Ditë Sigurt jo për të mbetur shtatzënë


Kur isha 16-17 vjeç, unë isha një person shumë interesante. Në të gjitha rrëshqiti hundën e tij. Natyrisht, unë do të doja të dini për të gjithë "ndaluar" të jetë e mundur. Vlen të theksohet se adoleshenca e tij janë shpenzuar në Bashkimin Sovjetik, vendi është tashmë i vdekur, në të cilën fjala "Kontracepcioni" nuk ishte aspak i njohur për shumë njerëz. Unë gjithmonë veten, "çfarë ditët janë të sigurt për të mos merrni shtatzënë? "Dhe kjo nuk u pranua pastaj të flasin. Regjistrimin në shkollën mjekësore, unë së pari vetëm fillimi për të kërkoni këtë pyetje për të gjithë mësuesit. Për fat të mirë tani unë kam këtë të drejtë ligjore, një student i kolegjit mjekësor! Kam mësuar shumë, por ajo i kishte ndihmuar mua, në 19 vjet unë u bë një nënë.

Por fëmija është i lindur i madh! Ditë Sigurt jo për të mbetur shtatzënë ose janë ata të gjithë? Pra, nuk është një tjetër gjë që ata janë shumë të vështira për të "llogaritur". Për ta bërë këtë, nuk është një "metodë kalendar i kontracepcionit". Por, para se unë ju them për këtë, unë do të thoja se ai është i përshtatshëm vetëm për gratë e 25-35 vjet të cilët kanë cikël të rregullt menstrual dhe të qëndrueshëm. Çfarë është thelbi i metodës kalendarik? Kjo matje e temperaturës së trupit dhe temperaturën e trupit basal (në gojë, vagina dhe rektumit) rekord dhe të vazhdueshëm të ndryshimeve. Vëzhgimi i mukusit cervikal. Çfarë do të ju përdorni këtë metodë kërkon vetë-disiplinë të madhe, dhe rigoroz mbajtjen përditshme rekord (ditar).


Një njeri gjithmonë i gatshëm për të krijoj - një fakt i njohur mirë. Spermë Mature ruajnë aftësinë e fekondimit 3 deri në 5 ditë. Por ajo nuk ka. Trupi i tij përmban qindra e oocytes papjekur, aksioneve të tyre është i kufizuar. Mujore maturohet vetëm një, ndonjëherë ata kanë dy. Ata vijnë nga vezoret rreth mesit të ciklit, duke ruajtur aftësinë e fekondimit deri në dy ditë. I tërë procesi është i kontrolluar nga hormonet. Thelbi i metodës është kalendari që do të llogaritur këto 7 ditë për të parandaluar shtatzëninë nuk është e dëshiruar. Në ditët e tjera rrezikun e gjetjes shtatzënë është reduktuar në masë të madhe. Prandaj, cikli femër mund të ndahet në "ditë të rrezikshme" dhe "ditë të sigurta".

Metodat për të llogaritur "ditët e sigurt" • metodën ritmike. Nëse cikli menstrual i gruas është përafërsisht i njëjtë, ju mund ta përdorni atë. Në këtë rast, ovulacioni vezë ndodh rreth 14 ditë para periudhës tuaj të ardhshëm. • Përkufizimi i temperaturën e trupit basal. Kjo duhet të bëhet çdo mëngjes pa marrë nga shtrati dhe e shkruaj. Për 2-3dnya ditë para ovulacionit një vezë është rritur me 0,2-0,4 C • Vrojtim i mukusit cervikal. Vetëm para ovulacionit ajo ndryshon, ajo bëhet më e mukusit ndryshon konsistencën e saj, duke u bërë më pak i dendur dhe transparente. Ajo i ngjan bardhë veze të papërpunuara.

Nëse kjo zhul rubbed në mes gishtave (indeksit dhe të mëdha), dhe pastaj të shtyjë ata, ajo do të shtrihet dhe lot menjëherë. • Kombinimet më të sakta Metoda: një kombinim i të gjitha metodat e mësipërme të mbajtjes metodike rekord. Disavantazhet llogaritjen e "ditëve të sigurta" • Normat e gabimit Lartë dhe shtatzënia ndodh në 50% të rasteve. • Kjo metodë imponon një detyrë mbi të dy partnerët. • Gratë duhet të mbajë të dhëna të përditshme. • Para se kjo metodë kontraceptive kërkon të paktën 3 muaj të vëzhgimit në trupin e tyre. • Përdorni "marrëdhënie pervanyy" në fazën e parë të ciklit menstrual.

• Nëse ju keni një infeksion vaginal, shteti i lëngjeve të qafës së mitrës është e vështirë për të përcaktuar. • Para se të filloni me menstruacione grua ende ndjen ankth dhe shtron pyetjen: "A është hëna do të fillojë?". Unë nuk do të këshillojë si mbrojtje nga shtatzënia e padëshiruar të llogaritur "ditë të sigurta". Më mirë mos të mendoni se si të mos të mbetur shtatzënë gjatë ditëve të sigurta dhe të shkojnë në gjinekologu dhe ai do të të marr vetëm metodën e duhur të kontracepcionit. E dashura