Anemia në fëmijët llojet, shkaqet, të ushqyerit, parandalimi


Proceset metabolike, që rritet më e lartë se në të rriturit kërkesë oksigjen është i madh, nevojë për më shumë energji, ushqyesve dhe vitaminat. Përveç kësaj, fëmijët janë tipar - i papjekur gjakut (shpretkës, palcës kockore), ata janë shumë të prekshme për ndikimet negative të mjedisit. E gjithë kjo çon në pasoja të padëshirueshme, zhvillimin anemi. Por të gjithë e dinë se çfarë përbën një sëmundje? Nuk janë një shumë e varieteteve. Pra, le të shohim se çfarë është anemia te fëmijët, llojet, shkaqet, të ushqyerit, parandalimin e kësaj sëmundjeje. Çfarë është dhe si e rrezikshme anemia te fëmijët?

Anemi (anemi) - reduktim në nivelet e gjakut normal, e plotë të qelizave të kuqe të gjakut (eritrocitet). Qelizat e kuqe të gjakut përmbajnë hemoglobinën - pigment që mbart oksigjen nga mushkëritë në inde, duke siguruar të kuqe të gjakut. Qelizat normale të gjakut jetojnë 120 ditë, pastaj i shkatërruar, por "fragmente" që do të përdoren nga trupi për të sintetizuar qelizë të re e gjakut të kuq. Gjithashtu anemi - një term që pasqyron vetëm ndryshime në gjak e gjetur laborator (hemoglobinë më poshtë që 100 g / l). Kjo është shpesh një shenjë e një sëmundjeje. Shkaqet dhe llojet e anemisë te fëmijët Hekur anemi në fëmijët ndodh më shpesh në vegjël.


Shkaqet e hekurit mangësi anemi tek fëmijët - Mungesa e hekurit në trup. Ajo mund të vijë në sasi të vogla në dietë ose dobët tretet në zorrët, duke çuar në mungesë të saj dhe sëmundje. Dhe të gjithë se pa të është sintezë e pamundur hemoglobinë. Mungesa e vitaminës B12 dhe acidit folik. Ata janë gjithashtu të nevojshme për sintezën e hemoglobinës. Arsyeja që ata mund të shërbejë si një mungesë e pamjaftueshme futje e ushqimit ose asimilimit të dobët të zorrëve. Anemia e sëmundjeve kronike . Disa semundja kohë të qëndrueshme është shkaku i anemise, pneumonia kronike, bronkit, semundjet neoplastike (leuçemia), sëmundjes Crohn (një sëmundje autoimune të zorrëve), artrit mituri, shkaktojë kusht veshkave lidhur me imunitet reduktuar.

Mekanizmi i zhvillimit - në shkelje të disa organeve dhe sistemeve të përfshira në formimin e qelizave të reja të gjakut. Kjo çon në një rënie në hemoglobinës, e cila nga ana e komplikon sëmundjen. Ajo krijon një rreth vicioz. Masat parandaluese - trajtimi i hershëm i sëmundjeve sfond. Anemi aplastike - Shkon kërcënim shumë të vështirë për jetën. Thelbi i sëmundjes - që aftësia për të sintetizuar kockave qelizat e gjakut palcë: qelizat e kuqe të gjakut, trombocitet, qeliza të bardha të gjakut. Arsyeja - ndoshta një sëmundje autoimune. Ky lloj anemi mund të zhvillohet pas kimioterapi apo terapi rrezatimi.

Helmimit toksina, droga mund të çojë në këtë sëmundje, e cila në fëmijëri është e zakonshme, sidomos nëse nëna "harruar" për të hequr më shumë ilaçe. Anemia hemolitike në foshnjat shoqëruar lëkurën zheltushnostyu, shumë e vështirë si një fëmijë. Parandalimi i saj është vaksinimi i veçantë gjatë shtatzënisë. Arsyeja - papajtueshmërinë e gjakut mes nënës dhe fetusit Rh ose grup. Anemias tjera . Anemi drapër qelizë Min'kovskiy-borisë. Nëse ky kusht është formë e lindur formimi ose madhësia e qelizave të gjakut, duke çuar në shkatërrimin e tyre parakohshme.


Parandalim Për fat të keq, shumë i zhvillimit të anemisë te fëmijët me patologji të rënda nuk mund të parandaluar. Masat parandaluese mund të aplikohet vetëm në grupe të caktuara të rrezikut. Kjo përfshin hekurit anemi mangësi, Vitamina A mangësi. Paralajmërojnë duhet të fillojë para lindjes së foshnjës. Ju duhet të shqyrtojë nënën dhe për të zbuluar anemi në të, dhe pastaj menjëherë të fillojnë për të shëruar. Ilaçe për që cakton një mjek. Në gjendje të krijojë një ushqyerit shtatzënë grua e fëmijëve me anemi për shkak të vet. Kjo do të thotë se ajo duhet të: • Përfshirja në ushqimet tuaja dietë të lartë në hekur: mish, mëlçisë viçi, fasule, arra, fruta të thata.

• Hani ushqime me vitaminë B12 (produkte qumështi, mish, vezë), acid folik (shpitat, pertushka, bizele, fasule, asparagus, vakt). • Më shumë kohë për të shpenzuar në ajër të pastër, pjesën tjetër të mjaftueshme gjatë natës. Acidi folik gratë shtatzëna ul rrezikun e defekteve të lindjes në sistemin nervor të fetusit. Parandalimi i anemisë te fëmijët pas lindjes është e ushqyer me gji. Pasi fëmija qumësht nënës sime do të marrë të gjitha ka nevojë ai. Vëmendje e veçantë duhet trajtuar foshnjat e parakohshme, fëmijët me peshë të ulët të lindjes, shishe-baby, binjakët, binjakët.

Vëzhgimi klinik i fëmijëve me anemi ndjekur planin individual me emërimin e Dr. trajtimin e duhur. E dashura