Mungesa e qumështit të gjirit në gratë lactating shkakton, Simptomet martesa, mënyra për t'u marrë


Shtimi në familje - zakonisht shumë i pritur dhe ngjarje të gëzueshme. Shumë gra janë në kërkim përpara për të, por kur fëmija i tyre do të jetë i lindur. Në ditët e sotme, kur pothuajse çdo familje ka qasje në internet, moms e ardhshme të fillojnë të përgatiten për lindjen e fëmijës që më parë, ndonjëherë madje edhe para shtatzënisë. Kjo është absolutisht veprim i drejtë. Pas planifikimit të shtatzanisë është një normë absolute në të gjithë botën e qytetëruar. Kjo qasje mund të parandaluar sëmundje më serioze që nuk mund të ndodhë vetëm në nënën, por edhe fëmijën e saj. Koha kalon ngadalë i afrohet shtatzënia muaj 9 dhe më në fund dritë shfaqet fëmijën shumëpritur.

Por kjo nuk është e gjitha - më e vështirë përpara: për të rritur një fëmijë. Fëmija në gjashtë muajt e parë të jetës dhe jo të hani qumësht vetem nënës. Por ajo shpesh ndodh që qumështi i nënës është i humbur apo të humbur. Kjo është ajo që ne do të flasim sot e tutje, them se pse ka mungesë të qumështit të gjirit në gratë lactating, shkaqet, simptomat martesa, mënyrat për të luftuar këtë fenomen pranishëm.
Options nënë sjellje fëmijë Sigurisht, nëna mund të heqë dorë dhe të vënë fëmijën në shishe me gji. Dhe është më mirë se për të mbajtur fëmijën uritur ... por natyrisht, jo përzierje artificiale nuk mund të zëvendësojë qumështin e tij natyrore.


Prandaj, opsioni më i mirë në këtë situatë - të përpiqen për të identifikuar dhe për të hequr shkaqet e mungesës së qumështit.
Shenjat e mungesës së qumështit të gjirit
Shpesh nënat e reja mendoj se zolotishko tyre nuk nayidayetsya. Si për të përcaktuar nëse tuaj qumësht fëmijëve të mjaftueshme apo jo? Pra, nëse keni menduar se ju keni mjaft qumësht, para së gjithash, nuk panik. Është më mirë për të numëruar numrin e fëmijës urinar. Nëse ata janë 12-24 në ditë, atëherë ju tretur merak - nayidayetsya fëmijën tuaj. Nëse nën 10, ju fëmijë të vërtetë të uritur. Një tjetër pikë referimi mund të jetë shtim në peshë. Kur i organizuar siç duhet porsalindur të ushqyerit duhet të fitojë të paktën 125 gram në javë.


Arsyet për mungesën e qumështit të gjirit - Gjendja Bad nënë e re. Për shembull, pasiguria është se ajo është në gjendje të sjellë deri fëmijën; - Aplikimi në gjoks, në fazat e mëvonshme; - Kufijtë ushqyerit. Tani ajo është e rekomanduar për të ushqyer foshnjen me kërkesë; - Mungesa e ushqyerjes me gji mund të lindin nga zgjedhje të dobët të jetesës. Këto përfshijnë mjekët - mungesa e gjumit, stresi, etj - Nënat e paarsyeshme dhe paekuilibruar ushqyerit dietë; - Arsyet mjekësore. - Mungesa e oxytocin hormonit - mungesa e nënave të ushqyerit qumësht mund të zhvillohet për shkak të mungesës së hormoneve Hormoni Mënyra për të luftuar mungesën e qumështit Metodat specifike në luftën kundër qumështit të dështimit nuk ekziston, por ka rregulla, në vijim të cilat ju do të jetë në gjendje për të rritur numrin e saj.

Këtu ata janë: 1. Fëmija duhet të ushqehen sipas kërkesës. Organizata Botërore e Shëndetësisë thotë se çdo forcë 03:00 duhet të hani vetëm ato foshnjat që janë shishe-ushqyer. 2. Në periudhën e natës (prej 3 netë deri 08:00) ajo është e detyrueshme për të ushqyer fëmijën. Fakti që në këtë kohë formuar Hormoni, i cili është përgjegjës për prodhimin e qumështit. Nëse në këtë kohë nuk do të jetë ushqimi, qumësht ndalesa duke u prodhuar, dhe ndeshen me mungesën e njëjtë të ushqimit me gji të qumështit të cilat ne tani flasim. Pra, nëse nëna për ndonjë arsye nuk arrin të ushqyer në këtë kohë, ju keni nevojë për të shprehur plotësisht qumështin e tyre. 3.

Kulloj ajo duhet të jetë si vijon: pesë minuta gjirit e drejtë, pesë minuta lënë gjoksin, pastaj e drejtë - katër majtë - katër, dhe kështu me radhë deri në një minutë. Kjo është një mënyrë shumë e mirë për të rritur sasinë e qumështit. 4. Para se të ushqyerit (10 minuta) duhet të pini pije të ëmbël të nxehtë me synimin për të bërë thirrje "Tides". Çaj i përshtatshëm i dobët. 5. Nëse është e mundur, para se foshnja në gji duke aplikuar një dush të ngrohtë. 6. bazë për formimin e qumështit - ujë. Prandaj, fëmijë në gji duhet të pini të paktën tre litra lëng në ditë. 7. Para se të ushqyerit masazh gjirit bëj si vijon: nga bazat, kalojnë një lëvizje rrethore për nipples. 8.

Mbajeni fëmijën në gji çdo orë. Më shumë se ai nuk duhet të hani, por është një faktor i rëndësishëm për relaktatsii. 9. Me një mungesë të oxytocin nuk është tkurrje të muskujve rreth lobules të gjirit. Rezultati - mungesa e izolimit dhe mungesa e qumështit në fëmijë në gji. Si e tillë ajo është, por kjo nuk mund të thith foshnja apo gjirit pompë. Nga kjo situatë në dukje të vështirë është e thjeshtë. Shkencëtarët kanë njohur gjatë se oxytocin është lëshuar vetëm në një të qetë, nënave të relaksuar. Prandaj nënat ushqyerit e fëmijës ritual duhet të përfshijnë relaksim, vetmia, aftësinë për të abstrakte nga problemet e përditshme.

Për të eliminuar këto shkaqet në vendin e parë, ju duhet të konsultoheni me mjekun tuaj. Së dyti, ju duhet të i kushtoj vëmendje të këtyre rregullave të thjeshta dhe ju do të jetë në gjendje të shpejt të rritur sasinë e qumështit që fëmija juaj ishte i lumtur dhe i kënaqur! Rinat Abdrahimov,