Atorys përdorur, udhëzimet për përdorim, indikacionet, analogë, përshkrimin, contraindications, përbërjen


Siç e dini, në vitet e fundit është bërë problemi më urgjent i patologjive kardiovaskulare. Gjithnjë e më shumë njerëz vuajnë nga çrregullime të yndyrë (lipidet) metabolizmin, dhe mosha e tyre është ulur gjithashtu. Aktualisht, dukuri e sulmeve të zemrës në meshkuj tridhjetë dhe dyzet vjet, më nuk është e pazakontë. Arsyet janë të shumta: dietë e varfër, pirja e duhanit, mungesa e aktivitetit fizik, defektet gjenetike. Nuk janë të ashtuquajturat hiperkolesterolemia familjare, ku një rritje të konsiderueshme në kolesterolit në gjak është gjetur në të njëjtën familje, madje edhe tek fëmijët. Prandaj u bë e nevojshme për të krijuar drogë që kanë aftësinë për të ulur përqendrimet e kolesterolit në gjak, duke zvogëluar gjasat e komplikacioneve kardiovaskulare.

Ka disa grupe të substancave. Dhe një prej tyre - statins. Atorys - një përfaqësues i plotë i këtij grupi të barnave. Kjo është për atë që droga Atorys, përdorimi, udhëzimet për përdorim, indikacionet, analoge, përshkrim, contraindications, përbërjen e tij, dhe unë do të tregoj më shumë në këtë site. Përshkrim i sendit Kompozim Substanca aktive është atorvastatin, dhe në Atorys ajo është e pranishme në formën e kalciumit. Përbërësit jo aktive: sodium sulfate lauryl; povidon; MCC; karbonat kalciumi, kroskarmeloze natriumi; monohydrate lactose, magnez Atorys stearate dispozicion në formë tabletash përmban 10, 20 ose 40 mg atorvastatin në blisters dhjetë copë.


Paketimi drogës mund të përmbajnë një, tre apo nëntë blisters. Indikacionet Për të reduktuar nivelet serum e kolesterolit, triglicerideve, LDL-C dhe B apolipoprotein në pacientët me hiperlipideminë fillor (IIa dhe IIb specie nga Frederickson) hiperlipidemia i përzier; Family hiperkolesterolemia heterozygous; për të ulur nivelet plazma lartë e gjakut të kolesterolit total, apolipoprotein B dhe LDL-C në pacientët me hiperkolesterolemi homozygous familjare. Kërkesë Doza sipër zgjedhur rastësisht: Dhjetë miligram Atorys është doza e fillimit për pacientin.

Natyrisht, sasia e medikamenteve një mjek i zgjedhur në mënyrë individuale për secilin pacient. Qëllimi maksimal - nje doze prej 80 mg të atorvastatin. Pllakat Atorys merren në çdo kohë të ditës, por çdo ditë të njëjtë, pavarësisht nga vakt. Veprim Ju duhet të dini se efekti i drogës zhvillon pas 14 ditësh dhe me efekt maksimal - një muaj. Ku dhe bëhet e qartë se sa kohë për të marrë Atorys. A nuk anulojë para periudhës mjekim muaj, si edhe të ndryshojë dozen destinuar. Në efektin e trajtimit dhe për të përcaktuar nevojën për rregullimin e sasisë së ilaçeve të nevojshme për të kontrolluar gjakun, ose më mirë, përqendrimin e kolesterolit dhe fraksionet e saj (sidomos LDL dhe densitet të lartë).

Përveç kësaj, ju duhet të kontrolloni periodikisht nivelin e mëlçisë enzimat AST dhe ALT për të parandaluar ndikimin negativ në mëlçi dhe Atorys Cpk (kreatinë phosphokinase), duke pasur parasysh mundësinë e komplikimeve të tilla si rabdomiolizës (shkatërrimin e indeve të muskujve) dhe dështimi i veshkave. Prandaj, çdo ankesat e dhimbje, dobësi të muskujve, rraskapitje gjatë trajtimit me atorvastatin duhet të jetë bazë për apelim te mjeku dhe të kryejë ekzaminimin e kërkuar. Mos harroni se në çdo rast Atorys trajtimit të vijnë edhe me dieta të rekomandojë pacientët të zgjedhin ushqime të ulëta në yndyrë.

Edhe pse sigurisht, të ushqyerit duhet t'i jepet vëmendje të veçantë dhe menu të individualizuar. Kështu, një grup i trajtimit farmakologjik me ushqimin e duhur do të japë efektin më të madh dhe për të reduktuar rrezikun e komplikimeve të rënda. Keshillon Interesante, ndërsa funksionin e veshkave dhe të reduktuar moshuar pacientëve Atorys rregullim dozë të veçantë është e nevojshme. Por funksion të dëmtuar të mëlçisë kërkon vëmendje. Përveç kësaj, ju duhet të informoni mjekun tuaj në lidhje me atë medikamente të tjera që ju jeni duke marrë, si dhe përdorimi i përbashkët mund të rritur ose ulur efektin terapeutik. Kjo është veçanërisht e rëndësishme për antibiotikët, digoxin - një glycoside kardiak dhe hormonet, duke përfshirë kontraceptivëve oral.

Një pikë interesante është se Atorys - 10, 20, 40 mg nuk duhet të merren me lëng grejpfrut sepse lëng rrit conc