Historia mjekësore bronkiektazise mushkërive


Bronkiektazise - sëmundje që prek mushkëritë. Në bronke zgjeruar në mënyrë të pakthyeshme dhe të deformuara nuk është një proces kronike inflamatore e formimit të qelb.
Si fillon dhe shkon si bronkoektazise? Rasti në çdo një pacient. Dikush e bleu atë si pasojë e sëmundjeve infektive, ndërsa të tjerë janë të lindur me bronke ndryshuar. Kjo është ajo që ne do të flasim në artikullin "historinë bronkiektazise e sëmundjeve të mushkërive." Çfarë është bronkiektazise? Kjo bronke Dilated parregull. Ndryshimi i strukturës dhe murin e tyre. Ata mund të jenë në një lob të mushkërive (proces i kufizuar), për të kapur të gjithë mushkërive ose të dyja mushkëritë (proces i përbashkët).

Më bronhoektyzy vendosur në lobes poshtme të mushkërive. Cilat janë bronkiektazise? • Në varësi të llojit të bronkiektazise saccular bronkoektazise dallohen, cilindrike, me këmbë të përziera. • lloji i procesit të shpërndarjes, dypalësh, e njëanshme, segmental. • Në rrjedhën e sëmundjes dallojmë disa faza: bronkoektazise, ​​goditës manifestimet klinike, komplikime. • lindura dhe të fituara. Si ka bronkiektazise? Mukoza bronkiale si rezultat i proceseve inflamatore të shpeshta shfaqen ulcerat. Thërrmuar fibrave muskulore, kërc, në vend të tyre atje indeve lidhës.


Kjo çon në një shkelje të elasticitetit të më të bronke, përkeqësimin e funksionit të kullimit. Ata zgjeruar humbin aftësinë e tyre për të nxjerr një përfundim sekretin. Për shkak të pneumoni të shpeshta, bronkit, infeksionet virale formuar qelb, që clogs e lumen bronkial. Të gjithë këta faktorë çojnë në një rënie në pacientët e imunitetit lokale dhe të përgjithshme shpesh vuajnë nga ftohjet, e cila komplikon sëmundjen. Kompensues të rritet më shumë anijeve që gjatë një sulmi të kollitjes hov, duke shkaktuar krovoharkanye. Me kalimin e kohës, vetë procesi i përfshirë indet e mushkërive, duke çuar në amiloidosis pulmonare.

Foto klinik i bronkoektazise Në fillim një histori pak. Për herë të parë sëmundje është përshkruar në veprat e tij, një mjek francez R. Laennek në 1819. Që përshkrimin e simptomave të sëmundjes, shumë pak ka ndryshuar. Por duke shtuar metodave të reja të diagnozës dhe trajtimit. Dhëna të besueshme për faktorët e rrezikut, shkaqet të çojë në zhvillimin e kësaj sëmundjeje është ende atje, është vetëm një supozim, dhe nganjëherë ata janë larg nga e vërteta. Sëmundja mund të ndodhë në të rriturit dhe fëmijët. Shfaqje parazgjedhur është konsideruar kollë e zgjatur me departamentin pështymë purulent "gojën plot", shpesh është e qelbur.

Veçori e këtij kollë është fakti se ajo shfaqet në mëngjes dhe në mbrëmje para shtrat. Mund të rrisë temperaturën e trupit në 39 ° C, rritet sasia e sputumit ndonjëherë duke arritur deri në 300-500 ml. në ditë. Shpesh i përsëritur hemoptysis. Karakteristike, dhimbje në gjoks janë të rralla. Pacientët mund të ankohen për lodhje, humbje të peshës. Gulçim në fillim të sëmundjes nuk është shumë e theksuar, por ajo rrit me kalimin e kohës, dëshmi të përparimit të shkatërrimit të bronke. Këto simptoma janë më të theksuara gjatë acarimit. Sëmundja ka një kurs undulating. Periudhat e faljen alternuara me periudhat e acarimit.

Pothuajse çdo pacient tregon se ai kishte qenë shpesh sëmundjet inflamatore të mushkërive të sëmurë. Diagnoza e bronkoektazise Ajo është e bazuar në shqyrtimin e jashtëm të pacientëve, laborator dhe mjet diagnostik, por ka ende disa vështirësi. Pacientët me sondazh dyshuar bronkiektazise për periudhën e nevojshme për të shtroj në spital një institucion të përhershëm me historinë. Fakti se disa mjet hulumtimi është e pamundur për ambulator për shkak të rrezikut të komplikimeve. Provimi i jashtëm i pacientëve të vijnë të parat në vijim Simptomat: • duke mbetur në zhvillimin fizik është tipik i pacientëve me në fëmijëri.

• muskujve në masë është reduktuar, bagëtinë e shprehura. • Nëse sëmundja bronkiektazise shkon gjata, ndryshimi është krahët përfundimtare gishtat e nganjëherë këmbët, ata e marrin formën e "drumsticks". Thonjtë janë të kujton nga "Roje e xhami." • Zhvillimi i dështimit pulmonar ose kardiopulmonare duket cianozë (cianozë) të lëkurës. • Pala e prekur e gjoksit pas frymëmarrjes. • Nëse zhvilluar emfizemë, gjoks bëhet "tyta" sy. Diagnoza laboratorike është i bazuar në analizën e përgjithshme të gjakut dhe urinës, përcaktimin e përbërjes biokimike të gjakut, pështymë (mikroskopi shpifjeve, mbjellëse me ju