Pezmatim i lëkurës atopic në diagnozën fëmijëve, trajtimin dhe parandalimin


Atopik dermatitis tek fëmijët - një sëmundje kronike të lëkurës, në formën e një reaksion alergjik. Jo sot, është sëmundja më e zakonshme alergjik në rreth 70% të të gjitha manifestimet e tij. Nevoja për rritjen e vëmendjes ndaj problemeve të sëmundjes është diktuar nga fakti se me kalimin e kohës ajo mund të zhvillohet në një formë më të ndërlikuar të sëmundjes - rinitit alergjike, astma, etj Pra, sot më nxjerrë në pah temë "dermatit atopik në fëmijë. Diagnoza, trajtim dhe parandalim. " Përveç kësaj, lëkura e fëmijëve që vuajnë nga dermatit atopic, pjesërisht humbet aftësinë e saj për të kryer funksionet e veta trupin mbrojtëse të mbuluar (ndonjëherë edhe të çara), duke rezultuar në substancat microcirculation e cenuara, shumë fëmijë në rritje në humbjen e lagështisë, e cila mund të çojë në më tej në pasoja shumë të rënda.

Në këtë drejtim, studimi i karakteristikave të sëmundjes, metodat e trajtimit dhe parandalimit të metodave, është një temë e nxehtë sot si kurrë më. Diagnoza e dermatit atopic në fëmijët Zakonisht, simptomat e dermatit atopic janë tashmë në fëmijëri. Kështu mosha e tetëmbëdhjetë muaj lokalizimin e simptomave të vetëm, por pas 2 vjetësh vendi jashtë dhe për të ndryshuar karakterin e tyre. Në një moshë të re, për shembull, manifestimet kryesore janë skuqje, nodules inflamatore ose blisters që më vonë shpallur për të formuar një kore të krisur. Në thelb, personi i prekur, veçanërisht në cheeks, kokës, mollaqe më pak.


Pas një vit e gjysmë për një sëmundje e karakterizuar nga flaking dhe kruarje, pasi ka skuqje pelenë të vazhdueshme në fushën e bërryl dhe gju nyje, kryesisht nga sipërfaqja shybatelnoy. Fakti se natyra e manifestimeve të dermatit atopic është shumë e varur nga mosha dhe faza e sëmundjes, sëmundje e rëndë e vështirë për të diagnostikuar. Veçanërisht e vështirë për të diagnostikuar sëmundjen në një fazë të hershme të zhvillimit të saj, kur ajo është më e lehtë për të trajtuar. Në fazat e mëvonshme të sëmundjes komplikon diagnozë se për shkak të thatësi e lëkurës dhe rrit ranymostyu fëmijën e sëmurë reduktuar funksionin e tij pengesë dhe kjo kontribuon për infeksionin sekondar.

Kjo pamja në figura tashmë konfuze klinike të simptomeve të tjera jo karakteristike për këtë sëmundje, jo vetëm lehtëson detyrën e diagnozës. Një shumëllojshmëri e kritereve dikton nevojën për një qasje të ndryshme ndaj diagnozën e dermatit atopic. Thelbi i tij është për të vënë një diagnozë është një tipar të veçantë, dhe grupi i simptomave të tjera të detyrueshme dhe tre. Simptomë e detyrueshme është konsideruar të lëkurës kruajtje. Si një tre shtesë mund të përdoret: - cheeks nxituar, nyjet e gjymtyrë ose folds e lëkurës në fëmijët nën 1,5 vjet; - Lëkurë Rënda thatë, vëzhguar për disa muaj; - Si dermatitis atopik është një kusht trashëguar, llogaritja mund të bëhet në prani të prindërve të fëmijës sëmundje të ndryshme alergjike; - Për fëmijët më të vjetër se 2 vjet - janë manifestime të dermatit alergjik të dy vjeç; - Kronike sëmundje dhe të përsëritura; - Dermatitis alergjik i kombinuar me azmes ose semundjeve alergjike tjera.

Trajtimi i dermatit atopic infantile Nëse ju ende nuk mund të zbulojë sëmundjen në një fazë të hershme të zhvillimit, me trajtimin e duhur zakonisht një rezultat shumë i kënaqshëm. Në mënyrë që trajtimi ka qenë i suksesshëm, duhet të bazohet në një numër parimesh detyruese. Që dermatitis atopik është një sëmundje me shkakton të shumta, ajo është shumë e rëndësishme për të identifikuar dhe adresuar shkaqet e përkeqësimit në kohë. Për shembull, ka raste kur sëmundja është një manifestim i mosfunksionim të organeve të brendshme, më shpesh, sistemi i tretjes. Në këtë rast është e nevojshme për të zhvilluar një dietë të veçantë për çdo pacient individualisht.

Statusi i rreptë ushqyese e fëmijëve në dermatit atopic është çelësi i trajtimit të suksesshëm. Në fazën akute të sëmundjes sa më shpejt të jetë e mundur është e rëndësishme për të hequr kruarje, të cilat në masë të madhe pengon fëmijën dhe për të parandaluar atë nga koha në përgjigjen në mënyrë adekuate për trajtim. Kjo zakonisht përdorin antihistamines 1 për