Faktorët e rrezikut bronkiektazise


Sëmundje, e cila karakterizohet nga vazhdueshme, kronike, proces inflamator që u shfaq në bronke ndryshuar në mënyrë të pakthyeshme, me formimin e qelb dhe janë të shoqëruara me kollë të zgjatur quhet bronkiektazise. Pavarësisht nga fakti se sëmundja e përshkruar shumë kohë më parë, studiuesit kryesorë në botë në fushën e mjekësisë nuk kanë përparuar shumë në studimin e shkaqeve të nisjes formacion bronhoektazhov. Faktorët e rrezikut dhe shkaqet e përfshirë në zhvillimin e kësaj sëmundjeje, duke rritur gjendjen e përgjithshme të pacientët të luajnë vendimtar. Ata përcaktojnë peshën e sëmundjes, zgjedhja e metodave të trajtimit, masave parandaluese për të parandaluar përsëritjen.

Ka vetëm supozime mbi llogarinë e shkaqeve dhe faktorëve të rrezikut së bashku. Ato janë shkelje të strukturës së murit bronkial, zgjerimit funksion shkelje e evakuimit dhe ngecja e qelb. Më shumë për këtë do të diskutohet në artikullin "bronkiektazise - faktorët e rrezikut". Shkaqet e bronkoektazise Shumë fakte flasin për predispozicion të lindur në brohoektaticheskoy sëmundjes. Ka disa sëmundje të shkaktuara gjenetikisht, të cilat komplikuara kursin e formimit të bronkoektazise. Këto përfshijnë: • fibrozë cistike - një anomali gjenetike. Shkaku është një mutacion i gjenit që të çon në humbjen e gjëndrave endokrine të traktit gastrointestinal dhe aparatin bronkopneumonare.


Me kalimin e kohës, duke zhvilluar një shkelje të thellë të funksioneve të tyre. • Sindromi Krtanhera - një Sievert gjenetik anomali, ajo është e karakterizuar nga një treshe: shfaqja e bronkoektazise, ​​reverse rregullimin e organeve të brendshme dhe inflamacion të sinuseve (sinusit, sinusit, etmoyidyt). Ndoshta mekanizmi i bronkoektazise në këto dy patologjive shkaktuara nga mangesi kongjenitale te murit bronkiale. Ata janë duke u zhvilluar pas lindjes (pas lindjes). Çdo proces inflamator, e cila origjinë në traktin respirator poshtëm që mund të shkaktojnë atelectasis mushkërive ose pjesë të veçanta të saj, duke çuar tek formimin e bronkoektazise. Megjithatë, hulumtimet në këtë fushë është bërë, ende nuk e di se cili gjen është i dëmtuar.

Të gjitha opinionet për këtë janë vetëm spekulative. Nuk ka rëndësi të vogël në zhvillimin e bronkoektazise luajnë të shpeshta, gjatë rrjedhin sëmundjet inflamatore të mushkërive: pneumoni, bronkit obstruktive. Formuar në lumen të plehut organik bronket shkatërron gjithë struktura e tij (kërc, muskujve, mukoza membranës), i cili është zëvendësuar nga ind lidhës. Kjo çon në një shkelje të elasticitetit të bronke prekur dhe funksionin e saj të evakuimit. Bronkiektazise mund të zhvillohet në vendin e atelectasis spontan të mushkërive apo aksion. Të dhënat për të shtyrë në sëmundjet infektive të fëmijërisë të tilla si fruthi, kolli i keq, duhet njoftuar mjekun.

Këto sëmundje mund të çojë në zhvillimin e bronkoektazise në të rriturit. Ndoshta këtu luan rolin e bronkiale pengim plug mukusit tek fëmijët. Për shkak se ajo është e thyer ind lehtësia mushkërive dhe furnizimi i tij të gjakut, e cila është një faktor rreziku për zhvillimin e bronkoektazise. Tumoret e mediastinum, sarkoidosis nyjet limfatike intrathoracic, trupi i huaj mund të shkaktojë compression të lë mbresë bronchus, arsimit të tij, e cila gjithashtu çon në zhvillimin e bronkoektazise.
Faktorët e rrezikut për bronkoektazise Bronkoektazise - një sëmundje kronike progresive. Gradualisht të procesit ndikojnë fusha të reja të pemës bronkiale.

Kjo varet nga shumë faktorë dhe kushtet mjedisore. Ata mund të rritet gjatë të njëjtës sëmundje, rrisin frekuencën dhe ashpërsia e komplikimeve. Unë do listë ato kryesore: • anomali fillore apo e mesme e sistemit imunitar. • ftohjet Shpeshta, sëmundjet virale. • sëmundje kronike inflamatore të mushkërive, pneumonia, bronkiti. • Zemra dhe enët e gjakut, aritmi, dështim kardiovaskular. • çrregullime metabolike. • Kequshqyerja. • tretjes gjakderdhje. • Komplikimet e intubacion apo terapi me oksigjen. • Efektet anësore të barnave: diuretics, qetësuesit.

Sëmundja nuk do të kursejë as të rriturit, as fëmijët. Bronkiektazise në fëmijët mund të manifestuar veten në çdo moshë. Për pamjen e saj nuk është e mjaftueshme për një arsye apo edhe dy. Ndoshta, ende ka një defekt lindjes e murit bronkial, e cila është pika e faktorëve të aplikimit dhe shkaqet që çojnë në zhvillimin e bronkoektazise. Mushkëritë bronkiektazise, ​​trajtimit të saj - një proces i vështirë dhe jo gjithmonë i suksesshëm. Rezultat i trajtimit varet nga zbulimin e hershëm të sëmundjes, trajtim të shpejtë, të diagnostikuar, duke eliminuar faktorët provokojnë përkeqësimin. Nëse të gjitha këto kushte rreziku i komplikimeve të mbajtur në minimum.

Alex,