Mungesa e ajrit gjatë frymëmarrje shkaqet, trajtim


Shumica prej nesh jetojnë ditë pas, nuk e kuptuar si nuk e thith-nxjerr frymë. Por ka të varfër që vuajnë ndjenjë "bosh" frymëmarrje. Ka përpjekje për të shënuar sa më shumë ajrin në mushkëri, por nuk mund të arrijë këtë. Fillon astmë që mund të rritet me valë, horizontalisht, në një dhomë të zihet fryma, në afërsi të rrobave gjoks etj Dikush mendonte gulçim natën në ëndërr, dikush në këmbë, ashtu si ju frymë, rrahje të zemrës, yawning, vjellje, dobësi, kollë, gulçim, dhimbje gjoksi, dhimbje com pasi të hahet. Pra, sot ne do të flasim për të në lidhje me atë për të bërë, pse ekziston një mungesë e ajrit gjatë frymëmarrje, shkakton, trajtimin e kësaj vështrim gjendjes.

Emri këtë gjendje dyspnea, e cila është karakterizuar nga thellësi të dëmtuar dhe frekuencën e frymëmarrjes, të shoqëruar nga një ndjenjë e mungesës së ajrit. Një person me këtë sëmundje ngadalëson komunikimin, të bëhet muskujt letargjik. Ky është një kërcënim serioz për jetën. Cilat janë shkaqet e këtij fenomeni dhe si për të kuruar atë? Pra, në qoftë se ju të vini re të pamundur që të përqendrohen, të folur fraza të gjata, të jetë i sigurt se këto janë shenjat e para dispoe. Në një fazë të mëvonshme, dhimbje të jetë e mundur dhe të ndjehen gjoks shtrënguar, gulçim, edhe në pozitë tjetër, të mbështetur frymën fishkëllimë dhe wheezing tingujt, ndjesi trup i huaj në fyt, ethe.


Shkaqet Gulçim mund të ndodhë për arsye të ndryshme, të cilat mund të ndahen në dy grupe. Grupi i parë përfshin sëmundje të ndryshme të frymëmarrjes, e dyta - sistemet kardiake dhe vaskulare. Një person i shëndetshëm oksigjen inspiratory hyn në trup, nxjerr frymë largon dioksidin e karbonit prej tyre. Nëse ky proces është një kuptim pengesa, ka të ngjarë që kjo tregon sëmundje të rrugëve të frymëmarrjes. Ajo mund të shkaktojë bronkit (formë akute ose kronike), pneumoni, bronkoektazise dhe sëmundje të tjera. Në këtë rast, mund të goditur mjaft oksigjen në mushkëri, por jo më në gjak, si natyra qëllim.

Parandaluar këtë dështim, infeksion i indeve të mushkërive. Kjo nuk është thjesht e mjaftueshme për të bashkëvepruar me enët e gjakut që kanë nevojë për oksigjen. Shkaqet e grupit të dytë janë sëmundje që çojnë në krizë në zemër dështimit që shkakton mungesa e ajrit. Kjo mund të jetë për shkak të zemrës ose angina pectoris (angina), infarkt miokardi. Dispoe në këtë rast është pasojë e sëmundjes. Për shembull, pas një muskulit të zemrës sulm në zemër nuk është në gjendje për të trajtuar rrjedhën e gjakut në të gjitha organet dhe indet. Në aneminë në trupin merr një sasi të pamjaftueshme të hemoglobinës që është shteti i asfiksi.

Ose zemra është në gjendje të përsosur, por është anemi. Kjo do të thotë se trupi nuk është mjaft qelizat e kuqe të gjakut që bartin oksigjen. Mos harroni për patologji somatike. Në këtë rast, ankesat e gulçim mund të vijnë nga pacientët me tiroide. Një shembull tjetër është përçarje e metabolizmit të trupit, e cila çon në trashje. Nuk është e habitshme që njerëzit i trashë kanë një ndjenjë të asfiksi. Në një nëngrup i veçantë Arsyet mund të bëjë mungesë ekuilibri, stresi, stresi apo depresioni. Këtu, megjithatë, jo të përshtatshme për të folur për një shkurtësinë sindroma e frymëmarrjes, dhe hyperventilation që shkakton këtë ndjenjë.

Në këtë rast, pasi stresi ju filloni të merrni frymë thellë e më thellë, në këtë mënyrë duke prishur balancën e oksigjenit dhe dioksidit të karbonit në gjak. Kjo mund të shkaktojë ndjesi shpimi gjilpërash në të gjithë trupit, marrje mendsh ose zalisur. Por kjo është menjëherë pas stres mirëkuptimit, inkurajim ose qetësuesit. Çfarë duhet të bëni me një mungesë të ajrit? Por çfarëdo ishte shkaku parehati për të lënë atë pambikëqyrur mjeku nuk mund të. Vetëm ai siç duhet mund të vendosë se çfarë ju mendoni gulçim, diagnostikimit dhe sipas tij përshkruajnë trajtim që me të vërtetë të sjellë lehtësim. Mbani në mend se çdo mungesë e oksigjenit gjatë frymëmarrje kërkon qëndrim serioz nga ana juaj, edhe pse kjo nuk është shpesh që ju mbajnë dëme dhe është lehtësisht shqetësim korrektues.

Kjo kërkon vlerësim kompetent mjekësor. Në rast të problemeve me sistemin e frymëmarrjes, ju do të shkarkohet antybakte