Betalok cilësor për të përdorur, udhëzimet për përdorim, analoge, efektet anësore


Duke pasur parasysh se sëmundje kardiovaskulare është një lider në strukturën e sëmundshmërisë në arritjet farmaceutike botërore në këtë fushë gjithmonë të shkaktojë interes të madh nga ana e mjekëve dhe pacientëve. Aktualisht, ka disa klasa të mëdha të barnave të përdorura në sëmundje të ndryshme kardiovaskulare. Secili ka avantazhet dhe disavantazhet e veta dhe mjek i emëruar për pacientët veç e veç. Në këtë artikull unë do të doja të diskutuar një prej klasës më të rëndësishëm të drogës ashtuquajturat beta blockers që kanë Betalok farmaceutike emrin COP, aplikim, udhëzimet për përdorim, analogë, efektet anësore të cilat gjithashtu janë më në këtë faqe interneti.

Ky produkt origjinal medicinal përmban substancën aktive si metropolol succinate.
Ne gjithashtu duhet të përmendim se më origjinale droga zgjedhje që kanë kaluar gamën e plotë të hulumtimeve klinike që kanë treguar efikasitetin e tyre, në vend se gjenerik. Gjithashtu, për të thënë se metoprolol succinate ka një efekt pak më të madhe se metropolol tartrate, në mënyrë të sigurt që të i kushtoj vëmendje jo vetëm në emrin e drogës, por edhe përbërjen e tij. Për të njëjtat patologjive të cilat i përdorin Betalok CCA justifikuar? • hipertension, dmth presionin e lartë të gjakut; • angina; • dështimi kronik zemër kur ka mosfunksionim i barkushe të majtë; • betalok CCA caktuar domosdoshmërisht të pacientëve me infarkt miokardi, sepse vdekshmëria dhe zvogëlon gjasat e shkatërrimit të përsëritura të muskujve të zemrës; • betalok CCA, si të tjera të beta-blockers ka efekt antiarrhythmic, që mund të përdoret në aritmisë kardiake.


Aplikimi Betalok CCA Betalok CCA është në dispozicion në tableta dozim 23,75 mg, 47,5 mg dhe 95 mg. Duke pasur parasysh faktin. betalok se CCA është një droge me lirimit të qëndrueshme të substancës aktive, ajo duhet të marrë një herë në ditë, mundësisht në mëngjes. Pranimi i këtyre barnave nuk është e varur në ushqim. Një tabletë mund të ndahet në gjysmë, megjithatë, nuk mund të përtyp dhe copë. Pini ity betalok ujit të jetë. ! Duhet të dinë se çfarë Doza përcaktohet nga një mjek, kështu që vetë e papranueshme! Zakonisht betalok CCA toleruar mjaft mirë. Megjithatë, mbani në mend se ajo tenton normë ngadalësuar të zemrës, kështu që ju mund të llogaritni vetë normën tuaj të zemrës në qoftë se ju jeni duke marrë këtë mjekim do të jetë absolutisht asnjë të keqe.

Contraindication • hypersensitivity te metoprolol drogës; • pacientët me një normë të ulët të zemrës (si tolerohet infarkt miokardi, dhe pa të); • pacientët me bllokadë të ndryshme të sistemit kardiak përçueshmëri; • Mosha prej 18 vjetësh; • vaskulare gjymtyrë, në qoftë se rreziku i gangrenë; Ka edhe disa sëmundje, nuk janë contraindications absolute, por përdorin Betalok CCA duhet të jetë rreptësisht i justifikuar. Ata janë: • diabet; • sëmundje kronike obstruktive pulmonare; • dështim të mëlçisë dhe \ ose veshkave; • astmë. duhet të përdoret ity betalok për gratë shtatzëna dhe lactating?

Në qoftë se ju nuk mund të përdorni këtë ilaç gjatë shtatzënisë, ajo është e rekomanduar për të bërë pa atë, si cilësor betalok të shkaktojë ngadalësimin e normës së zemrës së fetusit. Gjatë laktacionit tableta lejohen në doza e përshkruar nga mjeku juaj individualisht. Udhëzime për përdorim Betalok CCA thotë më shumë për një efekt mjaft të pakëndshme, e cila është në pronësi të beta-blockers, dhe do t'ia japin fuqinë më të ulët në meshkuj, si dhe emërimin Betalok CCA duhet të jetë rreptësisht i justifikuar. Shfrytëzim jo i drejtë mund të shkaktojnë Betalok CCA mbidozë. Nëse kjo ndodh, ju duhet të telefononi ndihmën e parë.

Gjithashtu përdoret metoda e qymyr dhe Lavage stomakut. Mjeku duhet të thuhet ose bëhet Lavage stomakut para brigadës mbërritjes jashtëzakonshme sepse ajo ndikon në taktikë të mëvonshëm. Efektet anësore Betalok CCA toleruar mjaft mirë dhe efektet e saj anësore janë kryesisht i kthyeshëm dhe i lehtë. Mund të ketë raste bradycardia, gjymtyrë të ftohta, hipotension ortostatik, rrallë - gangrenë në pacientët me çrregullime të rënda të qarkullimit të gjakut, dhimbje koke, lodhje, marramendje, vjellje, diarre, dhimbje barku, kapsllëk, funksion jo normale të mëlçisë; skuqje, djersitje, humbje e flokëve; dyspnea, rinitit, vizion të paqartë, konjuktivit, tringëllimë në veshët; arthralgia; shtim në peshë; trombocitopenia.

Por kjo nuk është e gjitha efektet, por ato nuk ndodhin gjithmonë. Analoge Betalok Natyrisht, si në çdo të drogës origjinal në Betalok KKP është një shumë e "analog" ashtu-quajtur gjenerik. Ato janë: • Vazokordin dhe Vazokordin vonoj; • Korvitol; • kompani të ndryshme metropolol; • EGILOK; • Emzok; • Metokard. Efektiviteti i secilit prej tyre është e ndryshme, si dhe çmimi. Disa generics mund të japin praktikisht jo origjinal, dhe disa - një nivel shumë të ulët. Pra, i kushtoj vëmendje për prodhuesit dhe çmimin. Bisedoni me mjekun tuaj për të përcaktuar se cili mjekim është e drejtë për ju dhe çfarë dozash optimale.

Gjithashtu të jetë i sigurt për të përdorur esp