Metodat pengues kontraceptive dhe hormonal


Aktualisht, mjekësia moderne ka një masë të mundësive për të parandaluar shtatzëninë e padëshiruar. Ka pengesë dhe metodat hormonale kontraceptive. Le të shqyrtojmë ato në detaje. Së pari, çfarë është një metodë pengesë kontraceptive? Kontraceptivët pengesë - Kjo do të thotë që bllokon shtegun e spermatozoidit tek veza me mjete mekanike (kondom, diafragmave vaginale dhe mitrës kapele), dhe nën ndikimin e kimikateve - spermicide që immobilizes qelizat seksuale mashkullore. Metodat moderne kontraceptive pengesë mendje mundësinë e përdorimit të një kombinim të mjeteve mekanike dhe kimike. Çdo metodë ka avantazhet dhe disavantazhet.

Prezervativët janë gjerësisht në dispozicion, nuk kanë efekt në dhënien e gjirit të mbrojtur kundër sëmundjeve, sëmundjeve seksualisht të transmetueshme, mund të zgjasë periudhën kohore të ereksionit dhe derdhja e farës që të ketë një kosto relativisht të ulët. Këto pilula mund të jetë një mjet i parandalimit të kancerit të qafës së mitrës për shkak të penguar depërtimin e mikroorganizmave, e cila është një faktor rreziku (Human Papilloma Virus, herpes simplex). Megjithatë, efikasiteti i tyre është mjaft i ulët. Gjithashtu ndoshta reduktuar ndjesi seksuale, disa bezdi në përdorim dhe mundësia e reaksioneve alergjike ndaj latex, poliuretani, vinyl, aplikuar për prezervativëve.


Diafragma vaginale nuk ndikon dhënien e gjirit, ju mund të hyjë në vaginë para raportit seksual (duke supozuar hendekun në 06:00), nuk kanë efekte anësore. Disavantazhet e kontraceptivëve që përzgjedhja për diafragmë duhet ekzaminim gjinekologjik, shanset e infeksioneve të traktit gjenital ose urinar duhet të përdoret së bashku me spermicid. Efikasiteti është shumë e ulët. Përdorimi i diafragmë është i kundërindikuar për 12 javë pas lindjes, kur menstruacionet apo anomali intermenstrual gjakderdhje të vaginës, infeksionet kronike legenit, material intoleranca e ndërtimit të diafragmë.

Shkronja kapitale mitrës janë gjithashtu në gjendje për të hyrë në 06:00 dhe seksi. Kanë të njëjtat disavantazhe si diafragmë vaginale. Sponges vaginale përdoren në kombinim me spermicid, të ketë një efekt të shpejtë, nuk ka efekt në dhënien e gjirit.
Ata janë mjaft të lehtë për t'u përdorur, nuk kërkon një ekzaminim mjekësor, kanë aktivitet antibacterial mund të veprojë si një lubrifikant. Disavantazhi - Efektiviteti i ulët kontraceptiv, të jetë i sigurt për të përdorur Spermicidi, mundësinë e zhvillimit të stimulimit gjenitale për të dy partnerët, dhe reaksione alergjike. Ajo duhet të thuhet se nuk Sterylyn Spermicidi të përdoret gjatë shtatzënisë dhe laktacionit.

Spermacidet prodhuar përgjithësisht me kontraceptive mekanike. Ata kanë aftësinë zneruhomlyuvaty spermës ose shkatërrojë. Në dispozicion si: • aerosols (pen) - janë menjëherë pas anëtarësimit, përdoret në lidhje me sponges vaginale; • krem ​​dhe gels, të kombinuara me kapele, diafragmave ose prezervativëve; • tableta vaginale dhe suppositories, duke e vënë ju dëshironi të 15 minuta para marrëdhënies seksuale kontraceptive të tilla deri në një farë mase në mbrojtjen kundër sëmundjeve, sëmundjeve seksualisht të transmetueshme dhe nuk kanë asnjë ndikim në partnerët e organizmit. Megjithatë, metodat barrierë të kontracepsionit më pak efektive se hormonal.

Kontraceptive hormonale - Droga që parandalojnë ovulacionit në gratë, duke eliminuar mundësinë e fekondimit. Ajo përdoret për të se këto mjete kanë një ndikim negativ në shëndetin. Formë megjithatë, të mbajtur tani tabletë me një numër minimal të hormoneve që ndikojnë pozitivisht në trupin e femrës: • Ulja e përqendrimit të androgen hormon mashkullor, e cila ndihmon për të reduktuar aknet, rritjen e flokëve në model mashkullor (në këmbë, fytyrë); • Ulja e kohëzgjatjes së menstruacioneve. Ky faktor është përdorur për të kontrolluar endometriozës të reduktojë numrin e cikleve menstruale; • kontraceptive hormonale zvogëlon gjasat e zhvillimit të kancerit të mitrës dhe vezoret (80% nëse përdoret drogë për 10 vjet); • Aftësia e estrogjenit të përfshira në pilula e kontrollit të lindjes stimulojnë qelizat e kockave - osteoblasts lejon të thonë se duke marrë kontraceptivë forcon kockat dhe zvogëlon gjasat e osteoporozës, veçanërisht në periudhën e primenopauzal; • Ulja e sindromi premenstrual ose zhdukja e saj duke ulur prodhimin e substancave biologjikisht aktive e trupit - Prostoglandin.

Zgjidhni Kontraceptivët hormonal gjinekolog. Ai e bën këtë në mënyrë rigoroze individ. Ai duhet të marrë parasysh statusin endokrin të moshës së grave, zakone të këqija (duhanit), prania e comorbidity. Kjo është e rëndësishme jo vetëm për parandalimin efektiv të shtatzënia e padëshiruar, por edhe një korrigjim të mundshëm të ndonjë shkelje. Por çfarëdo kontracepsioni zgjedhur - Metoda hormonal apo pengesë, është e rëndësishme që u arrit parandalimin 100% të shtatzënia e padëshiruar. Helen,