Anesthetics mjet anastezik moderne në stomatologji dhe praktike tjetër të kujdesit shëndetësor


Në praktikë mjekësore, shpesh ka situata në të cilat ka nevojë për të përdorur qetësues, ju lutem (anesthetics). Në kryerjen e procedurave të vogla kirurgjikale në një zonë të kufizuar, anesthetics moderne lokale janë zakonisht një numër i novokaina për të lehtësuar ndjenjat e dhimbjes, temperatura, kontakt dhe presion. Për shembull, suturing sipërfaqe plagë, kullimit e abscese disa, heqja e formacioneve të lëkurës, të kryer birë pleural dhe masa të tjera mjekësore dhe diagnostike. Nëse ju mendoni se ata kishin hasur në jetë, ju jeni gabim. Me ta, herët ose vonë të përballen me të gjithë. Për shembull, kur ju vizitoni një zyrë të dhëmbëve.

Anesthetics moderne në stomatologji - një prokainë, lidocaine ... anesthetics e para u zbulua në shekullin e 19 VA Anrepom. Në atë kohë ajo ishte e kokainës, e cila është përdorur në praktikën mjekësore për dhimbje. Aktualisht përdoret lokal numrin mjet anastezik novokaina e moderne, pa efekte anësore të tilla si varësia e kokainës, por kanë një numër të avantazhe të tjera të dobishme: efikasitet të lartë sipas llojeve të ndryshme të anestezi dhe selektivitetit të veprimit; * Nuk ka efekt irrituese në indin përreth; kanë efekte minimale anësore; duke çuar në një fillimin e shpejtë të efektit dhe ruajtjen e saj të gjatë; kanë toksicitet të ulët; lehtë për t'u përdorur; Anesthetics lokale mund të përdoren për lloje të ndryshme të anestezi: Sipërfaqësore - nëse dhimbje plagë dhe ulcerat, aplikuar për të mukozës.


Në formën e sprays, krem ​​- me hundë anestezi, laring për të kryer intubation, ezofag - për fybrohastroduodenoskopyy. Kryen - drogës është futur përgjatë nervore, kështu znebolyuyetsya komplot innerviruyemyy këtë nervore. Për shembull, në trajtim dhe nxjerrjen e dhëmbëve. Gjithashtu anestezi epidural të tilla në pronësi dhe subarakinoidale kur mjet anastezik injektuar në hapësirën nën kordonin Arachnoid ngurta ose kurrizore. Përveç kësaj, kjo metodë është shumë e dobishme kur manipulimin gjymtyrët e sipërme, kështu që do të mpirë një gisht apo furçë plotësisht, dhe pleksus sup nervore.

Infiltrimi - një droge injektuar shtresa anestezion, intradermal, subkutane pastaj në yndyrë nënlëkurës dhe pastaj në rast se keni nevojë për të shpenzuar një birë (pleural ose lyumbalnuyu), ose heqje të diskale për fraktura. Për çdo lloj të anestezisë përdorur droga të caktuara. Le të konsiderojmë: Novokaina E vlefshme nga 30 minuta në një orë. Ajo ka toksicitet minimal. Penetron Dobët përmes mukozës. Prandaj, për anestezi sipërfaqe nuk është përdorur, por është përdorur në mënyrë aktive në rastin e infiltrimit dhe anestezi rajonale. Nuk ka efekt në enët e gjakut, dhe kjo e kombinuar me agoniste adrenoceptor, duke përfshirë epinephrine, e cila kontribuon në shtrëngim të enëve të gjakut.

Përveç kësaj epinephrine zgjat periudhën e novokaina dhe redukton toksicitetit të saj, por ky kombinim është i kundërindikuar në gishtat anestezi dhe të këmbëve, lobes veshit, penis në mënyrë që të parandalohet vrull pakthyeshëm të anijeve të vogla. Kur anestezi novokaina infiltrimi është përdorur në përqendrime të ulëta dhe vëllime të mëdha. Për kryerjen - përqendrimi është më pak vëllim - më shumë. Prylokayinu - Përdoret për anestezi infiltrimit. Në kombinim me lidocaine për anestezi sipërfaqësore (në grumbullimin e gjakut, heqjen e papilomat). Trymekayin Nuk është 3-4 herë më shumë se novokaina.

Ajo ka qetësues, anticonvulsant veprim. Administrimi intravenoz parandalon arrhythmias. Lidocaine Në kombinim me epinephrine ka deri në 4 orë. Ajo ka toksicitet të krahasueshme me atë të novokaina. Administrimi intravenoz jep efekt antiarrhythmic.
Irrituese për indet përreth nuk ka. Artykayin Ajo është përdorur për shumë lloje të dhimbjes - infiltrimit, përçueshmëri, kurrizore. Përdorur gjerësisht në obstetrikë dhe kirurgji. E vlefshme për 4 orë. Bupivakaine (Markain) Ka kohë të gjatë (08:00). Ajo është përdorur në kirurgji, obstetrikë dhe bllokadës ndër brinjëve nervore për.

Për aktiv se lidocaine 4 herë. Efektet anësore - dhimbje barku, depresioni i funksionit kardiak. sovkain Drogë shumë toksik - 20 herë novokaina më toksike dhe më aktiv. Ajo është përdorur për anestezi spinale. Nuk është 3 herë më shumë se novokaina. Vini re se kur duke përdorur anestezike lokale mund të jenë reaksione alergjike përfshirë anaphylaxis, kështu që duhet monitorim të vazhdueshëm të pacientit gjatë procedurave mjekësore. Ndërsa në të kaluarën ajo ka pasur një reaksion alergjik ndaj drogës anestezisë është më mirë që të preferoni grupin tjetër. Helen,