Bujqësia General rritje Actinidia kolomikta


Actinidia i parë përshkruhet Lindleem në 1835, dhe informacioni i parë për actinide rritje shfaq në shkrimet e Hegelit në 1858 punë të Madh për futjen e një kulture të kryer dhe pastaj Abzheltovskiy Kesselrynh. Bujqësia General rritje Actinidia kolomikta në 1909 Michurin shumë të interesuar dhe kështu ajo kapur se kjo fabrikë ka punuar gjithë jetën e tij. Përfundimisht ai madje filloi të besojë se më shpejt ose më vonë të zëvendësojë Actinidia dhe gooseberries dhe rrush, si edhe aroma dhe shije e manave, ata nuk mund të përputhen me atë ... dhe prandaj konsiderohet se actinide duhet të gjejnë gjithmonë një vend nën pemët në çdo kopsht.

Këto rrushi mund gjithmonë të dërgojë në dardhë dhe mollë në kohë dhe në qoftë se ata e prerë, ajo nuk do të dëmtojë pemë. Dy llojet e florës relikte actinide terciar - kolomikta dhe Argut, janë në cirk e madhe e kërkesës në të gjithë CIS. Kjo rritje Actinidia Argut nuk janë të ndryshme nga aktinidet kolomikta kultivimit bujqësore. I vetmi ndryshim është se manaferrat Actinidia kolomikta atëherë shpesh keni për të mbledhur nga toka, dhe në Actinidia Argut - degët ... Kushtet rritje Actinidia. Në një bimë me diell spot Actinidia kolomikta për shkak të mbinxehjes vuajnë dhe përfundimisht vdes.


Prandaj IV Michurin rekomanduar fidane errëta Actinidia në të parë 2 me - 3 viteve të jetës. Por prerje madje rrënjë të mund të vdes në pranverë të njomje ose fryrë, por shumica e mbinxehjes diellor, nga të cilat ata leh breshëri. Për të shmangur këtë gjatë tokë mbjelljes duhet të jetë me lagështi, i shkrifët, pjellore me kullimit të mirë dhe prytenenyem. Farë e Actinidia kolomikta kërkojnë lotim mjaft të shpeshta dhe mulching ato të dëshirueshme dhe të ushqyerit. Farë nuk do të rritet mirë në tokë të rënda dhe duke notuar, kështu që është e rekomanduar aktinidet tokës i papërshkueshëm nga uji dhe breathable, por më tepër të lagësht. Ajo është mirë të përshtatshme për këtë qëllim lehta dhe tokë pjellore të mesme me shtresa pjellore humusit dhe kullimit të mirë.

Përvoja e në rritje Actinidia kolomikta tregon se të korrat më të mirë në Rusi shkon për ata cirk që mbjellë aktynydiyu vendin e ndezur dhe le muri saj të jug-perëndim apo anën jugore të ndërtesave. Kjo mjeshtrit bërë këto Wallpapers, të cilat së bashku me rrushi bien në tokë dhe të vënë mbulesën bimore në dimër! Ju mund të përdorni letër-muri me tela të butë apo litar që gjithashtu bien me hardhi të zbresin në tokë, dhe përsëri në ashensor pranverë. Kur aktynydiyu mbuluar? Farë e rrushi Actinidia kolomikta vonë në vjeshtë duhet të mbulojë 8-10 cm shtresë e kashtë, gjethe ose lapnika.

Rritje Actinidia kolomikta. Kur në rritje actinide ajo mund të vuajnë nga macet sepse ata veprojnë në ngjashmërinë e sanëz dhe si rezultat ata pidhryzayut shoots rinj të hardhive në themel të saj. Pra, për të mbrojtur vreshtat nga macet ata kanë nevojë për të mbrojtur rrjet metalike, e cila prikapyvayut 5 cm në tokë.
Verërave, e ashpër macet nuk e prek. Mbjelljen e duhur të Actinidia kolomikta. Mbjellja aktinidet kolomikta gjëja më e mirë në një vend të përhershëm për të kaluar në vitin e tretë të jetës së bimës në fillim të pranverës. Transplantet e tilla të bëjnë me një gungë të tokës, ndërsa ajo shoots nevojën për një hije të vogël, dhe në dimër të këtij viti - shtresa zamulchuvaty torfe 8-10 cm apo hala cyxoy sepse sistemet rrënjë të actinide rinj të vendosura në vitet e para të cekët jetës.

Dhe një herë këto bimë mbijetuar ishin në gjendje të mbijetojnë në kohën e tashme, në qoftë se ata janë duke kërkuar?! Fidanë të rinj në vend të një pemë apo një gardh, apo mbuluar me garzë në kohën e pasdites. Kur aktynydiyu bimë? Pranvera. Si për të mbjellë Actinidia kolomikta? Mbjellja aktinidet materiale - prerje. Prerje Pranvera sazhivayut tilted në gjatësinë e tyre të substrate pjellore dhe të lirshme (torfe dhe rërë 1: 3). Shumica prerje të tilla ukorinyuyutsya lehet e biokarburanteve. Në kërcell, të prerë me LIANAS lignified në vitin e parë të jetës, sistemi rrënjë është më i dobët se kërcell, të prera me rrush të gjelbër, kështu që vendi rooting dhe transplantimin e mundur ato duhet të kalojnë të paktën dy vjet.

Për mbjelljen e aktinidet kolomikta duke përdorur një thellësi llogore e 0,60 m. Q1. m i tokës duhet të bëjnë dhe përzierje mirë me tokë rreth 5 -. 6 kova e rërë trashë, 60-70 kg plehrash, 1 kg e hirit furre dhe 1 kovë e gëlqeres. Por së pari në pjesën e poshtme të kanalit për të bërë një shtresë të kullimit e 0,35 m të zhavorrit dhe gurit grimcuar. Pastaj bimë aktinidet në tokë në mënyrë që 3 - 4 bimët femra të ketë një mashkull. Para mbjelljes ata duan për të hequr rrënjët dëmtuara dhe shoots, procesin pure rrënjët balta dhe mbusheni tokën në një pozicion ku pjesa e sipërme e rrënjës është 3 - 4 cm nën tokë në vendin.

Roots me vijë i drejtë dhe pastaj të mbuluara me tokë, mbyllja këmbën e saj të lartë, me tallaze dhe mulch me torfe apo humus. Tokës më tej rreth bimëve duhet gjithmonë mulch, farë e keqe dhe liroj. Përhapja me kërcell aktinidet. Riprodhimi Actinidia kolomikta sjellje të varieteteve të mbarështimit të bimëve ose forma aktinidet. Përhapja e layering ose kërcell odrevesnevevshimi dhe të gjelbër. Prerje më të mirë afat - fund e qershor, kur rrushi rritje Actinidia këtë vit vetëm fillimi odrevesnevat. Shoots gjelbër janë korrur dhe pastaj prerë në kërcell e 12-15 cm në gjatësi prej 3 - nyjet ma, duke lënë 2 fletë të lartë dhe fletë fund - hequr.

Plant në substrate me lagështi. Prerje drurë korrur në dimër hershme dhe prerë menjëherë në kërcell e 18-20 cm në gjatësi 4-5 nyje, dhe pastaj të ruhet në një frigorifer në 2 - 3 ° C dhe lagështia e lartë ose në dëborë deri në pranverë. Transfer aktinidet kolomikta. Edhe një herë dua t'ju kujtoj se prerje kolomikta Actinidia nuk tolerojnë transplantimit në vende të tjera në vitin e mbjelljes, kështu që ata janë lënë në vendin primar rooting për dy vjet. Aktinidet Vjeshtë tëharrje. Bimët kanë nevojë për shkurtim dhe formësimin e aktinidet në drejtimin e duhur. Për ta bërë këtë, dy vreshtat e para formojnë një kufi horizontal të dy shpatullat, por jo më shumë se 2 metra të gjerë.

Shoots mbetura prerë. Vitin e ardhshëm të dy shoots horizontale rritet shoots fruiting, e cila duhet të lidhë deri vertikalisht. Tëharrje dhe formësimin aktinidet kolomikta dëshirueshme në fund të vjeshtës, në mënyrë që të mos dobësojë bimore është fund e bollshme me lëng e saj. Alexander , veçanërisht për