Pa mikrobe nekrozë e eshtrave hip e kokës, trajtim


Nekrozë pa mikrobe, Legg-pjell sëmundje-Pertesa (nekrozë avascular e kokës femurit) është një sëmundje e rëndë e hip përbashkët. Sëmundja shkaktohet nga ndryshimet, çrregullime të strukturës kockore, dhe përmes ekraneve të palcës kockore yndyror, trazirat microcirculation gjak. Kjo pjesë e kokës femurit, i cili është i lirë i matricat furnizimit gjakut. Sepse sëmundja është shumë e zakonshme tani, ne, së bashku me redaktorët e faqes, vendosi të kushtojnë flasin sotme sonë në këtë sëmundje dhe të flasim në nekrozë temë pa mikrobe të eshtrave hip e kokës, e konsiderojnë trajtim.

Pse ka nekroza pa mikrobe (AN)? Shkaqet dhe nekrozë të shkaktuara nga gjenetikisht i ndryshëm. Shumë shpesh sëmundja zhvillohet pas lëndimit apo trombozë të arterieve, duke rezultuar në sëmundjet e qarkullimit të kokës femurit. Shkaku më i zakonshëm është një thyerje hip ose zhvendosja e hip. Pas 2-3 muajsh. pas lëndimit, AN fillon të zhvillohet. Edhe pse simptomat e para shfaqen shumë më vonë, rreth 1 - 2. vjet pas lëndimit. Gjithashtu provokojnë nekrozë pa mikrobe të kokës femorale mund të zgjatet përdorimi i barnave të caktuara, të tilla si hormonet glucocorticoid.


Ata janë përdorur zakonisht në trajtimin e astmës, reumatizma. Shpesh sëmundja ndodh në një ambient të rregullt konsum, të tepërt të alkoolit. Fakti se alkooli është lezione fajtori e enëve të gjakut. Kjo mund të shkaktojë iskemi të kokës femorale, dhe më vonë mund të shkaktojë zhvillimin e nekrozë. Sëmundjet të ekspozuar punëtorët edhe disa specialitete të lidhura me ekspozimin ndaj presionit të lartë, të tilla si zhytësit, minatorë, etj Simptomet e nekroza pa mikrobe të kokës së kockave hip Një simptomë e hershme tregojnë se ndodhja e Shkencave është një dhimbje. Ajo është e vendosur në hip përbashkët kur ka transferim i peshës trupore mbi sëmundjen e dëmtuar këmbë.

Jep dhimbje në ijë, rajoni gluteal, në pjesën e përparme të kofshës. Me zhvillimin e sëmundjes, progresion i saj mund të jetë i butë, është shkelje e, mobilitetit të përbashkët. Me kalimin e kohës, dhimbja vazhdon në qetësi, duke prishur gjumë qetësues, duke shkaktuar pagjumësi. Mjekimi i sëmundjes Në praninë e dhimbjes dhe simptomave të tjera të Shkencave duhet të kontaktojnë mjekun e tyre. Dr. mbajë një ekzaminim të veçantë fizik, të gjetur praninë e sëmundjeve të tjera kronike, të ju pyes për drogat ju jeni duke marrë. Për një konfirmim më saktë diagnoza, ju mund të duhet një laborator shtesë dhe provim të rëndësishëm.

Në trajtimin e sëmundjeve, fokusohet në procesin e restaurimit zonë qarkullim kockat normale kokë hip dhe kockave. Në emërimin e trajtimit të merr parasysh sëmundjen afat, ashpërsia e saj, gjendjen e përgjithshme të pacientit. Periudha 1: gjatë kësaj periudhe prej disa ditësh është 6 muaj. Shfaqja e dhimbje të forta në zonën e ijeve. Në këtë fazë ka çrregullime të enëve të gjakut. Trajtimi i sëmundjes në këtë fazë është në mbajtjen e paqes. Ajo duhet të paktën të shkojnë aq larg sa të jetë e mundur, për të përdorur një kallam. Ju nuk mund të mbingarkoj pacientit up, ju keni nevojë për më shumë pushim, më shumë gënjeshtra. Faza 2 e sëmundjes - 6-8 muaj.

duke filluar me dhimbje të fortë. Në këtë periudhë ka shkatërrim, nekrozë kockave, deformim i kokës femurit. Në fizioterapi kohë të caktuar dhe marrja e drogave vasodilator. Ajo është gjithashtu e dobishme për të përdorur një masazhet dhe trajtime të veçanta Hirudotherapy. Faza 3 e sëmundjes: më shumë se 8 muaj fillimin e dhimbjes së rëndë. Kjo periudhë është një sëmundje e karakterizuar nga një tranzicion të qetë në koksartoroz Akademisë. Trajtimi është i ngjashëm me trajtimin e Arthrosis. Aplikoni fizioterapi, masazh. Gjithashtu, në të gjitha fazat e sëmundjes, droga përdoret për trajtimin e Shkencave, Vasodilators, chondroprotectors - Glucosamine, Chondroitin sulfat.


Nonsteroidal droga anti-inflamator - DIKLOFENAK, ketoprofen, indometacin, phenylbutazone, Meloxicam, Celebrex, Nimulid dhe ekuivalentët e tyre. Ata janë përdorur për të reduktuar dhimbjen. Vasodilators - trental, Teonikol. Ata janë të rekomanduara për trajtimin e nekroza pa mikrobe. Droga përdoret për të stimuluar rimëkëmbjen e kockave - natekal D3, D3 Teva alfa, kalcium D3 Forte, oksidevit, osteomah etj Në sjellja e trajtimit konservativ eliminon dhimbje, inflamacion, të pushojë shkatërrimin e indeve të eshtrave. Në rast se trajtimi nuk ka sjellë efekt, dëmtimin degjenerative të përbashkët ose kolaps të kokës femorale, ju mund të kenë nevojë kirurgji.

Operacioni synon rritjen e furnizimit me gjak të kokës femurit dhe prodhuar nga decompression e kokës apo hip femurit zëvendësim është bërë. Në çdo rast, për të trajtuar nekrozë aseptike i kockave hip duhet të shkojnë nën mbikëqyrjen e një mjeku i cili do të përshkruajnë metodën e duhur të trajtimit. Cheers! Svetlana,