Astra - shumë lule


Aster - një kopsht shumë të bukur lule, e cila merr emrin e vet nga fjala e lashtë "yll". Edhe aster me të vërtetë si një yll, si në buds formë, kështu që ngjyra. Për herë të parë historia e farës Aster fillon në Paris, kur një udhëtar solli botanist e tyre të famshme franceze Antoine Jussieu. Nga kjo pikënisje dhe është në rritje historinë e kësaj lule të mrekullueshme. Asters janë të ndarë në dy grupe: njëri amaze me lulet e tyre për një sezon, dhe të tjerët - për vite me rradhë. Pra aster - lule shumë! Asters vjetore ngjyra të ndryshme larmi të madhe të ngjyrave (nga borë e bardhë të errët ngjyrë vjollcë), madhësinë dhe formën e tufë lulesh (nga e thjeshtë në kompleks ashe sheshtë-mëndafsh).

Dhe ata lulëzim koha është e ndryshme: nga ditët e para të qershorit dhe vjeshtës së pari snaps ftohtë. Asters vjetore të rritet nga pasardhësit. Me kafshë një vjeçe më e zakonshme - është "struc pendë" (lule vjollcë hemispherical i madh), "Triumfi" (Terry rozë), "Unique" (gjilpërë blu) ... mbjellje të fillojnë në muajin mars dhe prill muaj në rastet në hothouses, në windowsills shtëpi. Transplanti i parë në më thellë kryer në arritjen e një lartësi prej 2-3 cm bisht i gjethes. Dhe në ditët e fundit të fidanëve të pranverës janë mbjellë në tokë në shtretër lule, në shtëpitë e vendit, shtretër. Astra pëlqen tokës të lirshme dhe të fekonduar mjaft zona diellore nezatenennye.


Ata nuk e toleron tokës shumë të laget, kështu lotim duhet të jetë i papërfillshëm. Astro nevojë plehra rregullt "artificial", fosfor apo kalium dëshirueshme. Asters shumëvjeçare Lule preferojnë hije të pjesshme, kështu që ata janë më të guximshëm. Këto asters mjaltë mrekullueshme. Në një vend që ata të mund të rritet deri në 7 vjet, pas së cilës ata kanë nevojë për përtëritje në fillim të pranverës duke pjesëtuar bush veç e veç.
Asters shumëvjeçare shumohen si shoots gjelbër dhe fara. Disa prej llojeve më të mira të asters shumëvjeçare - "Alpine" (deri në 30cm), "Ruben" (lule e kuqe-pink), "Alba" (borë), "Dunkle Chênex" (dark purple), "tabaka Hyute" (pink) ... Asters mund të jetë i ekspozuar ndaj sëmundjeve: - Fusarium - shkakton wilting e lë; Masat për të luftuar sëmundje: zhytja në zgjidhje 1% e Permanganat kalium; - Brown kalb rrënjët - të kthehet kafe dhe kalb rrënjët, bimë vdes; Trajtimi është i njëjtë si në Fusarium; - Septoria - Gjethet e prekura shfaqen spote të verdhë-kafe me pika të errëta; Trajtimi: kufizimin e tokës ose të kullimit; - Verdhëza - është ndriçimi gjethet, rritja e rrëgjuar, gjelbërimin lule; Masat e kontrollit bimë gërmoj një gungë të vogël të tokës dhe të të hedhin dezinfektoj e tokës.

Keep up shtretër lule tuaj. Me Aster nuk është shumë probleme, por ende ajo ka nevojë për vëmendje dhe kujdes. Dhe në qoftë se ajo që aster - nuk është vetëm një lule goxha, por edhe një bimë medicinale!