Mushkërive histori abscesi mjekësore


Ankesat Kur një pacient ankohet për dhimbje në anën e majtë të gjoksit që përkeqësohet nga kollitjes, gëlbazë me të rëndësishme Sero-mucous karakter, gulçim, dobësi të përgjithshme, djersitje dhe temperaturë deri në 38,2 C. Ankesat për trajtimin: dhimbje në anën e majtë të gjoksit, rënduara nga kollitjes, gëlbazë sasi të moderuar, sero-mucous karakter, gulçim, dobësi, djersitje, ethe - 37,3 C. Mushkërive abscesi - historia mjekësore Për herë të parë ka pasur ankesa për dobësi, ndjenja e dobësisë, kollë me pështymë numrin e moderuar e Sero-mucous karakter, dhimbje e shurdhër në gjoks e majtë dhe ngritjen e temperaturës në 38 C.

Shfaqja e këtyre ankesave ka të bëjë me hipotermi transferuar. Pacienti u shtrua në spital. Pas Anketa është vënë diagnostikuar me pneumoni e majtë të njëanshme verhnedolevaya. U emërua dhe u trajtuan; quajtur droga pacienti nuk mund. Trajtimit dinamika pozitive në gjendjen e pacientit mungon. Në fluorogram e abscesit gjoks përcaktuar fatin e të majtë e sipërme të mushkërive majtë. Në mbrëmje papritmas ndjeu përkeqësim, rritje dhimbje la gjoks, kollë të rënda pa rritur numrin e pështymë, pamjen dyspnea. Në kryerjen e birë diagnostike e sinus qelb grupimeve edge-diafragmës lënë të marra.


Ditën tjetër pacienti është dërguar për trajtim në departamentin e kirurgjisë torakale me një diagnozë e "lob abscesi e sipërme të mushkërive majtë me përparim purulent në zgavrën pleural." Left-njëanshëm empyema pleural. Këto ekzaminim objektiv i pacientit Niveli i pacientit është vlerësuar si i moderuar. Ndërgjegja dhe kujtesës janë normale. Aktiviteti Motor është aktiv. Temperatura e trupi i 38,1 C. tipit normal. Ushqimi i moderuar. Shfaqja e moshës pacientit. Mukozës dhe lëkurës, të pastër, me lagështi të moderuar, elasticitet dhe për momentin TURGOR. Pallto është normale për model mashkullor.

Ulcerat deje dhe ulcerat presion u gjend. Nails formë korrekte. Niveli dermographism kuqe paqëndrueshme. Yndyrë nënlëkurës: shtresë nënlëkurës yndyrë është ënjtje mjaft i theksuar dhe jo formimi tumor. Venat me variçe janë identifikuar. Prekje e nyjeve limfatike periferike u gjet dhe rritet dhimbje. Rrëshqitje të lehtë. Frymëmarrjes: Shkalla e frymëmarrjes i 23 / min, ritmin e duhur, thellësi dhe frekuenca e frymëmarrjes moderuar. Zëri është i qartë, i hundës marrë frymë lirisht. Formë normale të gjoksit, nën fossa supraclavicular, dhe zhvilluar moderuar. Ka një numër të lënë anën e gjoksit kur frymëmarrjes ekskursioneve.

Gjatë frymëmarrje muskujt shtesë të frymëmarrjes nuk merr pjesë. Deformim nuk është përcaktuar. Gjoks prekje pak e dhimbshme e majta, elasticitet ruhet. Ka dobësuar zërin lëkundje e drejtë. Trokitje të shëndoshë: të drejtë - të mushkërive qartë, majtas - shurdhër, mbi nadlopatochnoy e majtë në terren. Fushat Kreniga gjerë të arritur 6 cm në të dyja anët. Lartësia duke qëndruar në krye të lehta: pasme - në 6 proceset spinous e rruazë qafës së mitrës, dhe pjesën e përparme - 4 cm mbi klavikul. Niveli i skajeve të mobilitetit të mushkërive është 2 cm rreth rrethit. Dëgjim fryma ashpër, la dobësuar ndjeshëm; wheezing nuk është duke dëgjuar.

Gulçim, fshij pleural humbur. Bronhofoniya majtë reduktuar. Muskujt në murin e përparmë të barkut relaksuar në frymëmarrje nuk merr pjesë. Në prekje butësi janë vërejtur. Zhurmave në zorrë dhe stomak nuk u gjend. Belly formë ovale dhe simetrik, akti i frymëmarrjes nuk është i përfshirë. venat avancuara saphenous janë vërejtur. Ka shenja peritoneal. Localis Statusi: Nyjet limfatike nuk u zgjeruar në prekje, duke i shtyrë lehtë dhe painlessly. Muskujt janë të zhvilluara sa duhet dhe në mënyrë të barabartë për të gjitha pjesët e gjoksit. Shkalla e frymëmarrjes 23 / min, thellësia e moderuar e frymëmarrjes, të ritëm të drejtë. Frymë përmes hundës lirë, zë të qartë.

Forma e gjoksit ishte normal, mbi-dhe subclavian fossa zhvilluar moderuar. Ka një hendek lënë një pjesë të gjoksit kur frymëmarrjes ekskursioneve. Muskujt e tjera të frymëmarrjes në frymëmarrje nuk është i përfshirë. Deformim në dispozicion. Gjoks prekje pak e dhimbshme për