Astma në fëmijët simptoma, diagnozë, duket


Azma - një sëmundje inflamatore e traktit të poshtëm respirator. Shqetësim të veçantë është fakti se në vitet e fundit ka pasur një tendencë për të rritur numrin e njerëzve që vuajnë nga kjo sëmundje. Sipas statistikore, rreth 10% e fëmijëve vuajnë nga astma. Përshkrimi i sëmundjes janë shumë terma specifike, unë të përpiqet për të shpjeguar atyre gjuhën më të arritshme. Pra, le të shohim më në detaje se çfarë lloj i sëmundjes astmës tillë në fëmijët, simptomat dhe faktorët që inkurajojnë zhvillimin e saj. Çfarë është astma dhe mekanizmi i saj i zhvillimit? Kjo është një sëmundje kronike e komponentit frymemarrjes ulët inflamatore.

Ky proces përfshin një numër të madh të elementeve qelizore. Elementet themelore formimin sëmundje është ngushtimi i tubave bronkial (pengesave). Mekanizmi i sëmundjeve komplekse. Shkurtimisht ajo është kjo: në trupin e fëmijës atje reagime specifike imunologjike të tipit të menjëhershëm (rritjen e ndjeshmërisë së indeve të trupit ndaj alergeneve të caktuara) në fjalë të tjera - alergji. Nëse doni të dini se si është transferuar astmë, ky proces është i bazuar gjenetikisht.
Si rezultat i të gjitha ndryshimeve të japin rritje të sulmeve të përsëritura të frymarrje. Fëmija shfaq episodet e frymarrje, wheezing wheezing, ndjenja compression gjoks.


Me trajtimin e duhur të acarimin ankorua. Ndërlikim më të rrezikshme të sulmeve të astmës është statusi astmatik. Faktorët e rrezikut që inkurajojnë zhvillimin e astmës te fëmijët • Mos trajtohen vatra e infeksionit kronik në fëmijën. • ftohjet shpeshta dhe sëmundje akute infektive të traktit të sipërm dhe të poshtëm respirator (rinitit, sinusit, bronkit akut grykët pneumoni). • Kushtet e këqija negative mjedisore. • Pirja e duhanit është aktiv apo pasiv. • Duke marrë medikamente të caktuara: antibiotikët tsitotstatiki. • zgjatur qëndrimi në shtëpi apo apartament ku jeton muret mykur kërpudhat.

• Një fëmijë në sëmundje të tjera alergjike: dermatit atopic, rinitit alergjike, bronkit shpeshta pengues. • alergjike reagim në medikamente, ushqime, produkte kimike shtëpiake, pickimin e insekteve. Por historia e sëmundjes në Pediatrics "astma" Nuk do të jetë mjeku për fëmijë vetëm kur të gjithë këta faktorë të punojnë, pra vetëm kur ka një "dështim" gjenetik në sistemin imunitar dhe i dha asaj një dështim. Ashtu si që, pa arsyetim të qartë nuk është vënë një diagnozë të tillë. Siç rezulton simptoma të astmës te fëmijët? Sëmundja është kurs konvulsiv.

Gjatë dalldi e gjendjes së fëmijëve është i vështirë. Ka wheezing, kollitjes sulmet, gjoks fryra, nuk është një ndjenjë e mungesës së ajrit. Fëmijët i shqetësuar, plot jetë, qëndrojnë në shtrat nuk duan pozicion gjysmë-ulur marrë - është më e lehtë për të marrë frymë. Ndonjëherë e kundërta mund të jetë i ngadaltë, është e vështirë për të thënë, i ulur në shtrat. Ata vënë re shortness nxjerr frymë (marr frymë nga hard ajrit) për shkak të bllokimit të lumen dhe ngushtimin bronkial të lumen të saj. Krahët e bymehet hundë, venat e qafës bymehet hapësira ndër brinjëve të përfshira. Pulse përshpejtuar. Lëkurë të zbehtë, cianozë mund të shfaqen rreth gojës (cianozë Perioral) dhe gishtat (acrocyanosis).

Astmë te fëmijët karakterizohet nga fakti se sulmet më shpesh gjatë natës dhe në orët e peredrankovi. Ky është një tipar i madh i sëmundjes. Kollitjes është specifike, ajo dalldi kur thatë, por përfundimi i sulmit lë pështymë të trashë. Jo sulmojnë fëmija është duke bërë mirë. Përshkrimi i astmës te fëmijët me ashpërsi • Easy. Konfiskimet te fëmijët nuk janë më shumë se 1 herë në muaj, gjatë natës janë të rralla. • moderuar. Sulmet përsëritet 3-4 herë në muaj, në natën jo më shumë se 2-3 herë. • Pesha. Sulmet përsëritet 3-4 herë në javë, vetëm gjatë natës. Ju mund të dyshoni astmës në fëmijën tuaj, në qoftë se 12 muajt e fundit ai ka vënë re simptomat e mëposhtme: • korrente, periudhave të shkurtra të papritura e kollitjes, wheezing me fishkëllimë pamje audible në një distancë (wheezing distancë).

• ftohjet Shpeshta shoqëruar nga pengesave udhë ajrore. • Shfaqja e kollë, wheezing wheezing largët, gulçim në kohë të caktuara të vitit. • Kontaktoni me kafshë, substanca aromatike, pluhuri, shkaqet nikotinë kollitjes. • Simptomet e mësipërme vazhdojnë ose të bëhen më pak të theksuara kur duke përdorur efektin bronkeve të barnave. • Shfaqja e kollitjes, wheezing, gulçim gjatë natës, afër mëngjesit. • Simptomat përforcohet pas ushtrimit të vogla, inhalimi i ajrit të ftohtë. Astma - një sëmundje e rëndë, ajo kërkon një qasje të veçantë. Duhet diagnoza në kohë, trajtim të plotë.

Fëmijët duhet të jetë nën mbikëqyrje mjekësore. Me manifestimin e simptomat sulm i sigurt për të kontaktuar objektin mjekësor ose të thirrur një ambulancë në shtëpi. Dalldi duhet të trajtohet në kohë, ose ajo mund të shkojë në status astmatik, e cila është e vështirë për të trajtuar. Dhe pastaj largimi i diagnozës bronkial astmës duhet të punojnë disa vite. E dashura