Java e 14 e shtatëzanisë, përfshin stomak, ushqimit, studim


Fillimin e 14 javëve të shtatzënisë, thotë se filloi tremujorin e dytë të shtatzënisë. Kjo është një nga fazat nuk parëndësishme të zhvillimit të fetusit. Prandaj, tema e nenit sotme në - si vijon: "Si është java 14 e shtatzënisë? Tërheq stomak, ushqim, inspektimin. " Pra, le të fillojë ... Çfarë ndodh në 14 javë të shtatzënisë? Nuk është çudi 14 javë quajtur - periudha e shtatzënisë Dawn. Në këtë kohë fillon të ulet helmim gjaku, e cila është veçanërisht e kënaqshëm një grua. Ajo jeton më plotësisht dhe ushqehet me ekuilibër, kështu fryti merr të gjithë materialin e nevojshëm. Shumë gra që kanë përjetuar gëzimin e mëmësisë, pohojnë se me fillimin e 14 javësh, ata e kuptuan shtatzëninë e tyre dhe filluan me pa durim të presin për një takim me "puzozhitel."

Çfarë mund të chudesnee? Vetëm gëzim në të njëjtën mbledhje që do të vijnë. Kjo marrëdhënie afat me nënën e fetusit bëhen më afër, baby ndihet disponimin e saj dhe reagon me dhunë me të në emocionet e saj. Prandaj, gratë shtatzëna duhet të jetë humor si complacently, jo për të marrë mërzitur mbi gjëra të vogla. Si e bën pamjen e grave? Belly më të shpejtë në rritje, rrumbullakosura anët dhe nevojë për rroba më të lirë. Nganjëherë gratë janë "materiale në dorë" (kunjat, bende gome, jo butonave të gjitha butonat në rroba, veshje një madhësi më të madhe) duke u përpjekur për të marrë jashtë. Por kjo nuk do të shpëtojë për kohë të gjatë.


Është më mirë të kujdeset për rroba të veçanta për gratë shtatzëna paraprakisht. Kështu nëna shtatzënë është e rehatshme, dhe fëmija do të më shumë hapësirë ​​si ajo rritet. Disa gra në shtatzënitë pasuese ankohen se ata kanë më shumë bark se sa në kohët e mëparshme. Ky fakt shpjegohet lehtë. Fakti se muskujt dhe lëkurën e barkut kurrë nuk vijnë në formën e saj origjinale pas lindjes së fëmijës dhe në përputhje me shtrirje të ardhshëm të shtatzënisë ka adaptuar shumë shpejt në rritjen e mitrës. Kjo periudhë mund të jetë pak më e tërheq pjesën e poshtme të stomakut, për shkak të shtrihen nga muskujt e murit të barkut mëparshëm, për shkak të rritjes së mitrës dhe presionit të saj në organet e brendshme.

Nëse një grua domethënie pozicion horizontal, të shtrirë në shpinë të tij, ajo vetëm mund të fut poshtme të mitrës, të cilat në këtë fazë të jetë vetëm mbi zonën pubike. Përveç madhësisë së barkut mund të ndryshojë lëkurën. Moles pak më e errët, Freckles të ndikojë më shumë se zakonisht. Shfaqja e lëkurës me rritjen e pigmentim - jo të rralla. Nëse kjo nuk ndodhi 14 javë, atëherë ajo do të jetë më vonë - për 16 javë. Breast në rritje në madhësi fillon të rritet. Çfarë duhet të testohen? Duke pasur parasysh se 14 javë - trimetstra fillimi i shtatzënisë së dytë, gruaja t'i nënshtrohet provimit të përshtatshme për afat.

Duke përfshirë testin trefishtë të shqyrtimit. Edhe pse në drejtësi, duhet të theksohet se ajo zakonisht kryhet në 16 javë ose më vonë. Por situata mund të jetë e ndryshme në disa raste më të mirë të saj për të shpenzuar 14 javë. E gjitha varet nga rrjedhën e shtatzënisë dhe për mënyrën se si për të drejtuar ndryshueshmërinë e kaluara. Qëllimi i testit të trefishtë të shqyrtimit të: • të identifikojë defektet e lindjes organeve dhe sistemeve, si dhe anomalitë gjenetike në të fetusit; • kushtet patologjike të shtatzënisë; • Sëmundjet kronike nënë mund të ndikojë negativisht në rrjedhën e shtatzënisë dhe periudhës së lindjes së fëmijës; Gjatë provë të shqyrtimit merr në konsideratë tre treguesve: I.

Horinocheskiy Gonadotropin (hCG). Rritja e niveli i saj shpesh tregon praninë e anomalive të lindura në të fetusit apo anomalitë gjenetike (Down Syndrome), diabeti e nënës, shtatzënisë të shumta. II. Estriol pakonjuguara (NUK). Ai reduktohet nëse shtatzëni të shumëfishtë, fruta të mëdha, sëmundje të mëlçisë në nënën, kërcënimin e lindjes së parakohshme. Rrit, nëse ka pamjaftueshmëri fetoplacental me sindromin Down, prania e infeksionit intrauterine, hypoplasia e gjëndra veshkave, zemrës kongjenitale dhe sistemin qendror nervor të fetusit.
III. Alpha-fetoprotein (AFP).

Rrit në rastin e shtatzënisë të shumta, keqformime të sistemit nervor dhe veshkat në të fetusit, me sindromi i Turner. Ulur nëse fetusi është Poshte sindrom, Trisomy 18, kërcënim cistike hyrje të dështimit të fëmijës, vdekje fetale. Ushqyerit 14 javë të shtatzënisë Dietë të ekuilibruar duhet të përmbajë proteina, yndyrna dhe karbohidratet. Është e rekomanduar për të kufizuar përdorimin e produkteve që përmbajnë preservatives, ngjyra. Edhe pse besohet se ky është vetëm aditivëve të ushqimit dhe sweeteners, por askush nuk mund të them në mënyrë të besueshme për të sigurt se ata janë të sigurt për të fetusit. Gjithashtu, ju duhet ndërmjet tre vakte të shtuar dy ose tre dritë "snack".

Pastaj të ushqyerit e grave shtatzëna do të konsiderohet më e vlefshme. Pse tërheq barkun tuaj? Arsyet janë të shumta, por kryesore - shtrihen muskujt dhe muret presion të lëkurës në rritje mitrës. Por kjo nuk është gjithmonë rasti. Ndonjëherë ndjenja që tërheq stomak mund të jetë një shenjë paralajmëruese e një patologji të rënda të shtatzënisë apo sëmundje të nënës. Prandaj, në qoftë se nëna e ardhshme mendonin se ajo tërheq në stomak, ajo është e mirë për të shkuar menjëherë te mjeku në pritje. Dhe në qoftë se ai nuk e ka këtë funksion, ajo është e mirë për të thirrur një ambulancë. Duhet të jetë një lloj ndryshimi kërcënon shëndetin e fetusit apo nënës, një grua duhet të dërgohen në spital.

Alex,