Llojet e abortit, indikacionet, komplikime


Aborti - është aborti kryhet me metoda të ndryshme në faza të ndryshme të shtatzënisë. Shumë pak gra në Rusi deri në fund të moshës riprodhuese kanë kurrë abortin. Aborti është një problem i madh etik. Në vendin tonë, ku shkalla e lindjeve nën normën e vdekshmërisë kjo është veçanërisht akute dhe kërkojnë zgjidhje adekuate. Pra, sot le të flasim për abort, llojet, treguesit, komplikimet e abortit.
Abortet e kryera në çdo spital, ku është degë e gjinekologjisë. Arsyet për refuzim nga gratë që mbante fëmijën e shumta nga mungesa e vullnetit për të ndaluar vështirësitë e karrierës të një natyre materiale.

Në ndonjë prej këtyre pushimeve të kryera në terma specifike metodat e mëposhtme: • ilaçeve; • Metoda vakum; • mekanikisht (metodë klasike). Më shumë dhe të marrë parasysh ndërlikimet e tyre kryesore të abortit. Para procedurës, aborti duhet të përfundojë shqyrtimin nga gjinekologu (gjak, urinë, ultrazërit). Metoda më e butë është konsideruar për gratë aborti mjekësor . Ai kryhet në deri në 4 javë (më efektive) sepse veza e fekonduar nuk është futur fort në murin e mitrës. Thelbi i kësaj metode administrohet droge atë blloqe të hormoneve progesterone shtatzënisë, çojnë në vdekje të fetusit.


Më tej ekzaminim me ultratinguj performancës dhe Smears vaginale nevojshme. Përveç kësaj, pavarësisht sigurinë relative dhe thjeshtësi të dukshme të këtij abortit, do të thotë se ajo duhet të kryejnë vetëm në klinikat e specializuara nën mbikëqyrjen e një mjeku - një gjinekolog për të korrigjuar pasojat. Cilat janë komplikimet e abortit? Nuk mund të jenë të përzier, dhimbje koke, diarre. Intensiteti është gjakderdhje termi në proporcion ndërprerë shtatzëninë (e korrigjuar infuzion Oxytocin dhe hithër). Cikli menstrual më vonë është shëruar më vete. Nëse pas një ultratingull aborti mjekësor konfirmuar abort të paplotë duhet të adresojë çështjen e curettage mitrës apo aspirate vakum.

Në mënyrë tipike, periudha e rimëkëmbjes është 06:00. Por për të parandaluar komplikimet pas abortit , për disa kohë të nevojës për të ndjekur këto udhëzime: • përjashtimin e plotë të aktivitetit fizik për 2 javë; • mirë për 2 javë - ju nuk mund të përdorni sauna ose të marrë një dush (dush vetëm ngrohtë); • i seksit duhet të frenoj para menstruacioneve; • Jo mbiftohem; • përjashtojë administrimin e barnave që përmbajnë acid acetilsalicilik (aspirina, terapi shumë kombinim për SARS). Si me të gjitha procedurave mjekësore, aborti mjekësor ka contraindications : • intolerancë të drogës që shkakton abortin; • dështimi i mëlçisë, veshkave gjëndra veshkave; • shtatzëni ektopike; • sëmundjet rënda somatike (astma, aritmia, sëmundjet e sistemit kardiovaskular); • tejkalimeve të menstruacioneve të vonuar për më shumë se 42 ditë.

Vakum aborti (mini-abort) kryhet në deri në 5 javë duke hequr vezes nga mitrës veçantë thithje vakum. Kjo metodë është konsideruar edhe më të sigurta se aborti mekanike dhe ka përparësitë e mëposhtme: • aftësinë për të kryer në fazat e hershme; • më pak të ngjarë të dëmtojë muret, shtresa e muskujve të mitrës; • Kohëzgjatja e abortit vakum është 5-7 minuta; • zvogëluar dukshëm gjasat e komplikacioneve që çojnë në varfëri. Në prani të inflamatore, sëmundjet infektive kështu abortit kundërindikohet. Aborti vakum duhet të bëhet e detyrueshme nën drejtimin e ultrazërit për të siguruar heqjen e plotë te vezes.

Periudha shërim zgjat 3-4 orë. Pas aborti kryhet me paraqitjen e ankesave duhet të shihni mjekun tuaj (dhimbje barku, ndodhja e gjakderdhje nga trakti gjenital). Brenda 6 muajve pas zbatimit të tij duhet të vizitoni një gjinekolog të paktën 3 herë. Ata që bënë komplikimet e abortit vakum duhet të paralajmëroj siç përshkruhet më sipër për abortin mjekësor. Dhe të ndjekin rekomandimet duhet të jetë të paktën 2 javë. Për një periudhë prej 6 deri 12 javë të lejuara Aborti mekanik , cili është më i vështirë dhe i rrezikshëm probabilitet metodë komplikacion është shumë e lartë.

Në këtë operacion duke përdorur anestezi të përgjithshme dhe Dilators mitrës, duke plagosur sistemin e saj muskulare. Shanset dëmtojë të metalit curette muri i mitrës, e cila kërcënon ndodhjen e ardhshëm të infertilitetit, shtatzënisë ektopike apo abort. Në praninë e treguesve sociale (22 javë) dhe gjendje mjekësore (pavarësisht mandatit