Barishte gjithëvjetor Sophora tolstoplodnaya


Përshkrim. Sophora tolstoplodnaya - Lartësia barishtore shumëvjeçare bimë e 0,3-0,6 m I akuzuar për të familjes fasule.. Bimët burimore i drejtë, i degëzuar nga baza. Lë alternative, imparipinnate, pubescent, petiolate. Sophora Lule tolstoplodnoy në të lirshme hipur gozhdë tufë lulesh, flutur, të verdhë dhe të bardhë. Fruta është një bob kafe. Blooms Sophora në prill - qershor, janë dhe farat piqen në qershor-gusht. Shpërndarja. Bimë medicinale rritet në ultësirë ​​e Azisë Qendrore dhe është në fakt një farë e keqe për të korrat e grurit. E pra shumohen në tokat ranore. Çorape. Për qëllime mjekësore është pjesë e ngritur e Sophora.

Grass korrur gjatë gjithë sezonit në rritje. Pas mbledhjes tharë menjëherë në diell. Afati i ruajtjes së lëndëve të para - 2 vjet. Përbërja kimike. Në bar bimëve shumëvjeçare Sophora alkaloid gjetur tre tolstoplodnoy: matrin, soforakarpin dhe zgjedhje sasi. Pronat farmakologjike. Pahykarpyn zvogëlon excitability e sistemit nervor dhe ngadalëson për shkak të impulseve autonome ganglioneve nervore rrit kontraktimin e muskujve të lëmuar të mitrës, rrit tonin e saj, përmirëson veprimtarinë funksionale të sistemit muskulor me miopatia. Aplikimi. Medikamente tolstoplodnoy Sophora përshkruara për lehtësimin e krizave në hipertension, me endarteritis, dhimbje arterieve periferike.


Rezultatet pozitive të shumave zgjedhje të trajtimit janë të shënuara me miopatia: pacientët e rritur varg e levizjes dhe forcë.
Preparatet Sophora perennials të përdorura në periudhën e paslindjes për të reduktuar humbjen e gjakut dhe për të fituar dobësinë e aktivitetit të punës përleshjeve fisnore. Agjentët farmakologjike. "Hydroyodyd Pahykarpyna" - ndihmon me hanhlionity dhe vrull periferike vaskulare. Produkti medicinal përmirëson funksionin e muskujve në miopatia. Kundërindikimet për përdorim. I gjatë gjithëvjetor Sophora tolstoplodnaya nuk menduar si shuma zgjedhje kundërindikuar për sëmundje të veshkave, shtatzanisë, sëmundje të mëlçisë, kushtet e ethshme, anginë.