Analiza biokimike të gjakut në gratë shtatzëna si standardet e performancës deshifroj


Grua shtatzënë duhet të kalojë një shumëllojshmëri të testeve. Vlerësoni punën e organeve të ndryshme (mëlçisë, veshkave, pankreasit) lejon kimi gjakut në gratë shtatzëna. Ajo gjithashtu ndihmon për të dini për gjurmë të humbur trupin e gruas. Kjo analizë është e rëndësishme në diagnostikimin e kushteve të ndryshme patologjike që lindin gjatë shtatzënisë. Analiza biokimike të gjakut - standardet e performancës: Në fakt, kimi gjakut nuk është e vështirë për të deshifroj. • protein totale - një masë e metabolizmit proteine, kjo tregon përmbajtjes në serumin e gjakut të gjitha llojeve të mundshme të proteinave.

Normalisht, përqendrimi proteina në gratë shtatzëna - 63-83 g / l. Nëse është reduktuar pak, ajo nuk është një sëmundje. Rritja përqendrimet e proteinave të serumit tregon koagulimit të gjakut për shkak të dehidratim. • Lipide - vetëm lipide të gjakut të pranishme katër grupe: acide yndyrore, triglycerides, cholesterol dhe phospholipids. Normë Gratë e reja për kolesterolit është mg 3,15-5,8 / dL. Sa për gratë shtatzëna, kolesterolit në gjakun e tyre shpesh arrin 6,0-6,2. Burimet kryesore të energjisë për trupin është karbohidratet. • Glukoza është një burim i energjisë dhe është shumë e rëndësishme për të gjithë trupin.


Shuma normal i glukozës në gjak e të rriturve është 3,9-5,8 mg / dL. Gjatë shtatzënisë, niveli është reduktuar zakonisht për të 3,5-4 për shkak të konsumit të substancave në rritje fetusit. • Enzimat - numri i tyre është zakonisht në qindra. Enzima të rëndësishme për diagnostifikim janë: - phosphatase alkaline - standardet e tij të performancës në gjakun e të rriturve duhet të jetë 150 U / l, por gjatë shtatzënisë ajo mund të rritet në 240 U / L. Rreth sëmundjeve të kockave dhe të mëlçisë mund të tregojnë aktivitet të shtuar të phosphatase në gjak. - Amylase pankreatik - Shkalla e gjakut - 50 U / l. Nëse niveli në gratë shtatzëna rrit, ajo mund të shërbejë si dëshmi e patologjive të lidhura me pankreas.

- Alanine - normë për gratë - 32 U / L, dhe përmbajtja e substancave rritet për shkak të dëmtimit të veshkave dhe të mëlçisë virus ose disa kimikateve. - Aspartatatamynotransferaza - normalisht ajo duhet të jetë jo më shumë se 30 U / L, dhe kjo është për zbulimin e patologjive të ndryshme të zemrës, mëlçisë dhe nervore indet. Nëse shtatzënia ndodh pa komplikime, këto shifra nuk duhet të ndryshohet. Ata rrisin disa herë tregon ngarkesën e tepruar në mëlçi. • pigmente - janë substanca organike të cilat kanë një ngjyrë të caktuar. Vlera në diagnozën e bilirubin dhe urobilinogen janë (pigmente biliare) dhe pigmente të kuqe - porphyrins.

Formuar nga prishja e hemoglobinës bilirubin është një komponent i biliare. Gjatë kursit të shtatzënisë së bilirubin - 3,4-17,2 mmol / L. Në patologjinë e kanalet biliare të mëlçisë dhe rritje të saj të përqendrimit. • Substancave azotike - Ure - përcaktohet në mënyrë që të vlerësohet siç duhet funksionin e veshkave. Norm - 2,5-6,3 mg / dL. - Kreatininës - një normë është 53-97 mmol / l. Nivelet e saj të rritura mund të tregojë një rënie të funksionit të veshkave. • minerale - kimikatet që luajnë një rol të rëndësishëm në të gjitha proceset e trupit. - Hekuri - kjo siguron transportin e oksigjenit, dhe normalisht ajo duhet të jetë 8,95-30,4 mmol / l.

Që hekurit - është pjesë e hemoglobinës dhe disa Enzimat në mungesë të tij mund të zhvillojnë mangësi hekuri anemi (kusht ndodh në gratë shtatzëna më shpesh). Duke pasur parasysh faktin se nivelet normale hekuri i hemoglobinës mund të reduktohet për të gjitha gratë shtatzëna duhet të kryhet kimi gjakut.
- Natriumi - një komponent shumë i rëndësishëm extracellular që rregullon shpërndarjen e ujit në trup. Vlerësoni atë - 136-145 mg / dl. Në nivele të ulëta të sodium grua ndihet i dobët, ajo ndërpreu sistemin nervor. Me dehidratim, diarre dhe vjellje toksikoz me një rritje në nivelin e tij.

- Kaliumi është element i domosdoshëm brendaqelizor. Normalisht, përqendrimi i tij në gjakun e njerëzve të shëndoshë - 5,5 mmol / L. Niveli i një mbidozë të drogës dhe dështimi i veshkave. Dehidratim, diarre dhe të vjella kryesor për të ulur sasinë e materies në gjak. Si rezultat, gratë ulur tonin e muskujve dhe dobësi ndodh. - Kalcium është përbërësi kryesor i eshtrave. Shkalla e testeve biokimike të gjakut për kalcium në gratë e reja - 2,20 -2,55 mmol / l. Kalciumi kontrollon sekretimin e hormoneve të ndryshme dhe kontraktimet e muskujve. Në gratë shtatzëna ekziston një mungesë e kalciumit, e cila është e lidhur me faktin se trupi i foshnjës duhet material për strukturën e eshtrave, dhe për të mbushur kalcium e nevojshme për të përdorur përgatitjet veçanta.

- Fosfori - kryesisht i pranishëm në kockë. Për gratë shtatzëna standardet e performancës mund të jetë 1-1,4 mmol / L. Niveli i fosforit rritet zakonisht në dështimin e veshkave dhe vitaminë D. tepërt Sjelljes analizave biokimike duhet të jetë 2 herë më i tërë shtatzënisë: shtatzënisë në fillim të mandatit dhe tridhjetë javë. Gjaku duhet të marrë në një stomak bosh, me venat, jo më parë se 12 orë pas një vakt. Por saktë deshifroj analizën tuaj dhe krahasimin e tyre me norma mund përjetuar mjekun. Ju mund të kontrolloni për vetëkënaqësi të dhënat tuaja dhe standardet e performancës. Elvira,