Astma në foshnjat shkakton, Simptomet, përkeqësimi


Astma është një sëmundje kronike inflamatore që prek mushkëritë. Kjo mund të ndodhë në njerëz të të gjitha moshave. Shtysë për të është fillimi i alergjen (polen, ushqim, aspirina, etj) në lidhje me mosfunksionim të sistemit imunitar. Sëmundja është e shpeshtë, shpesh sezonal, është e vështirë për të terapisë. Veçanërisht astma e vështirë ndodh në fëmijët e vegjël. Kategori e fëmijëve të vegjël përfshijnë fëmijët nga 1 vit deri në 3 vjet. Dhe foshnjave - foshnjat nga lindja deri në një vit. Për shkak të organizmit të sëmundjes në fëmijët nën 3 vjet ekspozuar më vonë diagnoza dhe trajtimi fillon, duke çuar në paaftësinë e fëmijës.

Tjetra, unë do të diskutojë se si ndodh astmë në fëmijët e vegjël janë arsyet kryesore për fillim të parakohshëm. Shkaqet e astmës te fëmijët dhe faktorët që shkaktojnë sëmundjen, autorët e krimit • astmë është një ushqim dhe drogës alergeneve. • Në fëmijët e moshës 1 deri në 3 vjet shtysë për zhvillimin e sëmundjes janë alergjik të myk kërpudhat, pezmatim i përkëdhelur, pluhur shtëpi, veçanërisht në qoftë se dhoma në të cilat për të qenë një fëmijë ventiluar keq. • zhvillimi i sëmundjes në grup moshën e fëmijëve 3 deri në 5 vjet janë shkaktuar shpesh nga alergjitë ndaj polenit, kryq të reaksioneve me alergeneve ushqimore, kimikatet shtëpiake.


• helmintiasis - një kauzë të përbashkët të astmës te fëmijët. • Trashëgim - një aspekt i rëndësishëm në mekanizmin e astmës te fëmijët. Nëse një apo të dy prindërit vuajnë nga astma, rreziku që fëmijët do të jetë i sëmurë i madh. Por ky faktor nuk është gjithmonë rasti. Ka raste kur një familje të përkryer të shëndetshme rritet fëmijë astmatik. Anasjelltas prindërit asthmatics janë fëmijë plotësisht të shëndetshme. • Si shtatzënia vazhdoi, fëmijën shëndetësor palindur. Kushtet Veliko dëmshme, helmim gjaku, zhvillimi i fetusit hipoksi fetusit, nëna kronike ... Ata çojë në rritjen e sensibilizimit të fëmijës është në utero.

• Çdo infeksion bëhet me një grua ndërsa rëndim shtatzënë apo akut i lezioneve kronike (ARI, pneumoni, bronkit, grykët ...) sjellin një rritje në prodhimin e Ig E. Ajo mbështet ndjeshmëri të lartë të sistemit imunitar për të alergeneve fëmijën. • kronik Stresi, akute të shërbejë si një faktor i fuqishëm në nisjen e mekanizmave patologjike të astmës. • Pirja e duhanit shkakton prindërit për "dështimin" e imunitetit (pirja pasive e duhanit) e fëmijës. Cilat janë simptomat e astmës te fëmijët? Sëmundja mund të debutimin në muajt e parë të foshnjës, por është shpesh diagnostikuar ekspozuar më vonë.

Gabim pediatër që ata marrin sulme të shpeshta të frymarrje për ndërlikimet e infeksioneve respiratore virale. Tipar i astmës aktuale në këtë grup moshë është fakti se ata kanë kapacitet të ulët të mushkërive - kjo çon në bronkokonstriktimi, ënjtje të shpejtë. Ajo krijon kushtet për bllokimin e gëlbazë lumen bronkiale, shkelje të rrugës. Sëmundja ndodh në valë, të alternuara me periudha të periudhave rëndim të faljen. Ne listën që sjell përkeqësimin astmë te fëmijët. 1) sulm akut i astmës. Gjendja e fëmijëve në rritje të shpejtë bëhet e vështirë. Nëse mëngjes ishte i ftohtë dhe vetëm kollë e rrallë, e thatë, kollë rrit edhe të bëhet i lagësht, duke arritur kulmin e saj në mbrëmje apo natën.

Gjatë sulmi lë një, baltak, gëlbazë të trashë ngjitës është ajo që e dallon "astmës fëmijëve" nga "i rritur". Fëmija është i shqetësuar, moaning në shtrat nuk gënjeshtër pozicionin gjysmë-ulur më mirë. Ka gulçim nxjerr frymë, krahëve të bymehet hundë, venat e qafës bymehet. Breath fishkëllimë audible në distancë.
Rreth gojës ka cianozë. Në fëmijët më shumë se tre vjet të sulmit ndodh, kollë në rriturve në sulm thatë, i lagësht ajo të qëndrojë deri në fund të episod, duke i dhënë fund shkarkimit është mukozë të trashë dhe i trashë. Në këtë situatë, të rriturit duhet të jetë gati për të marrë poshtë sulmin shpejt dhe në mënyrë të pavarur. 2) pengimi i zgjatur bronkiale.

Afatgjatë (javë, muaj) është shortness e moderuar e fryma, kollitjes, wheezing. Gjatë kësaj periudhe, mund të ketë sulme të astmës tipike. Dyshoni se fëmija ka astmë, ju mund të, nëse ai ka tre episode të acarimit të sëmundjes gjatë vitit (gulçim, kapjet, kollë e dhimbshme). Prindërit do të jenë të vëmendshëm ndaj fëmijëve të tyre, në kohë vëreni simptomat e astmës te fëmijët në kohë për të ndërmarrë veprime, të filluar trajtimin sepse ata janë gjëja më e vlefshme që ju keni në jetën tuaj! E dashura