. Më vonë ata do të formojnë degët skeletore, në mënyrë që e ardhmja ishte një kurorë përhapjen, ju duhet të zgjidhni më të largët nga njëri fidaneve të tjera.

Shoots mbetura të prerë: të hequr tërësisht të vogla, shoots dobëta që rriten brenda kurorës; zhvilluar industrinë në drejtim të periferisë së kurorës, vetëm të shkurtuara. Bush më tej holluar çdo pranverë sa më shpejt veshkat do të shkojë në rritje. E rëndësi të madhe është edhe prodhues, etj