10 Parimet e ushqyerjes me gji - Rekomandimet e OBSH-së për dhënien e gjirit


Getting gati për t'u bërë një nënë, çdo grua është kryesisht i shqetësuar për shëndetin e fëmijës. Kjo varet nga shumë faktorë, një prej të cilave është të ushqyerit. Kjo arrihet nëpërmjet ushqyerjes me gji. Të gjithë e dinë të mirat e qumështit të nënës për fëmijën. Ai përmban ushqyesve, vitamina, antitrupa, dhe më shumë për një dëshiruar lindur në dritë njeri pak. Përveç ushqimit, procesi vazhdon që të lidhen nënë gji dhe fëmijën, kordonin e kërthizës, duke vepruar edhe në një nivel emocional. Për të ruajtur këtë marrëdhënie të rëndësishëm Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) ka zhvilluar 10 parimet e ushqyerjes me gji të suksesshëm.

Nën kujdesin e OBSH themeluara programe të ndryshme të partneritetit në lindjen e fëmijës, shkollat ​​për nënat e reja. Ku prindërit e ardhshëm të ju tregojnë se si të sillen në lindjen e fëmijës, si për të ushqyer fëmijën tuaj, si pas tij. Më e rëndësishmja e gjithë fiks aftësi praktike. Konsideroni 10 parimet e ushqyerjes me gji - rekomandime cili në gji. 1. Parimi i parë është projektuar për infermierët dhe mjekët e materniteteve, klinika antenatal, klinikat e fëmijëve. Nëse punon, punën dhe të gjitha sende të tjera. Por nëna ime duhet të dini se çfarë është. Ky parim është pajtim i rreptë me rregullat e ushqyerjes me gji, sistematike sjelljen e tyre ndaj prindërve, profesionistëve të shëndetësisë.


Nëse institucioni në përputhje me rregullat, ajo merr statusin e "Baby-Friendly Spitalit dhe Familjes." Duke u mbështetur në përvojën dhe praktikat e saj mund të shtoj vetëm se familjet që marrin kujdes mjekësor në këtë institucion të përballuar me të gjitha vështirësitë në lindjen e fëmijës, të ushqyerit e saj, duke ngritur shumë më të lehtë. 2. Trajnimi i personelit shëndetësor që punojnë në aftësitë teorike dhe praktike të institucioneve në teknikat e qumështit të gjirit. Kjo do të thotë se dikush nuk i kërkoi një grua për ndihmë në këtë çështje, ajo duhet të marrë ndihmë. Kjo nuk ka rëndësi për të gjithë, të jetë ajo një infermiere erdhi për të pastruar Shtëpinë apo profesor që kryejnë anashkalojë përgjithshme. 3.

Edhe gjatë shtatzënisë një grua duhet të informohen në lidhje me përfitimet dhe teknikat e ushqyerjes me gji. Pastaj në fund të 9 muajsh, ajo vjen nga një dyqan të caktuar të dijes. Përsëri një shembull nga praktika time, jo të gjitha gratë pervorodki ose ri-lindje të di dallimin në mes të qumështit të gjirit në përzierje. Sidomos në të kohëve të fundit me bollëk në sportelet tona, dhe prodhuesi ka kursyer asnjë para në reklamat e produkteve të tyre. Si rezultat, në rast të vogël e vështirësi të gji nënave të përkohshme shumë të vendosur për të lëvizur formulë të përshtatur lehtësisht e qumështit, duke besuar se ajo është më mirë për fëmijën.

Ndërkohë, ajo në thelb nuk është e vërtetë. 4. Nëse fëmija juaj ka lindur i shëndetshëm, të rrezikshme për jetën asgjë, është e nevojshme për të bashkëngjitni për të gji në sallën e lindjes. Kjo është detyrë e një mami ose infermiere pediatrik. 5. Nëse foshnja dhe nëna e ndarë përkohësisht nga njëri-tjetri, nënat duhet të tregojnë se si të ushqyer të gjirit, të ndihmojnë zemrat Express gjirit. Kjo përpjekje për të ruajtur lëngun lëndë ushqyese për thërrimet. Për fat të keq, situata të tilla janë, mund të shërbejë si parakohshmëri shkakton lindjen e fëmijëve me seksion cezariane, sëmundjet e ndryshme të nënës ose të porsalindur. 6.

Ju duhet të vënë nënën e saj se ajo ishte që ushqejnë me gji fëmijën e saj vetëm nuk ka dhënë ndonjë ushqim apo pije tjetër që është vendimtare. On kjo varet suksesi i kohës në gji. Me përjashtim të disa situata në të cilat dhënia e gjirit nuk është e mundur. Kjo zakonisht ndodh për arsye mjekësore. 7. Në spital nëna ime me një porsalindur duhet të jetë në një dhomë, ajo stimulon prodhimin e qumështit të gjirit gjinjve. Pas foshnja ishte 9 muaj nga personi i afërt çdo minutë. I hequr atij ngrohtësinë e nënës në ditët e para të jetës apo ngrohtësinë e nënës është çnjerëzore. 8.

Apliko për fëmijën me gji duhet të kërkesës së parë, por jo në orar, duke përfshirë edhe natën. 9. qetësuesve Një foshnjë që është ushqyer me gji në çdo rast nuk duhet të jepet (biberon, biberon) imitoj gjoksin e nënës. Kjo mund
të çojë në faktin se fëmija mund të refuzojë të gjirit të nënës. 10. Krijo dhe të inkurajojnë organizimin e grupeve në gji. Vendosë gratë në lindjen e fëmijës dhe pas. I solli në këtë artikull janë 10 parimet e ushqyerjes me gji të suksesshëm zhvilluar nga OBSH, por ata kurrë nuk do të punojë në qoftë se personeli mjekësor dhe prindërit nuk janë të lidhur me to.

E dashura