Alzheimer simptomat sëmundje, shkaqet, karakteristikat


Alois Alzheimer (A. Aizheimer) - psikiatër gjerman i cili ka jetuar në Gjermani në 1864 - 1915. Në vëzhgimin e popullit "të sëmurë mendorë" në 1901 identifikohet sëmundje, e cila ka qenë që emrin e tij. Për të përcaktuar simptomat karakteristike të sëmundjes, ndërsa ai konsiderohet të jetë turbullt mendje, trillet e pleqërie dhe oddities. Por në fakt, sëmundja Alzheimer - një lloj i çmenduri, në të cilin ka kujtim progresiv rënia e lezioneve të trurit. Si rezultat i sëmundjes Alzheimer në një pacient është humbje kujtesës, dhe pastaj aftësinë për të menduar logjike. Vënë re se Alzheimer është një i ri dhe - mbi moshën 30 vjeç.

Mosha mesatare e manifestimit të sëmundjes ende - 54 - 56 vjeç. Edhe pse sëmundja ndodh më shpesh shumë më vonë - pas 60 - 70 dhe edhe pas 80 vjetësh. Sëmundja Alzheimer duke mos sqaruar në këtë pikë shkakton 3-8 herë më shpesh prek gratë. Shkaqe të sëmundjes Alzheimer Në thelbin e saj - atrofi e lëvore cerebrale, e cila është një shkallë shumë më të mëdha se në çdo formë e çmenduri. Ne gjithashtu e dimë se më të prekur nga sëmundja marrë trashëgiminë e saj. Por si rregull, sëmundje ata nuk zhvillojnë deri, deri sa ju të bëni faktorë nuk gjenetike.


Shkaku kryesor i sëmundjes - një çrregullim i qelizave nervore të lëvore cerebrale. Në qelizat e shëndetshme nervore të njeriut në tru janë të urdhëruar. Në rast të sëmundjes shkelur rendin e ndërtimit të tyre, dhe ata fillojnë të formojnë një rrëmujë çorganizuar, spirale, të cilat mund të punojnë më siç duhet. Nga kjo pjesë e trurit qelizat vdesin, çon në korrupsion e kujtesës, dhe aftësinë për të menduar në mënyrë të pavarur kujdesur për veten e tyre. Me këtë "valë" i përçarje e qelizave nervore fillon për të zhvilluar çmenduri. Simptomat e sëmundjes Alzheimer Shenjat e para të fillojë ngadalë me dëmtim të kujtesës mbi ngjarjet aktuale, dhe pastaj pacienti zhvillon amnezi.

Me progresion të sëmundjes është vërejtur shpërthime të zemërimit, apatia, fjalim. Pacienti fillon të ngjajnë një fëmijë të pafuqishëm, ajo nuk kontrollon veten e tyre, funksionin fiziologjik e levizjes; pushon të njohin të dashurit, të afërmit, nuk e kupton se ku ishte ai, nuk do të mund të gjejnë shtëpinë ku ai jeton, nuk mund të mbani mend rrugën për në dyqan, etj Në vitet e hershme të sëmundjes mund të shfaqen iluzionet nuk janë të qartë për të tjerët qaj apo qesh. Nëse ju keni një dhimbje të fytit, grip, pneumonia ndodhin "epileptike" përshtatet zalisur. Në rrjedhën e gjatë të sëmundjes, pacientët janë gjithnjë e duke zgjedhur një embrion mbështetur sjellje pozicion. Ata cachexia përparime, ka bulimia.

Në gratë, një mustaqe rritje. Gjatë sëmundjes pacienti zakonisht nuk e konsideron veten në mënyrë që e bën të vështirë për të dhënë atë ndihmën e nevojshme. Jeta maksimal në sëmundjen Alzheimer që nga themelimi i saj - 7-15 vjet, më të ulët - 2 - 10 vjet.
Ne gjithashtu e dimë se mosha e vjetër në të cilën ajo manifestohet, sa më gjatë që zgjat. Trajtim efektiv për sëmundjen Alzheimer ende nuk është zhvilluar, dhe droga përdoren në mjekësi sot mund vetëm pak kundërt tiparet e rrjedhjes, simptoma të butë, duke i bërë ata shumë më pak e theksuar. Jo një ilaç i rëndësishëm arritje, sigurisht mjaft - por ajo është tani.

Prandaj, trajtimi i suksesshëm i "Alzheimer" nuk është kryer. Askush nuk e di ende mirë çfarë duhet të bëni për parandalimin e sëmundjes, si origjinë të përcaktuar shkakut dhe rrjedhën e sëmundjes. Jeta në familje vuan nga kjo sëmundje gradualisht komplikuar dhe ndonjëherë njerëzit nuk e dinë se si për të ndihmuar pacientit me sëmundjen Alzheimer. Prandaj, të gjitha këto pacientëve është e dëshirueshme në kohë për të vënë në spitale mendore ku ata janë të përshtatshme për kujdesin profesional dhe mbikëqyrjes. Sëmundje e pashmangshme përfundimtar - vdekja. Vdekja në sëmundjen Alzheimer në një shtëpi me konvikt, larg nga shtëpia, vjen më shpejt sepse pacienti pushon për të kuptuar diçka, vypavshy me stilin e jetës rregullt.

Alexander,