Alkoolizmi është një sëmundje apo jo, dhe ndoshta një fenomen social


Varësisë Alkooli - një sëmundje kronike shpesh është e vështirë për të kuruar. Sipas ekspertëve, gjithnjë e më shumë njerëz fillojnë të përdorin pije alkoolike në moshë të re. Varësisë Alkooli mund të shkatërrojë jo vetëm familjen por edhe për të privojnë nga jeta. Por ende disa dyshime - sëmundje alkoolizmi apo jo, dhe ndoshta një fenomen social? Le të larguar dyshimet e tyre! Së pari ne duhet të kuptojmë se të gjitha llojet e alkoolit - është helm. Ajo ishte një nga armiqtë më të keq alkoolizmi të shoqërisë moderne. Çuditërisht, për rreziqet e alkoolit, ne e dimë nga fëmijëria. Ne e dimë se ajo mund të reduktojë jetën e disa dekada, i cili shkakton sëmundjet që vrasin njerëz.

Por kjo nuk do të ndalojë njerëzit të pijshëm alkoolit në moshën e rritur. Cila është arsyeja për këtë qëndrim në veten tuaj dhe për shëndetin tuaj? Çdo vit në konsumin e alkoolit vrarë rreth 0,1% të popullsisë. Brain, i cili u helmua, jo në gjendje për të luajtur një mendim pozitiv, por më tepër rrezaton agresioni, marrëzi, vetëdije letargji dhe dhimbje. Nën ndikimin e këtyre faktorëve alkoolike humbet aftësinë për të ndërtuar një marrëdhënie normale me botën. Brain alkoolike përfundimisht i shkatërruar qelizat e tij vdes, dhe personaliteti i tij është degradues.

Një person që vuajnë nga alkoolizmi, reduktohet inteligjencën, kujtesës përkeqësohet.


Një person i tillë harron rregullat e mirësjelljes dhe moralit. Karakteri juaj e karakterizuar atë - marrëzi, brutalitetin, gënjeshtër. Kështu alkoolizmi - një fenomen social dhe semundja njëkohësisht! Një pacient që vuajnë nga vetë alkoolizmi, dhe bashkë me të dhe familjen e tij. Në një moment sjellja e tij bëhet i rrezikshëm për të tjerët. Një numër i madh i vrasjeve në familje është i dehur, i dehur - ra - mori thikën ... Shumë konfliktet mund të zgjidhen në qoftë se njerëzit të vendosin ata matur. Një fëmijë mund të rritet shumë më të lumtur në familjen e vë pije në gojë! Alkooli mund të quhet drogë sociale të lejuara.

Kjo është një nga arsyet për një zgjatje të tillë. Ajo rezulton se të gjitha alkolikët dhënë leje për të pirë pakufizuar. Shumë njerëz refuzojnë alkool sepse dëme të kuptojnë dhe të kuptojnë se kjo nuk është fitimprurëse për të vazhduar të pijshëm. Për teetotalers njerëz mund të sjellë përfitime më të mëdha për veten e tyre, fëmijët e tyre, familjet dhe shoqërinë si një e tërë. Rasti në psikiatri alkoolizmi të riu nga një familje e respektuar befas filloi të pijë. Kjo ndodhi pasi ai u kthye nga ushtria. Në të kaluarën, të mirë dhe miqësore, djalë ka ndryshuar. Ai ishte vazhdimisht në binges gjata. Deri në 27 prindërit u përpoq shumë për të shpëtuar atë nga ky varësisë tmerrshme.

Psikologu Victor I. Polishchuk pyeti se njeri i ri solli atij në pritje. Pas duke folur me një djalë, Victor Ivanovich gjetur se në Ushtrinë ajo rrahur keq se ishte shkaku i traumave të rënda. Nga kjo dhe mall për alkool. Mjerisht, deri në kohën që një djalosh mori për pritjen, ajo ka degraduar dhe refuzuar trajtimin nga hipnozë. Disa vjet më vonë Viktor Ivanovich mësuar se ky djalosh vdiq nga alkoolizmi. Një tjetër histori mjekësore për alkoolizmi vetëm konfirmon dëmshmërisë së konsumit.
Një njeri kërkoi ndihmë nga Victor Ivanovich burrin e saj.

Ajo nuk e ka regjistruar një herë një psikolog në pritje, por çdo herë burri i saj refuzoi kategorikisht për të përmbushur. Alkooli Abuzimi nga koha shkaktuar humbje të vendeve të punës. Në 45 vjet, ish-ushtarak, nuk e di se si të shkojë për të dalë në pension, dhe të kuptojë veten e tyre. Përfundimisht, ai ishte në gjendje për të shëruar, por kjo nuk është gjithmonë ... Është e qartë se alkoolizmi është pasoja të pakthyeshme sociale. Përsëri, por shumë dëshmi tregojnë se shumica e krimeve të kryera kur një person është i dehur. Në mënyrë të ngjashme, përdorimi i alkoolit është shkaku i lindjes së fëmijëve të sëmurë. Një numër i vdekjeve nga ajo në dekadat e fundit, shumë më të larta se norma e lindjeve ... Të gjitha më lart fakte dhe të pengojnë zhvillimin e shoqërisë si një e tërë.

Për të zgjidhur këtë problem është e vështirë, por e mundshme, duke ulur shitjet e alkoolit rrit çmimin mbi ta. Kjo do të përmirësojë shëndetin publik, reduktohet me numrin e krimeve të rënë në divorc. Gjithashtu, të fillojë me veten dhe në qoftë se ju të vini re se dikush është një anëtar i afërt i familjes fillon për të zhvilluar alkoolizmi, simptomat, trajtimin filloni atë menjëherë. Besoj se është e mundur! Michael,