Pronat e dobishme daisy Farmaci


Kamomil thirrje ndryshme rumyanok, bar mitrës, kamomil, Camila. Emri Latin rrjedh nga Matricaria «matricës» (mitrës), përfshirë fuqisë veçantë në trajtimin e sëmundjeve të mitrës. Në kamomil antiseptik i mrekullueshëm. Ajo është përdorur gjerësisht në trajtimin e sëmundjeve të traktit gastrointestinal, diarre dhe fryrje, kozmetike, si formale dhe të mjekësisë në shtëpi. Le të marrim parasysh, sipas rastit daisy Farmaci pronave të dobishme të këtij centrali. Sigurisht, të gjithë e kamomil dhe pronat e saj të dobishme për të të treguar në artikull është e pamundur, por ne do të thonë gjëja kryesore.

Mbledhja kamomil Si një bimë trajtim holistik përdorur lule kamomil pa gjeth. Pick kamomil në një mot të thatë me diell, kur ajo fillon të lulëzim, lule e brendshme me tuba të verdhë u hap vetëm në skajet, dhe buzë të bardhë lule nuk kanë rënë. Nëse vonë me mbledhjen, shporta gjatë tharjes bien veç e veç. Ata janë të prerë në bazën me gërshërë ose duart lotsjellës. Lule të thata janë mbledhur në hije jashtë, hedhjen e një shtresë e hollë e 3-5 cm, përzierjen në ditët e para. Në erë materiale me cilësi të përfunduar para fortë aromatike, shije e hidhur - dhe e nxehtë.


Mbani lëndë e parë mund të jetë nga një deri dy vjet. Për plotësimin e rregullt të kamomil para kultivuar qëllimisht. Përdorimi i daisies në mjekësi dhe cosmetology Përgatitjet e farmaci kamomil është përdorur brenda vendit për diarre, dhimbje barku zorrëve, për të përmirësuar çrregullimet oreks të menstruacioneve. Jashtme përdoren si i dobët astringent, anti-inflamator dhe antiseptik për kremra, mouthwashes, banja dhe enemas. Ndikim pozitiv për shkak të substancave të ndërlikuara, veçanërisht matritsin dhe Hamazulen. Në hamazulen shqiptuar efekt anti-inflamator, ajo redukton reaksione alergjike dhe rrit proceset rigjeneruese.

Ajo gjithashtu siguron veprim mestnoanesteziruyuschee. Të përfshira në kamomil vaj esencial redukton formimin e gazrave, ka efekt dezinfektues, heq dhimbjen, ul inflamimin, rrit djersë. Çaj kamomil është përdorur si një kompresë me morth, djegiet, të larë sytë dhe qepallat në inflamacion, gargarë. Shpesh kamomil mund të shihet në takime të ndryshme, qetësues, kapiten. Njerëz të rekomanduara kamomil me aciditet të lartë të lëng stomakut. Përdorni kamomil në gjinekologji Wide aplikacion i pranuar pronat kamomil të gatuar drogës saj në gjinekologji, ku ajo është përdorur në sëmundjet e ndryshme inflamatore e mitrës dhe shtojca, erozionet qafës së mitrës.

Trajtim i saktë dhe i duhur emëron vetëm gjinekologu, por çaj kamomil (20 gram lule për 1 litër ujë të vluar) sjell lehtësim të dukshëm dhe redukton inflamacion. Aplikoni infuzion si douching. Daisy Farmaci në kozmetikë Kamomil të marrë vendin që i takon në cosmetology. Kjo ndikon pozitivisht në lëkurën, qimet dhe thonjtë, këmbët e lëkurës. Me përdorimin e rregullt të banjot për këmbët me kamomil ekstrakt redukton këmbët djersitje dhe këmbë dush veror me kamomil supë dhe një majë e kripë lehtësimin e lodhje. Përdorin atë në prodhimin e kolonja parfum, parfum, krem ​​të ndryshme dhe soaps.

Si për të përgatitur infuzion dhe zierje e kamomil? Infuzion i kamomil përgatitur si më poshtë: 1 lugë gjelle lule pour 1 filxhan ujë të zier për 30 minuta, tendosje. Pije infuzion ushqim të ngrohtë për të filxhan një e treta 3-4 herë në ditë. Infusion shpëlarje flokët me përdorim të vazhdueshëm flokë të fortë, të bëhet e butë, të bëhet shkëlqim i mirë i artë. Supë: 2 lugë lule lule ujë të ziera, mbajtur në një banjë me ujë për 30 minuta, ngjyhet për 5 minuta dhe filtruar. Merrni një gjysmë gotë 2 herë në ditë. Larë fortë zierje për të bërë lëkurën të butë dhe kadifeje pamjen e.

Si kamomil ka veti anti-inflamator dhe antibacterial, përdorimin e supë jashtë shërojnë plagët dhe të çara në lëkurë, heq aknet. Contraindication Si me çdo të drogës, kamomil janë contraindications: ajo nuk mund të abuzohet. Si rezultat i përdorimit të tepërt të infusions dhe decoctions mund të merrni e