Anomalitë e aparatit gjenital te fëmijët


Anomalitë e aparatit gjenital te fëmijët si të rriturit në disa raste të çojë në shterpësi. Çfarë bën kjo vlen për të dy gjinitë. Arsyet kryesore për të çrregullimit të aparatit gjenital të fetusit në shumë fëmijë, për të përcaktuar saktësisht se çfarë lloj të ndikimit në procesin në secilin rast është e vështirë. Faqe ka një artikull tregon faktorët arsye prishin bookmarks diferencimin e organeve të brendshme. Në këtë rast, ata luajnë të njëjtin rol. Anomalitë e organe gjenitale në vajzave Ata qëndrojnë në ndryshimin formën, madhësinë, simetri, vendndodhjen, si organe gjenitale brendshme dhe të jashtme.

Edukimi mund të jetë i pranishëm nuk është tipike për femra. Detajet konsideroj anomali e organeve gjenitale femërore. Anomalitë e vulvë . Ata mund të jenë në formën e një rritje në klitoris, fusion Labia, perineum trashje trupi, Labia i madh mund të ngjajnë scrotum. Ndonjëherë uretrës me vaginë të ketë të njëjtën vrimë. Arsyeja - rritje në gjëndra të lindura veshkave. Për këtë patologji shkallëzua në trupin e androgens (hormonet seksuale mashkullore) dhe reduktimin e kortizolit. Menstrual dhe funksioni riprodhues të ruajtura. Anomalitë e vaginës janë diagnostikuar vonë, zakonisht jo para se këta fëmijë të hyrë në adoleshencë, është e disa lloje: • Funksionimi mitrës me bulkhead gjatësor, dy bishta dhe dyfishuar vaginë.


Ky defekt nuk shpie në mosfunksionim menstrual, por pjellore (lindja e fëmijëve) mosha ajo mund të shkaktojë shterpësi. • defekt kryq vaginë damar. Kjo ndodh në dy versione: - të ulët, e kombinuar me film shënoj beqare hematokolpasom; - Hi, kjo shkon reaksionar (prapa) gjakderdhje menstrual, përfshirja endometrial në procesin e mitrës (Endometrioza) mosfunksionim dhe strukturën e legenit. Zakonisht i shoqëruar nga anomalitë e sistemit urinar (MIA): veshkat, ureters, fshikëz. • rudymentarnaya Mitra apo të humbur.

Vaginë është i pazhvilluar apo të humbur. Kjo anomali shpesh shoqëron sindromi i Turner dhe anomalitë e Ministrisë së Brendshme. Anomalitë e qafës së mitrës . Nuk është shpesh, këta fëmijë një shans në të ardhmen për të marrë barrë dhe të lindë për të bërë një fëmijë të shëndetshëm, është 50%. Fusion i minora Labia . Kjo anomali e gjymtimit gjenital femëror ndodh për shkak të sëmundjeve infektive të kryera mbi të nënës gjatë shtatzënisë. Diagnostikuar në vitin e parë të jetës. Në ekzaminim, ju do të vini re praninë e një film i hollë mbrojtëse në mukozën e clitoris dhe hyrje të vaginës. Urinë shpeshta hyjnë në vaginë çon në urethritis dhe / ose vulvovaginitis.

hematokolpos dhe hematometra . Nuk është një rast i anomalive të himenit (fusion saj i plotë) dhe mungesa e vaginës. Që nga fillimi i menstruacioneve (menarche) dhe pastaj nuk ndjekin shkarkimin menstrual jashtë, dhe të grumbulluar në vaginë apo bark. Gratë ankohen për dhimbje e shurdhër në bark. Anomalitë e organe gjenitale në djemve Hypospadias - një cen kongjenitale, duket shkelje Bookmark and diferencimin e organe gjenitale të jashtme në djemtë. Ajo karakterizohet nga një ndryshim i skajor (pjesëve më të largëta të trupit) uretrës (MIC).

Ndryshimi klinikisht i dukshëm i MIC prodhimit. Ka dy variante të hypospadias: moshonochnaya ose hypospadias perineal dhe penis. moshonochnaya ose hypospadias perineal.
Penis reduktuar në mënyrë drastike në madhësi, ndonjëherë i mbuluar me folds e lëkurës e scrotum. Vrimë MIC jashtme duket si një gyp të gjerë mund të jetë prapa scrotum ose perineum. Penis të pazhvilluara, lafshë e penisit e mbuluar ndarjen. Marrëdhënia seksuale e vështirë, shtatzënia ndodh rrallë. Urinim mund vetëm squatting "versionin e vajzave." Hypospadias. Jashtme vrimë MIC vendosur në sulcus kurorë e penisit glans.

Ndonjëherë ajo ngushtuar. Urinim është normale, marrëdhënia seksuale është e mundur shtatzënia ndodh. Cryptorchidism. Patologjia është fshirje paplotë testis në scrotum, është e zakonshme, veçanërisht në mesin e foshnjave jo-gjatë. Nuk është një me dy kalime dhe të jashtmit. Ka dy opsione: intraperitoneally dhe ijë. Në ekzaminim, një ose dy scrotum bosh, cryptorchidism inguinale në qoftë se, në koqe ijë mund të hetojë. Me moshën, në qoftë se ata kishin trajtim jo në kohë, këta fëmijë ankohen për dhimbje në ijë, e rënduar nga heqjen e objekteve të rënda, të rritur aktivitetin fizik. Fëmijët ndonjëherë zhvillon lloj evnuhopodobnyy e zhvillimit fizik (flokët e trupit në trashje femër tip) për shkak të funksioneve të hormoneve të testiseve.

Cryptorchidism inguinale duhet të jenë në gjendje të bëjnë dallimin e rreme. Nëse mjeku do të bisedojë me nënën time, ajo vetëm të them se kur banje në ujë të ngrohtë në mënyrë spontane koqe zbret në scrotum. intraperitoneally cryptorchidism është e rrallë për një vend tipik zadnebryushinno koqe apo në legen. Hipoplazise testicular (aplazionit): në scrotum Preket fëmija elementet e kurrizit sperme. Anomalitë e aparatit gjenital mashkullor si gratë - patologji të rëndë që kërkon korrigjim të shpejtë kirurgjikale. Alex,