Prapa dhimbje në shtatzëninë e hershme


Shtatzënia - është një gjendje në të cilën trupi grua shtatzënë është duke kaluar nëpër ndryshime të rëndësishme. Arsyet e tyre shtrihen kryesisht në ndryshimin e niveleve hormonale. Jo vetëm që është marramendje, i mërzitur funksionimin e traktit gastrointestinal, veshkat, sistemi urinar, por edhe dhimbje të muskujve të origjinave të ndryshme. Një nga çështjet më të zakonshme që gratë të shkojnë te mjeku - është përsëri dhimbje në shtatzëninë e hershme. Ato zakonisht ndodhin në njëzetekatërt të javës. Gruaja nuk do të ndjehen të tyre vazhdimisht, sepse dhimbje mund të varet nga pozita e pasme të sjellje të trupit, nga këpucët nga shuma e akorduar në progesterone gjakut, etj

Prandaj, për të dhënë atë të ndihmuar mjek duhet të marrin parasysh të gjithë këta faktorë. Shkaqet dhimbje dhe Veprimet e rekomanduara Arsyeja e parë - rritja e numrit të alokuar progesterone hormon dhe hCG. Dyta është dyfishuar në numër çdo dy ditë për 10-15 javë maksimale të rritet e saj të nivelit. Ky hormon (e cila është një shënues i shtatzënisë) është i përfshirë në disqe për zbutjen e shpinë, ligaments në hip joints. Arsyeja e dytë - sjellje e keqe, e cila është rezultat i zhvendosjes së fokusit. Derisa fetusi zhvillohet, ndryshim është në mënyrë të barabartë deri në javën e njëzetë të shtatzënisë.


Sipas vëzhgimeve të mjekëve në këtë kohë 90% e femrave të ndaluar dhimbje. Arsye tretë - për infeksion ose acarimit te semundjeve kronike të sistemit urinar ose urogjenital. Kështu, kur një infeksion fshikëz mund të ndodhë jo vetëm dhimbje të forta që e deklarojnë veten konfiskimet dhe spazma, por siklet gjatë urinimit. Në këtë rast ju duhet menjëherë të shihni një specialist. Infeksioni mund të zhvillojnë mënyrë rritëse që do të ketë një ndikim negativ në formimin dhe zhvillimin e fetusit. Ka disa metoda se si për lehtësimin e dhimbjeve në shpinë, në shtatzëninë e hershme. Një nga më të zakonshme, por në të njëjtën kohë metoda efektive supozohet ushtrim.

Por gjatë shtatzënisë nuk janë me vlerë keqpërdorur. Opsioni më i mirë - një shenjë e përgatitjes të veçantë për lindjen e fëmijës. Ka statistika hulumtim, e cila rezultoi në seancat e para aktivitet i butë fizik ndikojnë në trupin e nënës shtatzënë dhe fëmijën. Klasat ndihmojë ruajtjen muskujt në formë të mirë dhe të sigurojë një pushtet të fortë në kohën e dorëzimit, jo vetëm lehtëson procesin, por edhe të shkurtojë ndjeshëm kohën e tij. Përveç klasat e zakonshme e edukimit fizik, është bërë kohët e fundit veçanërisht në modë për të marrë pjesë në klasa yoga. Në këtë lloj të ushtrimeve janë ato dispozita jo vetëm të zvogëlojë dhimbje, por edhe të ndihmojë fëmijën të bëjë të drejtë pozicionin më të përshtatshëm.Nëse ekspertët thonë se ju duhet të i kushtoj vëmendje për sjellje, pastaj të shikojnë me kujdes për të parë se si ulesh, qëndrim, gënjeshtër apo pushuar. Në sjellje korrekte është një tjetër plus - një mundësi për të përshpejtuar procesin zhvendoset qendra e gravitetit. Për më tepër, në shumicën e rasteve, sjellje korrekte ndalesa dhimbje. Pra, në çdo rast nuk mund të pranoj që zakonisht e bëjnë shumica e grave fillojnë pas javës së pesëmbëdhjetë të shtatzënisë.
Rri shtrembër jo vetëm rritjen e dhimbje, por edhe e bëjnë fëmijën të pakëndshme për të që të marrë një pozicion. Për të reduktuar masazh dhimbje mund të përdoren. Por ajo duhet të ndjekë specialistë.

Ata do të vini ju ushtron për vetë-masazh. Përveç kësaj, duhet pasur kujdes se gruaja nuk është e nënshtruar ndaj stresit, swings shpeshta humor dhe presioni ishte jo mbi draftet dhe të ftohtë në zona me lagështirë. Në çdo rast, nuk e le situatën rrëshqitje, sepse ajo vetë nuk është normale, por mund të jetë shumë më keq. Pra, shihni mjekun tuaj dhe ai do të ju ndihmojë të përballen me dhimbje në shpinë. Helen,