Anomalitë e gjymtimit gjenital femëror


Zhvillimi i organeve seksuale në embrion i lidhur me zhvillimin e traktit urinar dhe veshkat. Prandaj, si rregull, anomali janë të zakonshme në këto dy sisteme të njëjtën kohë. Anomalitë e gjymtimit gjenital femëror shpesh ndodhin gjatë periudhës embrionale dhe rrallë - në paslindjes. Shkaqet e anomalive është faktorë teratogjenik gjasë të ndikojnë në periudhën e periudhave embrionale, fetusit dhe pas lindjes.
Ashpërsia e defekteve mund të jetë i butë, të moderuar dhe të rëndë. Anomalitë e vezoreve për shkak të kromozomal anomalitë dhe të kontribuojnë në ndryshime patologjike të sistemit riprodhues, dhe nganjëherë sistemet e tjera dhe organet.

Anomalitë më të zakonshme të këtij lloji është konsideruar dysgenesis gjendrave seksuale, e cila ka disa forma dhe kërkon trajtim gjatë gjithë jetës dhe terapi të hormoneve. Ky grup përfshin sindromi dhe Klinefelter (formimit të modelit të trupit mashkullor). Anomalitë e vaginës, mitrës dhe tuba janë shumë të zakonshme. Vaginal aplazionit - një anomali e zakonshme që ndodh kur i pazhvilluar pjesët më të ulëta të lëviz Muller-it. Ajo është e shoqëruar zakonisht nga amenorrhea. Kur kjo seksualiteti anomali të papërshtatshme ose e pamundur. Trajtimi i vesit të prodhuar bouginage kirurgjikale e ndarjes më të ulët. E kombinuar shpesh me shenja vaginale aplazionit e vezoreve vonesë zhvillimore, tubave dhe mitrës.


Opsionet e mbetura anomali e kombinuar me keqformime vaginale e mitrës që ndodhin shpesh midis keqformime gjenitale. Normalisht, trupi i mitrës duhet të jetë 2/3, dhe qafën e mitrës - 1/3 e vëllimit të përgjithshëm të mitrës. Megjithatë, ka infantilism dhe mitrës hypoplastic nën të cilat zhvillimin amenorrhea ose algomenorrhea. Algodysmenorrhea zhduket për shkak të straightening kënd në mes të qafës së mitrës dhe trupit ndez Hehara. Gjithashtu përfshijnë keqformime të mitrës defektet e vaginë dhe mitër të kombinuara - dy femra. Ky është një defekt i rrallë, ndodh më shpesh dyfishimin e lidhjes ekzistuese në mes të mureve të mitrës. Kur ju ndarë një lidhje të shtrënguar në qafën e mitrës dhe mitra duket më një mitër antlered, e cila është zakonisht dy bishtin, vagina nuk ka ndryshuar dhe ndarje e pjesshme.

Dvurohost mund të ketë një shprehje të lehtë vetëm në pjesën e poshtme, e cila është formuar zgavër, i quajtur shalë mitër. Shalë-formë mitrës mund të jetë ndarëse të pjesshme ose të plotë. Dyfishimi mitrës dhe vagina mund të mos japë simptoma dhe zakonisht nuk e shkelin të funksioneve të tyre të drejtpërdrejtë. Shtatzania Sidomos i rrezikshëm jashtë mitrës në mitër rudimentare, që nga diagnoza vonë çon në avari e këtij të fundit, i shoqëruar nga gjakderdhje dhe kërkon trajtim kirurgjik. Anomalitë e gjymtimit gjenital femëror diagnostikuar nga studimet klinike gjinekologjike, dhe të veçanta.

Kur shqetësuar pėrshkueshmėrisė gynatresias seksuale kanal në zonën e mitrës, vaginë dhe himenit. Besohet se ata janë të dyja të lindura dhe të fituara. Arsyet kryesore për formimin e tyre është një infeksion që shkakton inflamacion të gjenitale dhe ndoshta defekte Muller lëviz. Rehabilitimi me anomalitë e femrave traktit gjenital atresia himenit zakonisht gjenden në periudhën menstruale, kur gjaku mbledh në mitrës, vaginë, nganjëherë tuba. Gjatë menstruacioneve, dhimbje dhe rraskapitje. Dhimbje vjen nga presioni që i jep gjak të organeve fqinje. Për trajtimin e kësaj sëmundje të bëjë kryq të prerë dhe për të hequr edhe skarcitetet nga mpiksjen e traktit gjenital të përgjakshme.

Atresia vaginal mund të formohet në pjesë të tjera, dhe të ketë një gjatësi të ndryshme. Simptomat anomali janë të njëjta si në rastin e cipës së virgjërisë. Mjekimi është me kirurgji. Atresia i mitrës - gojë shumë i madh i brendshëm i kanalit cervikal. A është për shkak të traumave, proceset inflamatore. Simptomat janë të njëjta si në gynatresias. Trajtimi - kirurgjikale. Një tjetër cen - hermaphroditism: true dhe false. Në hermaphroditism vërtetë në kanceri gjëndër seksi është kanceri semennyka dhe ovarian për burrat por zakonisht nuk i realizueshëm, i cili përjashton hermafrodytyzmu mirëfilltë. Psevdohermafroditizm - organet gjenitale Struktura dhe gonads nuk janë përgjigjur.

Gratë psevdohermafrodytyzm mund të përshkruhet si vijon: prania e vaginës, tuba, ovaries dhe mitrës strukturën e organe gjenitale të jashtme meshkuj të. Kur anomali jashtëm në hypertrophy e aksioneve të clitoris dhe Labia Majora shtresë në mes. Në mesin e - disponueshmërinë kanalet nxjerrës të testise dhe homologet prostatës. Kombinimi i këtyre dy opsioneve është një hermaphroditism i plotë femër, e cila është shumë e rrallë. Diana,


Lini ju lutem komentin tuaj poshtë! Është e rëndësishme të dini opinionin tuaj!