Lule shumëvjeçare daisies


Daisy bimë shumëvjeçare ose Bellis, i familjes Compositae gjenden në të egra në pjesën evropiane e ish-CIS dhe Kaukaz, ku ai rivendosur bollëk në livadhe dhe lawns. Por në hortikulturë bimë është trajtuar si një bienales. Ky grup i të lashtave lule janë bimë që arrijnë vlerën dekorative në vitin e 2 të kultivimit. Që daisies kërkesat e fara mbjellje në pranverë ose në fillim të verës, dhe lule shumëvjeçare daisy rritje lulëzim vetëm për vitin e ardhshëm. Në mënyrë tipike, viti i parë i vetëm zhvillimin e gjethet në formë strehimi, dhe 2 vit - lulëzuar shoots, lule dhe fara.

Bimët mund të vehetuvaty dhe më vonë në jetë, por janë shkurre çrregullt, lule dhe buds ngushtim dhe humbin efektin e tyre dekorative. Lule shumëvjeçare daisies - rrëgjuar (lartësi 12-15 cm) bimë me një rrjedhin të shkurtër, lë të zgjatur janë mbledhur në rozetë. Lulet janë të bardhë, rozë, e kuqe, e thjeshtë, apo hustomahrovi Semi-të dyfishtë dhe të bashkuar në inflorescences shporta 3-10 cm në diametër. Pedunculus i fortë, i hollë, deri në 15 cm Fruta -. Achene, që ripens në mesin e verës. Ajo është e vogël, të verdhë, oval-banesë. Ka tri metodat e daisies riprodhimit, kërcell ndarje shkurre dhe fara.


Si të rritet nga daisies farë? Në rritje nga pasardhësit daisies të filluar me, mbillni fara. A atë në maj - qershor kurriz në terren të hapur ose në kuti, sera, fidanishte. 14 ditë treguan shkallët holluar apo zhytje. Zona e secilit central -. 10 x 10 cm Në gusht, bimët e rinj ulur në një furnizim të vazhdueshëm të zonës së mirëmbajtjes 20 x 20 cm apo kreshtë të lirë për vitin e ardhshëm të bimëve lulëzuar. Në daisies vegjetative edukate, ata ruajnë vetitë e formave prindërore, duke përfshirë dhe mahrovist. Cherenkuyut Daisy dhe ndarje.

Zhyvtsyuyut maj-qershor, butësisht duke ndarë thikë në anën e bienales vogël shoots me disa gjethe që pas ulje në shaded rrënjë kurriz për 14 ditë. Duke shkurre vjeshtës bimët mund të ketë vende të përhershme në sediljen. Në verë shkurreve hershme shumëvjeçare të ndarë në 4 - 6 pjesë. Pas vdes Qendrore rrjedh bush vetë është dekompozuar lehtë aq shumë mikrokustikov individuale. mbjellë veç e veç, ata shpejt të lëshojë rrënjë, duke vazhduar të rritet dhe të lulëzojë. Daisy është shumë i ftohtë, sidomos nemahrovi dhe varieteteve Semi-dyfishtë. Por si dimër ata vazhdojnë gjethet dhe buds, daisy kërkuara për të dimrit (sidomos varieteteve mëndafsh mbi tokë ranore të lehta) të mbuluar të vogël në humus, gjethe të thata, spërkatje dëborë.

Këto lule nuk më pëlqen tokë shumë të lagësht, ku janë ata vyprivannya dhe ngrirjen. Prandaj, toka e luleve duhet të drenazhuar mirë dhe plehra. Me rregullt lulëzim daisies lotim dhe shumë diell dhe hije të pjesshme. derdh lule daisies e tyre për të fshirë që do të mbajë të vazhdueshme dhe të bollshme lulëzuar ato. Daisies janë thelbësore për pranverë dhe lule të projektimit rabatok. Ata janë pjesë e shumë përzierjeve farë bari. Ajo hedh daisies mbjelljen me violets dhe harroni-me ngjyra të ndryshme - ato janë mixborders kërkuara element, shpesh do të përmbledhim si perennials dhe shkurre dekorative.

Kontejnerët luleshitës ballkon, duke krijuar një "lundrues" shtretër (tenxhere, shporta) është i plotë pa këtë të bukur, e bukur "njeri tepër i matur". Dhe ju vetëm shikoni nga afër në foto të një daisies lule dhe gjithashtu bie në dashuri me të si unë jam! Maria