Lufta kundër barërave të këqija në vend në lëndinë me duart e veta


Moda në lëndinë manicured në frontin e shtëpisë vendit thyer, nuk do të ndoshta kurrë. Gjithkush vjen në këtë ëndërr rrugën e tyre. Dikush terren gjatë dhe të vështirë mbjell farat e barit lëndinë të veçantë, dhe disa komplot mbuluar përgatitur mallrat që mbulojnë, në formën e një rrotullon të burgosurve të terren. Por në çdo rast nuk mund të shmangur shfaqjen e barërat e këqija. Ndërkohë, mysafirët paftuar janë në gjendje të prishin pothuajse çdo lëndinë, duke reduktuar në këtë mënyrë asgjë përpjekjet shumëvjeçare të pronarit. A ka mënyra efektive për të zgjidhur këtë problem urgjent? Çfarë mund të përjashtoj kontrollin në vend në lëndinë me duart e veta?

Para se të flasim për dominimin anti-duhan, të them disa fjalë për më të zakonshme përfaqësuesit e tyre. Shpesh në lawns zbukuruese merrni kullosa të egra të tilla si Ground-plak, comfrey, nezabudochnyka. Karakteristikë e tyre karakteristik është e mbijetimit jashtëzakonisht i lartë - bli jashtëzakonisht e vështirë, sepse ata mund të shumohen në mënyra të ndryshme - vegjetativ, dmth rrënjëve ose nëpërmjet farërave, që mbart erën.

Vështirësia kontrolluar barërat e këqija në lëndinë, shtrihet në dekorimin e këtij të fundit - masa shumë drastike mund të prishin pamjen e lëndinë. Për këtë arsye, ai bëhet i pamundur për t'u përdorur tëharrje vazhdueshëm, gërmimi i tokës dhe teknika të tjera që ndihmojnë Cottagers merren efektivisht me barërat e këqija në kopsht.


Barërat e këqija zakonisht rritet vargjeve, kështu që heqja e tyre të çon në formimin e njolla të mëdha tullac. Kjo barit lëndinë "mjeshtrave" çlirua territorin në të djathtë. Por reja "egër" të shfaqet në të shumë shpejt - në të vërtetë të jepni vlerësim rritja atyre shumë më e lartë se ajo e bimëve të kultivuara dhe kullosa dekorativ. Dobët ndihmë dhe trajtim zonat me nevoja të veçanta, siç janë herbicide përdorur tradicionalisht. Shumica dëmtuesit e gjata të gjelbra kanë zhvilluar imunitet ndaj tyre, në mënyrë që të merrni së paku minimal rezultatet duhet të kalojnë 2-3 tokën Strait. Por edhe kur duke përdorur kimikate të menaxhuar barërat e këqija të shkaktojë disa dëme, karakteristika dekorative në këtë lëndinë do të vuajnë jo më pak.

Imagjinoni një lëndinë dekoruar me pika të verdha të bimëve të thata. Spektakli, sinqerisht, jo shumë tërheqës. Pra, me të vërtetë nuk ka asnjë mënyrë për të fituar të shkatërruar barërat e këqija lëndinë? Bëni atë në duart tuaja, natyrisht, të jetë e mundur, por për sukses do të se si të punojnë. Para së gjithash, ju duhet të mësoni se mes kullosa zbukurues nuk janë të varieteteve që janë në gjendje të zhvendosë edhe më agresive e rroba zije lëndinë. Ajo kërrusur pobehonosnaya dhe tërfili. Praktika tregon se edhe tërheqje kudo yahlytsya para kasaphanën e këtyre bimëve. Blerja e fara mund të jetë në çdo organizatë që e specializuar në peizazhit peisazhet artificiale.

Për të rinovuar një lëndinë e gjelbër, zasiyavshy prirje e saj me tërfili, ju duhet së pari të punojnë ngushtë me tokën. Ajo është zakonisht gërmuar në një thellësi prej të paktën një bajonetë teh. Pastaj, me dorë zgjidhet tërë vendin, duke hequr pjesë të rrënjëve të saj. Procedura është shumë kohë, por i domosdoshëm për shkak se në qoftë se toka të jetë i shpëtuar as edhe një grimë të vogël e farë e keqe, atëherë sezonin e ardhshëm me të lindur bimë të plotë. Është më mirë për të shpenzuar kohë dhe energji në këtë fazë, duke shkaktuar gjelbër shtënë paralajmëruese e keqe. Pas pastrimit manual i tokës, gërmoj faqen përsëri.

Kjo solli rërë për të lehtësuar dhe përmirësuar kushtet e kullimit të tokës dhe plehra kërkuara komplekse. Lidhur me këtë të fundit, ju mund të merrni këshilla në të njëjtën organizatë, e cila bleu farë bari lëndinë. Përafrimin livadh, të mbuluar e saj një shtresë e hollë e torfe - për këto bimë është medium më i favorshëm lëndë ushqyese. Pas mbjelljes ardhmen lëndinë me bar lëndinë kompakt duke përdorur një rul të veçantë, dhe pastaj për një kohë të mbuluar film breathable zezë. Siç mund ta shikoni, punon për të përballuar me barërat e këqija në vend nuk ka nevojë, por rezultati do të jetë e përshtatshme - ata dështojnë.

Kjo ndodh, sigurisht, menjëherë, madje edhe në vitin e parë shoots vetëm të shfaqet "egër". Në këtë rast, ju do të duhet të tërheqë njeri i bezdisshëm dhe të mirë formuar bar zasiyuvaty kulturor, mbushni tokën e ram poshtë.
Së fundi, një pikë e rëndësishme. Kur përdoret së bashku me bar prirje dhe tërfil mbjellë ato në jo sasi të barabarta. Në këtë rast, tërfili shpejt zëvendësojë "shoku" e tij dhe tullac formuar këtu janë të mbushura me rroba zije. Prandaj, e krijuar lëndinë prirje bar duhet të mbizotërojë. Peter,