Cinyuha kultivimi blu


Çfarë është shkallë e Jakobit rriten ju kërkoni? Dhe mos harroni se droga me rrënjët cianozë dhe rhizomes janë përdorur si expectorant në kronike dhe akute bronkit, tuberkulozi, dhe si një mjet për qetësimin e sistemit nervor qendror? Dhe mos harroni se në kombinim me medikamente kënetë e tharë lule janë përdorur për trajtimin e ulçerë gastrike dhe duodenale ulçerë? Mend? Së dyti, si mund të mbledhë me dorë rrënjët e bimës dhe mos të shqetësojnë ekuilibrin natyror? A e mbledhura rrënjët e mjaftueshme për të prodhuar drogë? Kjo nuk është për të sjellë popullatën bimore në zhdukje, ajo rritur industrialisht sa më shumë që është e mjaftueshme për nevojat e industrisë farmaceutike.

Si ka shkallë Jakobit? Shkallë Jakobit - një lartësi bimë e 35 -. 140 cm rhizome padegëzuar, gjatësi 3 - 5 cm, me rrënjët e shumta hollë flokëverdhë. Rrjedh vetmuar, i drejtë, i uritur, i qartë-ribbed, i thjeshtë apo degëzuar në pjesën e sipërme. Lë alternative, neparpoperistye, lakuriq, petiolate më të ulët, sessile sipërme. Shkallë photo Jakobit. Rritet cianozë blu? Shkallë Jakobit rritet egra në zonën pyjore të pjesës evropiane të CIS, Siberia Perëndimore dhe jug-perëndim të Siberisë Lindore. Procesi i Bjellorusisë dhe Siberia Perëndimore. Karakteristikat biologjike të shkallë së Jakobit.


Cianozë - bimët e ujit-loving rezistente ndaj temperaturave të ulëta. Për të temperaturave të larta dhe thatësira cianozë shumë të ndjeshme, veçanërisht në periudhën fillestare të zhvillimit. Në vitin e parë të rritjes formon një rozetë të fuqishme të lë basal. Në vitin e dytë pas dimërimin rritet shumë herët. Fazat e rritjes dhe të zhvillimit janë të shpejtë, dhe deri në fund të majit - fillim të qershor, bimët lulëzim. Farërat piqen në fillim apo në mes korrik. Cinyuha blu: rritje. Cianozë, metodat e kultivimit. Për të rritet Shkallë Jakobit, ajo është trajtuar në zonat e ulëta me nëntokësorë të cekët, tokat pjellore strukturore e cilësi të lehta.

Papërshtatshme për të notuar e saj, fort tokë acid dhe kripur. Prekursorëve për cianozë rritje. Prekursorëve të preferuar janë çifte të pastra apo të angazhuar, dimërore dhe radhë të lashtat. Nuk rekomandohet për ri-mbjellje e cianozë në një paragraf të njëjtën fushë, ai në mënyrë dramatike zvogëlon rendimentin. Lëvrim prodhuar të njëjtën mënyrë si për kulturat e tjera të kultivuara. Tokës pleh për cianozë rritje. Gjatë vjeshtës lërim 40 - 60 ton e plehut organik ose përzierje plehrash për 1 ha. Me një mungesë të dozës organik plehrave reduktuar përgjysmë dhe të japin Tuki Mineral në vlerë prej 1 ha 45 kg përbërësit aktiv. Kur mbjellë në rreshta të bërë grimcuar superfosfat - 8 - 10 kg P2O5 për 1 hektar.

Herët në pranverën e vitit të dytë të lashtave vegjetacionit ushqyer plotë pleh mineral (N, P, K) per 1 ha deri në 30 kg përbërësit aktiv. Mbjellja Shkallë Jakobit. Mbillni cianozë gjatë dimrit dhe pranverës së hershme. Mbjellja Podzimnego jep rezultate të mira në seksione të barabarta me tokat nezaplyvayuschimi. Fara mbjella kryer vjeshtë e thatë temperatura e ajrit 2 - 3 ° dhe ngricat të rregullta gjatë natës. Pranverë cianozë mbillet në fillim, derisa shtresën sipërfaqësore të tokës me lagështi të mjaftueshme. Mbjellëse në podzimnego mbjellje 10 - 12 kg, ndërsa pranverë 8-10 kg per 1 hektar. Mbillni mënyrën e zakonshme me rreshtat 45-60 cm thellësi prej mbjellëse 1 - 2 cm.

Kujdesi për shkallë e Jakobit. Plantacione Care është loosening e tokës midis rreshtave, tëharrje, mbarësuese bimë, luftimin e sëmundjeve dhe dëmtuesve. Prodhimet bujqësore gjatë sezonit në rritje për të ruajtur gjendjen lirshme dhe të pastër. Ata sistematikisht para mbylljes bimëve në rreshtat, kultivuar. Vetëm rritje Season shpenzojnë 3 - 4 tëharrje dhe 4 - 5 spushen. Cianozë Harvest dhe magazinimin e lëndëve të para. Cianozë i pastër i lëndëve të para në fund të vitit të parë ose të dytë të bimësisë. Rrënjët Shpik çan odnokorpuspym apo patate. Kur korrje vit të dytë bimët inç të, dhe në fund të sezonit në rritje kositje të gjithë në masë të sipër-tokë.

Rrënjët gërmuan në D
me kujdes të shkundur terren, pastrohen e mbetje rrjedh dhe prerë në copa së bashku. Lahen rrënjët duhet shpejt, sepse larja pas zgjatur përbërësit aktiv janë të humbur. Për të larë rrënjët duke ventilatorë, daulle vozis dhe lavatriçe. Rrënjët Pre Prov'yaleni tharë më në fund në një tharëse në 50-60 °. Rrënjët thata mbetur në grumbuj të vegjël për 1 - 2 ditë për të thatë, pasi që ata janë të presion dhe të paketuara. Fara korrje shkallë stërvitja Jakobit. Farërat bëhem njëkohësisht cianozë. Shenjë e pjekurisë është kuti Browning.

Në zonat e vogla fara korrur me dorë obtrushuvannya. Për të mbledhur farën në kushte iroizvodstvennyh aplikojnë korrësve pajisura kopychnyk. Tufë lulesh beveled mbante në kalë tanishme shtëpie,. cila përhap një shtresë e lirshme 15 - 20 cm dhe përmbysi herë pas here. Në masë të thata për të shirës fara shirë dhe pastruar mbi makinave të klasifikimit. Farërat e cianozë klasës së parë duhet të ketë një pastërtinë e 98% dhe 85% ngjashmëri, të klasit të dytë - respektivisht 96 dhe 70% dhe klasën e tretë - 92 dhe 50%. Farat e trajtuara ruhen në qese në një zonë të ventiluar thatë.