Botkin Spitali, Shën Petersburg, drejtimet, departamenti


Kohët e fundit, në 2007, Sëmundjeve Infektive Spitali i qytetit. PS Botkin m. Shën Petersburg ishte 125 vjeç. Kjo është një nga institucionet më të vjetra mjekësore të vendit. Që nga fundi i shekullit XIX, spitali u hap departament dezinfektues për shtrimin në spital "epidemike infektive" pacientët. Prandaj, të gjithë spital puna ishte e lidhur gjatë me zhvillimin e infektive kombëtar. Le të bëjmë një turne në historinë e këtij spitali dhe të gjetur se çfarë të famshme moderne departament të spitalit Botkin të cilat janë të shumta dhe të ndryshme. Zbulimi dhe zhvillimi i spitalit Në fund të shekullit XIX në kryeqytet.

Shën Petersburg ka zhvilluar situatë jashtëzakonisht të pafavorshme epidemiologjike. Rritja e numrit të pacientëve me tifo, tifoja, kthyer ethe, difterisë, fruth i keq, kolera, etj Numri i vdekjeve nga këto sëmundje. Për më tepër, sëmundje goditur jo vetëm klasën e varfër, por popullata e dhënë gjithashtu. Pastaj e njohur në terapist kapitalit YT Chudnovsky ishte dorëzuar një peticion në këshillin e qytetit për të ndërtuar një spital të veçantë për pacientët infektive. Komisioni i Shëndetit Publik në 1880 është miratuar projektin për ndërtimin e objektit, duke siguruar 300 shtretër.


Dhe në 1882 hapi Alexander kazermat spital. Ajo përbëhej nga 30 të izoluar nga njëri-kazermat e tjera. Mes tyre ishte një i veçantë izolues-vëzhgime kasolle dhe një dhomë të veçantë për diagnostikimin e pacientëve me etiologji të panjohur. Zhvesh ishin një ndërtesë shkëputur me ballkone, verande, verandë me railings gdhendur.
Gjatë ndërtimit përdorur teknologjinë më të përparuar të kohës. Për shembull, sistemi mendimi modern u instalua ventilim është kryer ngrohje, ndriçim. Ne kemi përdorur një sistem të tubave të kullimit për të dezinfektoj ujërave të zeza.

Prej viteve të para të spitalit, administrues i besuar i tij me drejtimin mjekësor ishte i madh shkencëtar rus Profesor PS Botkin. Emri i tij është i lidhur direkt me futjen e progresiv spital iniciativa spital. Për shembull, nismë e tij dhe studentët e tij ishte ambulancë i parë i vendit i projektuar për transportin e pacientëve infektive. Për ta bërë këtë, përdorni prolotky zakonshme dhe drozhky por ka informacion në lidhje me kabinave të lartë të rasteve. Kështu filloi duke përdorur karrocat veçanta. Kryesisht në sajë të funksionimit efikas të stafit të spitalit arriti të zvogëlojë sëmundjet infektive, të parandaluar shpërthimin.

Departamenti mjekësor i Spitalit Botkin Moderne Aktualisht, spitali është një strukturë moderne mjekësore, spital lloj i decentralizuar. Ajo është e vendosur në qendër të Shën Petersburg, në territorin e 12,5 hektarë. Front tavolinë Spitali ofrimin e ndihmës për popullatën e qytetit dhe rajonit. Sigurisht, zona ka kazermat gjata druri me pa ballkone gdhendur dhe verandë. Në mesin e pemëve të vjetra janë ndërtesë moderne mjekësore dhe zyrat ndihmëse. Çdo vit spital ofron kujdes në trajtimin e më shumë se 35 000 pacientë. E vendosur në spital jashtë-pacient departament ofron këshilla, mbante më shumë se 120 000 konsultime në vit.

Në 1987 spitali u hap qendra e parë e vendit AIDS klinike. Ai përfshin një departament anonim studim, departamenti laborator komunal dhe të specializuara. Me aktive HIV, tani ndihmojë këta pacientë të sigurojë pothuajse të gjitha degët spitale Botkitnskoy, duke përfshirë infektive dhe kirurgjikale dhe obstetrik. Ata mbajnë ndihmë për nënat HIV pozitive dhe sapolindur të ndihmuar. Spitali gjithashtu ofron një kemoprofikalsinë veçantë programore të transmetimit perinatal të HIV-it, i ofron ndihmë emergjente për të dëmtuar qytetin punëtorët shëndetësorë LPU.

Që në fillim të 1994, spital hapur një degë të re. Nuk ishte një degë të dytë, 13 shtretër spitalore për të siguruar kujdes intensiv. U hap Spitali trajtim kujdesit ditor për HIV. Departamenti për shtrimin në spital, evakuim dhe pacientët infektive që vuajnë nga tuberkulozi. Degë Botkin Spitali. Shën Petersburg u hap detoxification jashtëtrupor. Ajo është e pajisur me pajisje moderne, moderne, ai përdor sistemi i shtrenjtë i teknologjisë së lartë recirculates sistem molekulare adsorption. Departamenti është studimi i oksigjenimit hyperbaric (kamertale lartësi).

Që nga viti 1995, spitali ka departamentin mjekësor për të pastrehët dhe të pacientëve të shkarkohet nga burgu. Ky departament luan një rol të rëndësishëm kontrollin dhe mbikëqyrjen shëndetësor parandalues ​​këta njerëz. Spitali Spitali është aktivisht zbatimin gjithë teknologjinë e avancuar. Për shembull, që nga viti 2005, ka wireless internet me shpejtësi të lartë, që mbulon të gjithë trupin e shërbimit. Ka timer sistemit të menaxhimit të informacionit, nëpërmjet të cilave informacioni vizual është dhënë në ekran për të ngarkesës zyrat e mjekut. Në spitalin lokal infektive ka përjetuar profesionistë të kualifikuar.

Krijimi mjekësor është shkollë shkencor i specialistëve të sëmundjeve ngjitëse dhe epidemiologët, të ruajtura dhe të shumohen botkynskoe traditën dhe vazhdimësinë. Shërbimet spitalore Botkin të cilat janë të siguruara në mënyrë të qetë, dhe institucion është një sistem multifunksional i aftë për të zgjidhur çështjet infektive më sfiduese kërkimore epidemiologjike dhe praktike është një shembull i një institucioni mjekësor për shumë qytete në vendin tonë.
Si të Merrni Ka
Spitali Botkin është vendosur në 191 167, rruga Mirgorodska, d. 3.

Për të marrë në ndërtimin e shumë të largët e spitalit se në rrugë Kremenchug, 27 mund të jetë 18 minuta duke ecur 1,5 milje nga Chernoretskoho rrugicë, 3 (zona metro Alexander Nevski 2) me trupin në rrugën e spitalit të specifikuara.

Shih Yandex hartë.

Këtu ne ju them shkurtimisht se çfarë është Spitali Botkin, Shën Petersburg, drejtimet, ka departament. Në përfundim, unë dua të jap numrin e telefonit të spitalit të qytetit 30: (812) 717-16-68 (ndihmë) 717-60-84. Svetlana,